Kategorija: Sport

BOR: Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Bor 2018“ (rezultati)

Od srede 3. januara u Sportskom centru Bor pedesetak ekipa u sedam kategorija takmiči se na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu „Bor 2018“. Ove godine turnir je prvi put memorijalni i nosi ime „Slobodana Perišića Pekija“ nekadašnjeg fudbalera Bora, istaknutog trenera i jednog od osnivača novogodišnjeg turnira u Boru. Pored borana učestvuje i pet ekipa iz Zaječara: Naša kafana, Timok Naša kafana, Tempo radio, Timokovi super klinci i Timok Tekijanka. Utakmice se igraju radnim danom od 17 sati. Polufinalne utakmice su zakazane za četvrtak 11. januara, za 3. mesto u petak dok su finalne utakmice planirane za

Knjaževac: Potpisan Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“. Knjaževac je prva opština u Srbiji koja se priključila olimpijskom timu. Opština Knjaževac stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju  kajakaše Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju, kao i evropskog šampiona u džudou, Aleksandra Kukolja.

Vežba koja troši više kalorija od trčanja

Ako želite da sagorite salo i skinete višak kilograma ili da poboljšate kondiciju – vijača je sve što vam treba. Dakle, ne morate u teretanu, ne treba vam skupa oprema, već kupite vijaču i dok topite salce setite se dečjih dana kada ste uživali u toj igri. Preskakanje vijače je zabavno, ali važno je da znate i da ćete za deset minuta ove aktivnosti potrošiti kalorija koliko za pola sata trčanja – sagorećete oko 330 kalorija, dok ćete trčanjem spržiti oko 270.

Zaječarska škola tenisa AS Timoka ponovo najbolja

Zimski kalendar takmičenja Teniskog saveza Istocne Srbije se zahuktava, a mali teniseri Zaječarske škole tenisa AS Timoka ponovo najbolji. Posle osvojenog Zaječara, Jagodine, dosao je na red i turnir u Knjaževcu.U konkurenciji takmičara do 8 godina, crveni nivo iz programa mini tenis OP Knjaževca osvaja ambiciozni i talentovani mališan AS Timoka, Janko Mladenovic. Odlično odigrala i Lana Đorđev koja je osvojila pehar za 3. mesto, dok je sve bolji Uros Milošević osvojio srebrni turnir i medalju. Teniski karavan seli se sledeceg vikenda u Jagodinu gde se nadamo da ce nasi teniseri iz Zajecara nastaviti pobedonosni niz i doneti nove pehare i medalje.

Zaječar: Razmena ski opreme

Svi koji se bave skijanjem ili planiraju da počnu, moći će da prodaju opremu, koja im više nije potrebna, ali i da kupe polovnu, novu ili je razmene u nedelju, 17. decembra, u holu zaječarske sportske hale. Razmena ski opreme biće organizovan u periodu od 11 sati do 15 časova.

Zaječar: Prijem za malu Mariju

Talentovana mlada Zaječarka, osmogodišnja Marija Savić, članica Karate kluba “Zatoiči” uspešno se bavi karateom dve godine. Iza Marije je 24 takmičenja i to za samo godinu i po dana. U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovan prijem za Mariju koja je na svetskom prvenstvu u Rumuniji osvojila bronzanu medalju u kategoriji 2008/2009 godište, kada je učestvovalo 63 devojčica iz 52 države sveta. Mladu talentovanu karatistkinju je primio Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, koji je ovom prilikom porazgovarao sa Marijom, poželeo joj puno sreće u daljim sportskim takmičenjima i rekao da će Grad Zaječar uvek podržati mlade talente i zdrave stilove života.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2017“ od 9. do 24. decembra

Sportski savez Grada Zaječara organizuje XXVII po redu Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2017“ od 09. do 24. decembra.
Kategorije takmičenja su:
– cicibani 2009. i mlađi – 2500,00
– mlađi petlići 2007. i mlađi – 2500,00
– petlići 2005. i mlađi – 3000,00
– pioniri 2003. i mlađi – 3000,00
– kadeti 2001. i mlađi – 5000,00
– seniori – 8000,00
– kadeti 1997 i stariji – 4000,00

Fudbalskim klubovima na polkon sportska oprema

Danas će u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru svim fudbalskim klubovima sa teritorije grada Zaječara biti dodeljena sportska oprema. Dodeli sportske opreme prisustvovaće gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković i Milorad Vučković predsednik Gradskog fudbalskog saveza u Zaječaru. Početak je u 15 sati.

Zaječar: „Sportske početnice“ u OŠ Ljubica Radosavljević Nada

Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Školskom upravom Zaječar, Predškolskom upravom „Đulići“ i osnovnim školama sa teritorije grada Zaječara i ove godine realizuje program „Sportske početnice“. Danas je ovaj progrma realizovan u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Koordinator programa je Ljiljana Subić ispred Sportskog saveza, a ona ističe da je veoma važno početi sa vežbama odnsono zdravim načinom života u ranom detinjstvu.

Fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа

Sutrа, 1. decembrа u velikoj sаli Grаdske uprаve u Zаječаru sа početkom u 15 sаti svim fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа. Dodeli sportske opreme prisustvovаće grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić, pomoćnik grаdonаčelnikа zа omlаdinu i sport Milаn Stаnković i Milorаd Vučković predsednik Grаdskog fudbаlskog sаvezа u Zаječаru.