Kategorija: Sport

Okružno takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola

Okružno takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola biće održano u ponedeljak, 24. aprila. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice će se igrati od 9 do 16 časova u hali  SPC „Timok“ na Kraljevici.  Učestvuju školske ekipe iz Zaječara, Boljevca, Knjaževca i Sokobanje.

Planinari uredili još jednu tvrđavu i posetili Gledićke planine

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko smučarskog društva “Dragan Radosavljević” su proteklog vikenda obišli Gledićke planine I organizovali radnu akciju sređivanja tvrđave ,,Vlaško brdo,,. Planinarsko društvo ,,Ljukten,, iz Trstenika je ogranizovalo akciju ,, 21. Prolećni dan planinara,, na kojem je učestvovalo preko 600 planinara iz cele naše zemlje. Stazu dužine 17km na Gledićkim planinama savladalo je 16 planinara ovog društva, uživajući u prelepim valovitim predelima Šumadije I Levča. Planinari su takođe posetili I Manastir Ljubostinja, koji potiče iz 14. veka, u kojem je sahranjema kneginja Milica čija je to i zadužbina. Tvrđava, koja se nalazi u blizini puta Zaječar-Bor, je uređena zbog predstojećeg ,,2. Timočkog maratona,, koji će biti održan

Opštinski fudbalski savez Zaječar traži zaštitu svojih prava od FSRIS i FSS

Nakon uvođenja privremenih mera, Opštinski fudbalski savez Zaječar poslao je dopis Fudbalskom Savezu Srbije, Predsedniku FSS – Slaviši Kokezi, Gen. sekretaru FSS – Jovanu Šurbatoviću, FS Regiona istočne Srbije, Predsedniku FSRIS-a Novici Tončevu i Gen. sekretaru FSRIS Hadži Ivanu Đorđeviću u kome traži zaštitu svojih prava. Kako su pojedini mediji javili jedan od razloga za privremene mere je nesaglanja članova Izvršnog odbora OFS o pomoći Fudbalskom klubu Timok, koji igra utakmice Srpske lige pod suspenzijom zbog dugovanja službenim licima. OFS Zaječar, ima u kasi 700 hiljada dinara, ali pojedini članovi Izvršnog odbora nisu pristali da se Timoku da pozajmica. U nastavku prenosimo dopis u celosti.
„Izvršni Odbor OFS Zaječar zatečen odlukom FSZO, jer je u periodu od formiranja do današnjeg dana održano čak 12.sednica I.O. sa problematikom

Završena Mini maksi lige Timočke Krajine, dodeljene nagrade najuspešnijim ekipama, kao i najboljim pojedincima

Danas su u hali SPC „Timok“ na Kraljevici odigrane završne utakmice Mini maksi lige Timočke Krajine. Na programu su bili finalni mečevi u kategorijama dečaka rođenih od 2005. – 2010. godine kao i revijalne utakmice dečaka i devojčica. Oko 14 časova dodeljene su nagrade najuspešnijim ekipama, kao i najboljim pojedincima.

Open kup Zaječar 2017

Danas je u organizaciji Srpske Karate Federacije GKF Hachi-O-Kai Martial Arts i tehničkog organizatora Karate kluba *Lavlje srce* Zaječar, održan turnir Open kup Zaječar 2017 na kome je učešće uzelo 23 kluba sa oko 220 takmičara. U generalnom plasmanu najuspešniji su bili: Karate klub MUSAŠI iz Knjaževca, LAVLJE SRCE iz Zaječara , ZMAJ iz Zaječara i ZATOIČI iz Zaječara. Titulu „LAVLJE SRCE 2017.“ (za najsrčanijeg i najkorektnijeg borca) osvojila je Jovana Radovanović iz kk MUSAŠI iz Knjaževca. Karate klub Zmaj Zaječar zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 10 zlatnih, 9 srebrnih i 1 bronzanom medaljom. Karate klub Zmaj i grad Zaječar bogatiji su za pet majstorskih zvanja – Crni pojas 1. dan Nikola Petrović i Veljko Božinovic, Crni pojas 2. dan Nikola Glišić i Aleksandar Dimitrijević i Crni pojas 3. dan Vladica Trajkovski. Naredno takmičenje biće PRVENSTVO SRBIJE 02.04.2017.god u Žablju kod Novog Sada.

Ako danas od 18 sati Zvezda izgubi od Vojvodine ode „Grof“

Miodrag Božović je u razgovoru sa novinarima povodom današnje utakmice sa Vojvodinom poručio da ako Zvezda izgubi, on više neće biti trener aktuelnog šampiona. Naravno, ova njegova iznenadna poruka odmah se pojavila na društvenim mrežama i izazvala reakcije među navijačima Crvene zvezde. Prema onome što se može videti na Tviteru, on i dalje ima njihovu podršku, mada ima i onih koji su u dilemi – da li je bolje da Zvezda danas izgubi i popularni ”Grof” ode, ili da Božović nastavi svoj posao na Marakani…

Okružno takmičenje u odbojci za učenike osnovnih i srednjih škola

Okružno takmičenje u odbojci za učenike osnovnih i srednjih škola, biće održano u četvrtak 9. marta sa početkom u 10 časova u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Učestvovaće ekipe iz Zaječara, Knjaževca i Sokobanje. Organizator Okružnog takmičenja je Sportski savez grada Zaječara.

Formiran FK Timok Juniors

Juče je u Zaječaru na sednici skupštine formiran klub FK Timok Juniors. Kako saznajemo u pitanju je sportsko udruženje koje treba u narednih godinu dana da preraste u fudbalski klub za mlađe kategorije Timoka. Netakmičarske kategorije deca 2006. i mlađi biće rasterećeni blokade FK Timoka i imaće lični tekući račun što znači da će se članarine plaćati na račun i biće moguće registrovanje igrača. Na sednici za predsednika je izabran Vladimir Sandulović.

Na turniru u Boru pobedu u mlađim kategorijama odneli zaječarci a u starijim borani

Cicbani: NAŠA KAFANA/ZAJEČAR – MALI BOR ….. Penali (3:2)….. 0:0
1. mesto – NAŠA KAFANA/ZAJEČAR
2. mesto – MALI BOR
3. mesto – OFK Bor
Mlađi petlići: DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR – MALI BOR ….. Penali (3:2)….. 1:1
1. mesto – DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR
2. mesto – MALI BOR
3. mesto – KK BASKET BOR
Petlići: BY BAJ – TV FIRA ZAJEČAR ….. 0:1
1. mesto – TV FIRA ZAJEČAR
2. mesto – BY BAJ
3. mesto – TEMPO RADIO
Pioniri: ĆAO ĆAO – AUTO SERVIS „KRISTAL“ ….. 3:0
1. mesto – ĆAO ĆAO
2. mesto – AUTO SERVIS „KRISTAL“
3. mesto – BY BAJ
Kadeti: MAMUTOVSKI MOBIL – DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR ….. 4:3
1. mesto – MAMUTOVSKI MOBIL
2. mesto – DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR
3. mesto – GAMP
Veterani: GRAFOMED – ABS ….. 1:5
1. mesto – ABS
2. mesto – GRAFOMED
3. mesto – TOTAL DESIGNE
Seniori: KOLIBA – POSLASTIČARNICA „PELIVAN“ ….. 2:3 
1. mesto – POSLASTIČARNICA „PELIVAN“
2. mesto – KOLIBA
3. mesto – BOLJEVAC REZ

„Bor 2017“ satnica i rezultati završnih utakmica

RASPORED UTAKMICA ZA III – MESTO PONEDELJAK 16.01.2017.GOD.
18:00 cicibani: OFK BOR – MAGNUS ….. službeno….. 3:0
18:30 petlići: MALI BOR – TEMPO RADIO ….. Penali (2:3)….. 1:1
19:00 pioniri: BY BAJ – STEFAN STIL ….. 2:1
19:30 kadeti: GAMP – CRAZY BROTHERS ….. 10:0
20:00 podela nagrada za cicbane, mlađe petliće, petliće i pionire
20:30 veterani: TOTAL DESIGNE  – HOLD EM ….. 4:1
21:00 seniori: BOLJEVAC REZ – FOTO SVARČE ….. 6:2
21:30 podela nagrada za kadete, veterane i seniore

RASPORED UTAKMICA ZA I – MESTO UTORAK 17.01.2017.GOD.
18:00 cicbani: TIMOK/NAŠA KAFANA/ZAJEČAR – MALI BOR ….. Penali (3:2)….. 0:0
18:30 mlađi petlići: TIMOK/DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR – MALI BOR ….. Penali (3:2)….. 1:1
19:00 petlići: BY BAJ – TV FIRA ZAJEČAR ….. 0:1
19:30 pioniri: ĆAO ĆAO – AUTO SERVIS „KRISTAL“ ….. 3:0
20:00 podela nagrada za cicbane, mlađe petliće, petliće
20:30 kadeti: MAMUTOVSKI MOBIL – DOO“NOVAKOVIĆ“/ZAJEČAR ….. 4:3
21:10 veterani: GRAFOMED – ABS ….. 1:5
21:40 podela nagrada za pionire i kadete
22:00 seniori: KOLIBA – POSLASTIČARNICA „PELIVAN“ ….. 2:3 
22:50 podela nagrada za veterane i seniore
23:00 ZAVRŠETAK NOVOGODIŠNJEG TURNIRA 2017. U MALOM FUDBALU

}