Kategorija: Vesti

Danas počinje Novogodišnji turnir u Negotinu (raspored)

Juče do 18 sati stizale su prijave za Novogodišnji turnir „Negotin 2018“ nako čega su određene grupe i raspored. Danas od 15:30 zvanično počinje takmičenje u kategorijama pioniri, kadeti i seniori.

Raspored utakmica na Novogodišnjem turniru „Zaječar 2018“ od 17. do 21. decembra

U subotu derbi Prve rukometne lige Istok RK Zaječar 1949 – RK Jagodina

U subotu će od 19:00 sati u Sportskoj hali u Zaječaru biti odigrana derbi prvenstvena utakmica 11.kola Prve rukometne lige Istok za muškarce između RK Zaječar 1949 – RK Jagodina. Ovo je jedna od najznačajniju utakmicu u sezoni i pobedom u ovoj utakmici zaječarci će biti jesenji prvaci bez ijednog poraza. Rukometaši Zaječara nakon devet odigranih kola imaju maksimalnih 18 bodova a jagodinci samo bod manje.

Turnir „Zaječar 2018“ Rezultati 12.12.2018

Popravka vodovodne mreže u ulici Zorana Radmilovića

Zbog popravke vodovodne mreže u ulici Zorana Radmilovića u Zaječaru bez vode biće stanari sledećih ulica: Zorana Radmilovića, Mije Stanimirovića, deo Generala Gambete i Jakšićeve. Vode neće biti do 15 sati

Zdravstveni centar Zaječar u nedelju organizuje preventivne preglede

Zdravstveni centar Zaječar na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva sa područja Grada Zaječara u nedelju 16. decembra 2018. u periodu od 8 do 16 sati.
Sadržaj preventivnih pregleda:
– Klinički pulmološki pregled i po potrebni dodatna dijagnostika
– Klinički oftamološki pregled sa pregledom očne pozadine
– Određivanje CEA (tumorski marker)
Pulmološki pregledi biće obavljeni Pneumoftiziološkom dispanzeru a oftamološki pregled i uzorkovanje krvi u Domu zdravlja. Potrebno je da građani sa sobom ponesu zdravstvenu ispravu (ako je poseduju), raniju medicinsku dokumentaciju i neki od identifikacionih dokumenata. 

Sutra bez struje, na sat vremena, meštani u ulicama Beogradska, Proleterskih brigada i Kidričeva

Sutra 13. decembra 2018. godine zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijom biće kupci u Zaječaru: Ul. Beogradska, Proleterskih brigada i Kidričeva.  Struje neće biti u vremenu od 10:00 – do 11:00 sati 

Tanja Bošković i Rada Đuričin oduševile su zaječarsku pozorišnu publiku

Tanja Bošković i Rada Đuričin oduševile su zaječarsku pozorišnu publiku u predstavi „Primadone“ koja je u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, sinoć izvedena na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.
Dve žene, dve glumice, dve primadone. Žive u napuštenom pozorištu s nadom da će ga sačuvati od rušenja. Volele su istog čoveka, direktora, glavnog glumca i režisera tog pozorišta. Jedna mu je bila žena, a druga ljubavnica. Rada Đuričin kao udovica, Dara, i Tanja Bošković kao ljubavnica, Milena, grade ovu, u isto vreme, duhovitu i tragikomičnu priču, o starom, sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi i nadi, osnovima i javi, o promeni, o pobedi … Značajan segment predstave su pesme koje odlično izvode Tanja i Rada, za koje je originalnu muziku uradio Aleksandar Sanja Ilić, dok je Mensur autor tekstova.

Svetski dan horskog pevanja biće obeležen u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen u Zaječaru večeras u 18:00 sati, velikim koncertom u sali Pozorišta. Nastupiće osam horova: Hor OŠ ,,LJuba Nešić“, Dečji hor i Hor ,,Hrama Rođenja Presvete Bogorodice”, Vokalni sastav „Ž-dur“, Kamerni hor „Lavirint“, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, svi iz Zaječara kao i Gradsko pevačko društvo „Mokranjac“ iz Negotina i Hor „Sveti kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca. Svetski dan horskog pevanja proslavlja se 28 godina, svake druge nedelje u decembru, ili oko tog datuma. Svake godine, menja se tema Svetskog dana horskog pevanja, a za 2018.godinu tema je kraj Velikog rata. S obzirom na to da je zvaničan datum završetka Prvog svetskog rata 11. novembar 1918 godine, i da je ovaj datum blizu druge nedelje u decembru dogovoreno je da se Svetski dan horskog pevanja obeležava u periodu od 11. novembra do 16. decembra 2018.godine, kako bi se nizom koncerata priredila zapažena komemoracija. Organizator koncerta u Zaječaru povodom Svetskog dana horskog pevanja je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „ Zoran Radmilović”, a pokrovitelj Grad Zaječar. Ulaz je slobodan.

Turnir „Zaječar 2018“ Rezultati utakmica za 11.12.2018.