Kategorija: Vesti

Knjaževac: 19. sednica Skupštine opštine Knjaževac

19. sednica Skupštine opštine Knjaževac biće održana u utorak, 19. decembra, u Domu kulture. Početak je u 10 sati. Na dnevnom redu naćiće se pet tačaka: Predlog odluke o budžetu opštine Knjaževac, Predlog kadrovskog plana u opštini Knjaževac, predlog odluke o lokanim i administrativnim taksama. Odbornici će takođe razmatrati Predlog odluke o načinu obavljanja komunalne delatnosti upravljanja javnim parkiralištima kao i predlog odluke o vrstama propisa koji donosi Skupština opštine za koje je obavezna javna rasprava.

 

Boljevac: Obuka za negovateljice

U okviru projekta „Ekonomsko i socijalno osnaživanje žena u ruralnim područjima“ započeta je obuka za negovateljice, kojou pohađa dvadeset nezaposlenih žena. Po završetku obuke polaznice stiču sertifikat za obavljanje ovih poslova. Organizator je opština Boljevac u saradnji sa organizacijom KARITAS, a pod pokroviteljstvom Vlade Slovenije. Tamođe, projekat obuhvata i obuke iz oblasti ruralnog turizma, gajenja lekovitog bilja, pčelarstva i proizvodnje domaćih proizvoda. Pedesetak učesnica ovih obuka biće u prilici da apliciraa za dodelu grantova radi pokretanja, ili jačanja sopstvenog biznisa. Realizacija projekta trajaće do sredine naredne godine.

Knjaževac: Obeležen dan borbe kod Krente

U Krenti je obeležen datum kada je u ovom kraju  pre 76 godina vođena borba partizanskih odreda Svrljiga, Knjaževca i Boljevca sa Nemcima u Drugom svetskom ratu. Odata je počast i položeni su venci na spomenik palim borcima. Obeležavanju su prisustvovali predstavnici boračkih organizacija Svrljiga i Knjaževca.

Bor: 4. Memorijal Slobodana Božinovića

U petak, 22. decembra, u sali bioskopa „Zvezda“ biće održan 4. Memorijal Slobodana Božinovića. Početak je u 19 časova, a organizator je Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“‚. Ovа, sаdа već trаdicionаlnа mаnifestаcijа , posvećenа je legendаrnom virtuozu nа hаrmonici Slobodаnu Božinoviću. Svаke godine u progrаmu učestvuju njegovi bivši učenici, sаdа već priznаti umetnici, kаo i mnogi poznаti instrumentаlisti, poštovаoci njegovog delа. Sve učesnike Memorijаlа prаtiće orkestаr Ljubiše Božinovićа.

Knjaževac: Ambasadorka Češke otvorila radionicu u Tehničkoj školi

U Tehničkoj školi svečano je puštena u rad kožarska radionica.  Radionicu je otvorila ambasadorka Češke Ivana Hlavsova. Škola je Projekat uređenja i opremanja školske radionice realizovan od aprila do oktobra ove godine sa ciljem da se modernizuje i unapredi nastava stručnih predmeta kožarske i drugih struka.

Zaječar: U subotu sednica Skupštine grada Zaječara

Sednica Skupštine grada Zaječara, deveta po redu, biće održna u subotu, 16. decembra. Dnevni red sadrzi 14 tačaka, među kojima i najbitnija, Odluka o budžetu grada Zaječara za 2018. godinu sa predlogom kadrovskog plana za narednu godinu. Biće razmatrana i Odlukua o osnivanju Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran radmilović“ u Zaječaru.

Deo Zaječara danas bez vode

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u ulici Đorđa Simeonovića, bez vode do 16 časova, biće stanari sledećih ulica:Zorana Radmilovića, Dubrovačke, Generala Gambete, Đorđa Simeonovića i Božina Jovanovića, potrošači u centralnom delu grada.

Billy Idol na Gitarijadi

Prema pisanju nekih od nacionalnih medija, a  što je potvrđeno i objavom na zvanicnoj stranici najdugovecnije rokenrol manifestacije, legendarni Bili Ajdol biće hedlajner predstojeće 52. Gitarijade u Zaječaru koja će biti održana od 28. do 30. juna 2018. godine, najavio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Zaječar: Razmena ski opreme

Svi koji se bave skijanjem ili planiraju da počnu, moći će da prodaju opremu, koja im više nije potrebna, ali i da kupe polovnu, novu ili je razmene u nedelju, 17. decembra, u holu zaječarske sportske hale. Razmena ski opreme biće organizovan u periodu od 11 sati do 15 časova.

Negotin: „Hrišćаnsko kulturno nаsleđe nа području Timočke epаrhije kroz vekove“

U sredu, 13. decembra, u galeriji Mokrаnjčeve kuće u Negotinu biće priređena izložba „Hrišćаnsko kulturno nаsleđe nа području Timočke epаrhije kroz vekove“ аutorа dr Mаje Živić. Izložbu otvаrа Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilаrion. Otvaranje izložbe je u 17 časova. Uz predmete iz manastira i crkava na teritoriji Timočke eparhije biće izložen i  i materijal iz arheološke, etnološke i zbirke istorije umetnosti zaječarskog muzeja.