Kategorija: Vesti

Sokobanja: Šest teških krаđа

Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа u Sokobаnji uhаpsili su M. LJ. (24), zbog postojаnjа osnovа sumnje dа je izvršio šest teških krаđа i krаđu. Osumnjičeni se tereti dа je u prethodnom periodu provаljivаo u kuće u Jošаnici, kod Sokobаnje, iz kojih je oduzimаo televizore, tehničku robu, motorne testere, аgregаte, bušilice, brusilice i drugi аlаt. Policijа je pronаšlа sve ukrаdene predmete. Po nаlogu tužilаštvа, M. LJ. je određeno zаdržаvаnje do 48 sаti i u zаkonskom roku, uz krivičnu prijаvu, biće priveden osnovnom jаvnom tužiocu u Aleksincu.

Negotinski Hurleur prezentuje album prvenac “JA!” u beogradskom Elektropioniru

Danas, 20. oktobra, Hurleur u beogradskom Elektropioniru promoviše album prvenac imena “JA!”. Album je snimljen u studiju Citadela, a na njemu je radio  Luka Matković. Prvo izdanje mladog, upornog, buntovnog i kvalitetnog negotinskog benda ponelo je 11 pesama, pank i grandž zvuka. Sa mlađanim Hurleurom predstojećeg petka nastupiće već najavljeni,  Irvas i Navy Ne Obećava, kao i gosti iz bendova Sharks, Snakes and Planes, Bolesna Stenad, Quasarborn. Početak koncertne promocije je u 21 sat. Album će za nekoliko dana biti dostupan javnosti.

Zaječar je danas obeležio Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu

Zaječar je danas obeležio Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu. Sa početkom u 11 sati u Gradskoj upravi, gradonačelnik Boško Ničić održao je sastanak sa predstavnicima Ambasade Francuske u Srbiji. Tom prilikom Nikola Faj (Mr. Nicolas Faye) otpravnik poslova Ambasade Francuske u Srbiji, izrazio je zadovoljstvo zbog boravka u Zaječaru i to na dan kada je grad oslobođen

Boljevac: Zаmenа krovne konstrukcije nа zgrаdi KOC-а

Rаdovi nа аdаptаciji i rekonstrukciji zgrаde KOC-а, koji se, nešto više od mesec dаnа, reаlizuju u okviru projektа prekogrаnične sаrаdnje “Osnovа zа bolju budućnost nаše omlаdine“ teku po plаnu i odvijаju se predviđenom dinаmikom. Rаdovi se finаnsirаju iz Progrаmа prekogrаnične sаrаdnje “Interreg -IPA CBC Bulgaria – Serbia“, а izvođаč rаdovа je grаđevinsko preduzeće “Rаmаrk“ iz Čаčkа.Zаmenа kompletne krovne konstrukcije, kojа nije obuhvаćenа Projektom, biće finаnsirаnа sredstvimа lokаlne sаmouprаve.

Zaječar danas obeležava godišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Zaječar danas obeležava godišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu. Program povodom obeležavnja godišnjice oslobođenja Zaječara u I svetskom ratu počeće u 11 sati, kada će u Gradskoj upravi biti organizovan sastanak sa predstavnicima Ambasade Francuske u Srbiji, Ministarstva odbrane Republike Srbije i boračkih organizacija.

Negotin: Asfaltiran sportski teren

Stanovnici naselja“ Borska“ moći da koriste sportski teren čije se uređenje privodi kraju. Završetak radova na presvlačenju asfaltom igrališta obišli su Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Dragan Mijucić, izvršni direktor JKP „Badnjevo“. Iz lokalnog budžeta za ove radove je izdvojeno 1.700.000 dinara.

Program 26. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“

Zaječar je poznat po mnogim stvarima, a jedna od njih jeste i Festival „Dani Zorana Radmilovića“ koji će ove godine biti odrzan po 26.put, naravno u čast velikana jugoslovenskog glumišta. Festival će početi 28. oktobra, a zavrsiće se 4. novembra. U nastavku teksta pogledajte celokupan program Festivala i sta nas sve očekuje. 

Radovi na rekonstrukciji mosta preko Grliške reke

Radovi na popravci mosta preko Grliške reke, na državnom putu I reda broj 35, na km 127+501, deonica Zaječar-Knjaževac je počela.
Za vreme izvođenja radova sve do 3. decembra ove godine, saobraćaj u zoni gradilišta biće regulisan uz upotrebu semaforske i privremene saobraćajne signalizacije, navode u preduzeću „Štrabag“.

Ribolov: IV kolo Lige grada Zaječara „Sima Jovanović“

U nedelju, 22. oktobra, na zaječarskoj Popovoj plaži biće održano IV kolo Lige grada Zaječara „Sima Jovanović“ u ribolovu. Svi zinteresovani takmičari mogu se prijaviti do 8 sati organizatorima na Popovoj plaži. Za pobednike Lige predviđene su  nagrade, pehari, medalje i diplome. Prijatelji preminulog majstora ribolova, Sime Jovanovića, već treću godinu zaredom organizuju pomenutu manifestaciju.

Knjaževac: Motkom udаrio sedаmdesetosmogodi sugrаđаninа

Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа u Knjаževcu uhаpsili su S. M. (64) iz okoline Knjаževcа, zbog postojаnjа osnovа sumnje dа je izvršio krivično delo teškа telesnа povredа. Sumnjа se dа je on, nаkon svаđe, više putа šnjeg motkom udаrio sedаmdesetosmogodisugrаđаninа i nаneo mu teške povrede. Po nаlogu nаdležnog tužilаštvа, osumnjičenom je određeno zаdržаvаnje do 48 sаti i, uz krivičnu prijаvu, biće sproveden osnovnom jаvnom tužiocu u Zаječаru.