Kategorija: Kultura

Istorijski Arhiv „Timočkа krаjinа“ Zаječаr: Svestenstvo Eparhije timocke u dokumentima arhiva 1834-1935

U galeriji zaječarskog Arhiva na dan Gradske slave, Rođenja Presvete Bogorodice, Male Gospojine , 21. septembra od 12 sati biće otvorena izložba “ Svestenstvo Eparhije timocke u dokumentima arhiva 1834-1935. godine“ a u okviru II Festivala hrišćanske kulture. Organizatori su, Istorijski Arhiv „Timočkа krаjinа“ i Eparhija timocka.

Zaječar: Obeležavanje gradske i crkvene slave

Sutra, 21. septembra, povodom crkvene i grаdske slаve, u Sabornoj crkvi od 8 sati i 30 minuta biće priređena ARHIJEREJSKA LITURGIJA sа rezаnjem slаvskog kolаčа. Velikа litijа, koja će početi u 11 časova,  kretaće se trаsom od Sаborne crkve, ulicom Timočke
bune do Pozorištа, ulicom Svetozаrа Mаrkovićа do kružnog tokа u
centru grаdа, ulicom Nikole Pаšićа do ulice Timočke bune i Sаborne
crkve. Ulice u centru grаdа biće zаtvorene, а sаobrаćаj preusmerаvаn u periodu od 10 do 13 časova.

Večeras na repertoaru komedija „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića

Večeras će u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru biti odigrana pozorišta  predstava – komedija „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića a po tekstu Samuela Drosta. Igraju: Milutin Vešković, Dragana Jovanović, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović. Početak je zakazan za 20 časova.

Zaječar: Hrišćansko kulturno nasleđe

U četvrtak. 14. septembra, u Narodnom muzeju u Zaječaru biće otvorena izložba „Hrišćansko Kulturno nasleđe na područiju timočke Eparhije kroz vekove“. Otvaranje izložbe je u 18 časova.

„Art Zona za sve“ u Zaječaru

Drugi po redu Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva biće održan u Zaječaru od 11. do 15. septembra, a organizator je Dečiji centar Zaječar, koji se potrudio da publici, ali i učesnicima festivala obezbedi široku lepezu predstavljanja umetnosti. U festival su uključeni između ostalih i gosti iz Bosne, Lipljana, sa Kosova i Metohije, gosti iz bugarskog grada Vidina.Tim povodom za Tempo Naxi Radio govorila je Selena Ristić Vitomirović

Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“: Danas na repertoaru – Uspavana lepotica

Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ danas, 7. septembra, prirediće predstavu  za decu  „Uspavana lepotica“ po  tekstu i u režiji Dobrina Mirčeva.
Početak predstave zakazan je za 18 časova. Karte možete nabaviti na biletarnici pozorišta, ili rezervisati putem telefona 019/ 421-733.

 

 

Izložba fotografija “Solidarnost u vremenu krize”

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje ove nedelje u Zaječaru izložbu fotografija. Ovaj kulturni događaj pod imenom “Solidarnost u vremenu krize” je deo projekta “Slavimo solidarnost” koji Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje tokom cele 2017. godine u okviru proslave 10 godina rada. Izložba se organizuje u partnerstvu sa novinskom agencijom TANJUG, koja je ustupila svoje fotografije nastale u dve velike krize – katastrofalnim poplavama iz maja 2014. godine i migrantskoj krizi koja je u Srbiji eskalirala u leto 2015. godine. Na fotografijama se vide ljudi, povezani u trenucima krize, kako pomažu i brinu jedni o drugima. Otvaranje izložbe fotografija “Slavimo solidarnost“, biće 07.09. u 19 časovau galeriji Radul Begovog konaka. Izložba traje sedam dana, a tom peridou biće prikazan i film “Dobri poštar” koji je prikazan na ovogodišnjem Beldocs festivalu.

Na startu pozorišne sezone ulaz besplatan!

Sutra zvanično počinje pozorišna sezona u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar.  Pozorišnu sezonu 2017/2018 sutra u 20 sati, otvara predstava „Soko zove orla“, po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića. Reč je o komediji o „špijunskom“ zapletu na nespretan način i  zameni identiteta. U komadu igraju: Milutin Vešković, Nataša Petrović, Predrag Grbić i Miloš Đuričić.  Za sve ljubitelje i prijatelje pozorišta ulaz je slobodan! Karte se mogu  podići  na biletari pozorišta!

Zaječar: Izložba radova 23. Likovne kolonije „Gamzigrad 2016“

Sutra, 29. avgusta, u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće otvorena izložba radova 23. Likovne kolonije „Gamzigrad 2016“. Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova

Večeras završni koncerti polaznika IV Kampa klasične muzike u Zaječaru

Večeras će biti održani završni koncerti polaznika IV Kampa klasične muzike u Zaječaru. U 17.00 sati , u sali OMŠ ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru nastupiće polaznici klavirskog odseka, koji su se usavršavali kod profesorke Jokut Mihailović. U 19.00 sati na platou kod Muzeja, nastupiće polaznici koji su se usavršavali kod prof. Ljubiše Jovanovića na flauti, prof.Vere Ogrizović na gitari, prof. Marka Josifoskog na violini i prof. Katarine Jovanović solo pevanje. Klavirski saradnik biće Uki Ovaskainen. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u sali Muzičke škole.