Kategorija: Kultura

Danas u Knjaževcu počinje 56. Festival kulture mladih Srbije

Danas u Knjaževcu počinje 56. Festival kulture mladih Srbije. Posetioce će prvog dana uživati u koncertu legendarnog zagrebačkog benda Parni valjak na prostoru Gurgusovačke kule.No krenimo redom danas će od 20 časova u velikoj galeriji Doma kulture biti otvorena izložba umetničkih plakata studenata grafičkog dizajna fakulteta umetnosti u Nišu. Dok će u 20 sati na platou Doma kulture biti upriličeno svečano otvaranje 56-og festivala kulture mladih srbije. Nastupiće violinista Dušan Panajotović uz klavirsku pratnju Miloša Veljkovića, dečiji hor Čarolija i Duo Twins i Lazar Jonić učenici trećeg razreda za harmoniku muzičke škole Predrag Milošević iz Kjaževca. Sutra će program početi u 20 sati, koncertom Škole folklora Kolo na platou Doma kulture, dok se u 21 sat program seli na Gurgusovačkoj kuli gde će prvo nastupiti humanitarni bend Kolege iz Niša, dok je za 22 sata planiran koncert velikana EKS YU scene Parni Valjak.

 

Drugo veče 51. Gitarijade

Pobednici druge večeri 51. Gitarijade u Zaječaru i plasam u finale obezbedili su bendovi: Ki (Kumanovo), Oposite way (Niš), i dva beogradska benda Plutonija i Amnezija. Publici su se predstavila jos 4 demo benda : Kler (Novi Sad), Jurka (Čačak), Sirius (Subotica) i Crossroad (Loznica). Na početku druge večeri Hadzi prodane duše, podsetili su nas zašto su baš oni pobedili na prošlogodišnjoj Gitarijadi održavši odličnu stvirku. Pun stadion pozdravio je legende rok muzike britanski  „The Cult“. Energična svirka sa oštrim rifovima nikog nije ostavilo ravnodušnim.Da je i njima na bini (kao i nama u publici),bilo prelepo,pokazali su tako što u 2 puta izlazili na bis. Na drugom bisu,izazvali su neverovatno  oduševljenje svih prisutnih kada je gospodin Ian Astbury izašao sa Srpskom zastavom i porucio nam da sačuvamo Gitarijadu jer je medju najstarijim festivalima u svetu,zahvalio se Srpskom narodu na gostoprimstvu i na poklon smo dobili jos 4 pesme legendarnog sastava „The Cult“. Još jedna legenda sa kojom se družimo od početka ovogodišnje Gitarijade, naš domaćin Dejan Cukić sa svojim Sporim ritam bendom, nastavio je da drži dobro raspoloženje hitovima : „Fantastičan dan“, „Nebo jedino zna“ , „A šta da radim“… Treće ujedno i poslednje večeri festivala nastupiće : Generacija 5, Nazareth i Huti ota tre

Uspešno završen prvi dan 51. Gitarijade u Zaječaru

Odlukom žirija u finale 51. Zaječarske Gitarijade plasirala su se 4 benda i to „Antidepresiv“ (Kikinda), „Aritmia“ (Beograd), „Bob Rok“ (Jagodina) i „Ljudi u glavi“ (Trstenik). Riblja čorba otvorila je 51.Gitarijadu hitom  „Ja ću da pevam“ sa albuma Južna Afrika iz 1985 godine. Ređali su se hitovi poput „R`N`R za kućni savet“, „Amsterdam“, „Volim volim žene“,“Pogledaj dom svoj anđele“ koje je publika znala da pozdravi i odpeva zajedno sa Borom koji je ponovio da se u Zaječaru oseća kao kod kuće i da je uvek srećan kada svira na Gitarijadi.

„Ošišaj se – budi rOker“

Zaječarsko pivo, zajedno sa Gitarijadom i udruženjem Budimo zajedno, organizuje humanitarnu akciju „Ošišaj se – budi rOker“, koja će biti održana u petak, 30.6.2017. sa početkom od 12 časova na centralnom gradskom trgu u Zaječaru. Reč je o akciji u kojoj će frizeri iz Saveza frizera Srbije šišati građane Zaječara i sve posetioce Gitarijade, sa ciljem da se prikupe perike za žene obolele od raka dojke. Za svaki centimetar ošišane kose, biće doniran centimetar perike za udruženje „Budimo zajedno“. Akciju će podržati i Riblja Čorba, čiji članovi će se među prvima ošišati i tako dati svoj doprinos. Za sve koji su u prilici, pozivamo vas da nam se pridružite i podržite akciju „Ošišaj se – budi rOKer“.

Radomir Mihajlović Točak ovogodišnji rokonačelnik

Povodom održavanja 51. Gitarijade gradonačelnik Zaječara Boško Ničić 29. juna prirediće svečani prijem u Euroklubu na Kraljevici. Svečani prijem počinje u 18 sati, a ovom prilikom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručiće ključeve grada Radomiru Mihajloviću Točku ovogodišnjem rokonačelniku, koji će za vreme trajanja Gitarijade obavljati funkciju rokonačelnika, počasnog upravitelja grada.

Kompletan program 51. Gitarijade

29.06.2017. Četvrtak
– 21:00h BAJAGA/RIBLJA ČORBA
– 22:00h PRVO POLUFINALNO VEČE GITARIJADE
– 23:00h BAJAGA/RIBLJA ČORBA
– 00:30h PSIHOBILJE
30.06.2017. Petak
– 21:00h HADŽI PRODANE DUŠE
– 22:00h POLUFINALISTI GITARIJADE
– 23:00h THE CULT
– 00:30h DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BEND
01.07.2017. Subota
– 21:00h GENERACIJA 5
– 22:00h FINALISTI GITARIJADE
– 23:00h NAZARETH
– 00:30h HUTI OTA TRE

Prateći program 51.Gitarijade

28.6.2017, Radul begov konak, 18h – Svečano otvaranje izložbe Rok muzej
Govore:  Miroslav Cvetković Cvele, Goran Lončar, Vladimir Janković Džet, Branko Marušić Čutura, Jova Rašić, Zoran Aleksić i Momčilo Radenković

28.6.2017, Trg oslobođenja, 20h – Rok stejdž na Trgu oslobođenja
Nasupaju: Vlada Džet bend, Branko Marušić Čutura i 21 gram, Patrias

29.6.2017, Radul begov konak, 18h – Promocija knjiga:  „Izabrana pisma“ (Alen Ginzberg,Džek Keruak) i „Queen“ (Vilijam Barouz)
Govori: Živko Ivković (rok kritičar)

30.6.2017, Radul begov konak, 18h – Promocija 50.broja časopisa „Buktinja“  (temat o rokenrolu Leonard Koen, Velvet andergraund, NIk Kejv itd, temat o panku, temat o istoriji rokenrola u Negotinu)  Govore: Miljan Ristić, Saša Skalušević

1.7.2017, Radul begov konak, 18 h – Promocija knjige „Koncert za ludi mali svet“, povodom 50 godina od emitovanja prve emisije posvećene rokenrolu na Radio Televiziji Srbije (plus, emitovanje video materijala)  Govore: Marko Perić (autor), Dragan Inđić (direktor izdavaštva RTS-a ) i Zoran Simjanović (kompozitor)

 

Besplatan prevoz putnika za 51. Gitarijadu!

Nikolić prevoz, jedan od sponzora ovogodišnje Gitarijade, će za vreme trajanja 51. Gitarijade, 29. juna, 30. juna i 1. jula besplatno prevoziti putnike do Zaječara iz tri mesta, iz Knjaževca, Negotina i Bora. Iz Knjaževca se polazi u 19:30 isped hotela „Timok“. Iz Negotina autobus polazi u 19:30 sati ispred Pedagoške akademije. Iz Bora autobus kreće u 19:30 sati ispred Doma kulture.

Za vikend filmske projekcije u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“

U subotu 24.06. i nedelju 25.06. u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ biti prikazivani  filmovi po sledećem rasporedu:
24.06. 2017. (subota)
AUTOMOBILI 3D – 16:00 i 18:00h
TRANSFORMENSI – POSLEDNJI VITEZ  3D – 20:30 h
25.06.2017. (nedelja)
AUTOMOBILI 3D – 16:00h
ČUDESNA ŽENA 2D  –  18:00
TRANSFORMENSI – POSLEDNJI VITEZ  3D – 20:30 h
Cena karte za sve projekcije je 250,00 dinara.

Koncert na gitari zaječarca Vladete Marinkova

U utorak, 27. juna 2017. godine, u sali Muzičke škole u Zaječaru, održaće koncert na gitari Vladeta Marinkov, bivši učenik Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara. Gost koncerta biće Dimitrije Nikolić, takođe bivši učenik ove škole sa odseka klavira. Početak je u 19 sati.
Vladeta Marinkov biografija:
Rodjen je 13.01.2002.godine u Zaječaru. Pohadjao je gitaru u OMŠ ,,Stevan Stojanović Mokranjac“ u klasi profesora Stefana Šalarevića i klarinet u klasi profesora Miloša Popovića. Završio je prvu godinu srednje muzičke škole ,,Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi profesorke Vere Bakiš. Od većih nagrada je osvojio laureat na Internacionalnom takmičenju u Rumuniji, 1.nagradu na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije i dve druge nagrade na republičkom takmičenju. Ove godine je osvojio prvu nagradu na Naissus Festivalu u Nišu.
Program:
J.S. Bach – Gavotte BWV 995
Yuquijiro Yocoh – Sakura, Theme And Variations
Vojislav Ivanović – The Woodpecker
Vojislav Ivanović – Cafe 2
Miguel Llobet – Canco Del Lladre

}