Mesečna Arhiva: februar 2017

Matična Biblioteka „Svetozar Marković“ kreće sa novim radnim vremenom

Matična Biblioteka „Svetozar Marković“ od 01. marta 2017. kreće sa novim radnim vremenom:
Novo radno vreme biblioteke radnim danom: 07:30 – 20:00, sa korisnicima od 08:00 – 20:00, subotom 08:00 – 14:30
Zbog krečenja biblioteka neće raditi 01., 02., 06. i 07. marta 2017. i čitalište biblioteke neće raditi od 01. do 07. marta 2017.

Restoran na hipodromu traži novog vlasnika

Sportsko poslovni centar Timok doo, objavljuje oglas za izdavanje u zakup objekta putem prikupljanja zatvorenih ponuda. Restoran na hipodromu, početna cena mesečnog zakupa je 44.000 dinara bez PDV, period zakupa je godinu dana. Podnosioci ponuda su dužni da uplate depozit u iznosu od 20% od početne cene na račun 170-30020610000-89, zakupnina se plaća do 5-og u mesecu za prethodni mesec.
Uslovi oglasa:
Pravo učešća imaju pravna lica koja su registrovana za obavljanje ugostiteljskih delatnosti u skladu sa zakonom.
Prijavljivanje na oglas se vrši dostavljanjem ličnih podataka u zatvorenoj koverti i to:
– Izvod iz APR-a
– Ponuđenu cenu otkupa ne manju od početne
– dokaz o uplati depozita
– podnosioci ponuda mogu biti samo pravna lica koja nemaju nikakva dugovanja prema SPC Timok doo.
Ponuda za učešće na oglas se podnosi u pismenoj formi, u propisano zatvorenoj koverti sa naznakom: Ponuda za zakup restorana na hipodromu – Ne otvaraj. Zatvorene ponude dostavljati u prostorijama sportske hale do 3.3.2017 na adresi: SPC Timok doo, Park šuma Kraljevica bb,  Zaječar. Objekat koji je predmet zakupa može se videti svakog radnog dana od 8-15 časova. Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cena zakupa. U slučaju da je ponuđen isti iznos  zakupa, zakupac će biti ponuđač sa licitiranom višom cenom. Licitacioni krug iznosi 5 000,00 dinara. Otvaranje i utvrđivanje najpovoljnijeg ponuđača obaviće se komisijski dana 7.3.2017 u 12 časova u prostorijama sportske hale. Sva bliža obaveštenja mogu se dobiti na telefon 019/432-329, 064/833-43-43 ilii lično u prostorijama sportske hale.

Večeras II rok festival u Negotinu

Kancelarija za mlade u saradnji sa klubom “KGB”, organizovaće u subotu, 25. februara od 22 sata, drugi rok festival u Negotinu. Nastupiće ženski rok bend iz Novog Sada „Tri Kapljice“ , „Epilog“ iz Kragujevca i „Red Danger“ iz Negotina. Ideja za organizaciju rok festivala u Negotinu potekla je na osnovu ankete koju je Kancelarija za mlade Opštine Negotin sprovela i u kojoj su mladi istakli da žele više koncerata različitih muzičkih pravaca. S obzirom da je prvi festival, koji je organizovan prošle godine, ispunio sva očekivanja u organizaciji Kancelarije za mlade Opštine Negotin i ove godine ušla je organizaciju ove manifestaciju. Učesnici drugog Rok Festa biće grupe Epilog realni tribute Osvajači bend koji predvodi Dragan Urošević Uroš, gitarista i bivši član Osvajača i autor brojnih hitova, ženski rok bend iz Novog Sada „Tri Kapljice“ i negotinski Rok bend „Red Danger“. Cilj ove muzičke manifestacije nije samo zabava, već i podsticanje mladih da se bave kulturom i rok muzikom.

Izvor: negotin.rs

Filmske projekcije za vikend u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“

Za vikend u subotu i nedelju 25. i 26. februara u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ biće prikazivani  filmovi po sledećem rasporedu:
25.02.
Sing 3D   –  15:00h
Biser Bojane 2D  –  17:00; 19:00 i 21:00h
26.02.
Sing 3D   –  15:00h
Biser Bojane  –  17:00 i 19:00h
50 nijansi mračnije 2D  –  21:00h
Cena karte za sve projekcije 250,00 dinara.

Pesma knjaževačke pesnikinje Sanje Radovanović, proglašena za „Najljepšu pjesmu“

Na XVI Međunarodnom književnom konkursu povodom Dana zaljubljenih u Mrkonjić Gradu, pesma pod nazivom „Jednom“, knjaževačke pesnikinje Sanje Radovanović, proglašena je za „Najljepšu pjesmu“ na temu „Nostalgija ljubavi“ u kategoriji afirmisanih pesnika. Književni konkurs „Ljubavne pjesme nad pjesmama“ tradicionalno organizuje „Klub umjetničkih duša“ Mrkonjić Grada, a učestvuju autori iz celog sveta. Ove godine pristiglo je više od dve hiljade ljubavnih pesama.

Predavanje za stočare sutra u Zvezdanu

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Grad Zaječar organizuju u Zvezdanu u utorak, 14.februara, predavanja za stočare.  Osnovna tema biće uticaj klimatskih promena na proizvodnju stoke, a stočari će razgovarati o: tehnologiji uzgoja stoke, rasama, ishrani stoke i unapređenju zdravlja životinja, poboljšanju objekata za držanje stoke i opremi potrebnoj u stočarstvu, kao i o mestu i ulozi stočarstva u procesu proizvodnje hrane. Predavanje počinje u 10 sati u restoranu „Zvezdanski božur“. Jednodnevni seminar za stočare je deo programa edukacije poljoprivrednih proizvođača koji finansira Evropska unija u okviru programa „Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“ a iz predpristupnih fondova IPA 2014.
Naredni trening iz oblasti upravljanja poljoprivrednim gazdinstvima planirane je za kraj marta/početak aprila 2017.godine.

Ekskluzivna premijera nove kolekcije nameštaja Forma Ideale

Nove forme, novi dezeni, dizajnerske inovacije… Forma Ideale predstavila novu kolekciju nameštaja za 2017. godinu na sajmu IMM Cologne. Kompanija Forma Ideale – jedini srpski proizvođač pločastog nameštaja koji je nastupio na sajmu nameštaja u Kelnu –  svečano je predstavila novu kolekciju nameštaja. Veliko interesovanje distributera nameštaja za prošlogodišnju kolekciju Forma Ideale, doprinelo je da ove godine bude izloženo 96 modela iz nove kolekcije, dvostruko više nego

Pevaj Srbijo za malog bolesnog Novaka

Humanitarni koncert za malog boranina Novaka Milojevića večeras organizuje centar za kulturu Bor uz pomoć RTB-a Bor, na kome će nastupiti orkestar iz Bora Draška Jokića i samohrani otac malog Novaka Miroslav – Miki Milojević. Početak je u 19 sati u Sali muzičke škole u Boru. Podsećamo da novčane priloge možete uplatiti na specijalno otvoreni račun za lečenje malog Novaka br: 265-4830221-77 Milojević Miroslav a sve informacije na tel. broj: 061-3050-252. Novak Milojević  boluje od ablacije mrežnjače oka tako da mu se vid pogoršava iz dana u dan. Učenici osnovne škole Vuk Karadžić iz Bora već su svojom humanitarnim predstavama krajem  2016. prikupili deo sredstava za njegovo lečenje na Očnoj klinici u Novom Sadu.

Iznenada preminula ćerka Zorana Radmilovića

Ljilja Basara je na svom Fejsbuk nalogu obajvila da je Radmilovićeva umrla pred ponoć 7. februara. „Moja i naša draga i divna Ana Radmilovic preminula je sinoć, 7. februara, pred ponoć. Volim je zauvek“. Ana je bila ćerka glumaca Zorana Radmilovića i Dine Rutić. Školovala se u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji i u Novom Sadu, gde je diplomirala glumu u klasi profesora Radoslava Milenkovića. Radila je u Centru za kulturnu dekontaminaciju kao autor na antidiskrimacionim projektima, u SO Zaječar je bila savetnik za

Muzej krajine obeležava slavu sv. Simeona i Ane

Uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog gospodina Ilariona, Muzej krajine u četvrtak 16. februara obeležava slavu sv. Simeona i Ane. Početak je u 18 sati u Todorčetovom konaku. Nakon rezanja slavskog kolača biće prikazana projekcija dokumentarnog filma o jedinstvenoj zemlji monaha Svetoj gori „Od Karulje do Atosa“ i predstavljanje knjige Jeromonah Kirilo Hilandarac „Nisi mali“ autora Dušana Ubovića i Hadži Borisa Solomka.