Dnevna Arhiva: 22. марта 2017.

Promocija knjige „Tabakovac razmišljanja i sećanja“

U četvrtak 23. marta u Galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće promovisana knjiga Slobodana Cvetića „Tabakovac razmišljanja i sećanja“. O knjizi će govoriti: Jelica Ilić, dr Dejan Krstić, dr Ljubiša Rajković Koželjac, dr Petar Paunović i autor Slobodan Cvetić. Početak je u 18 sati. Organizator je Centar za kulturu Grada Zaječara (CEKIT).

Zaplenjeno oko 15 kilograma rezanog duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru zaplenili su oko 15 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica. Policija je kod šesdesetogodišnjeg muškarca iz Zaječara pronašla oko pet kilograma, a kod šesdesettrogodišnje žene oko 10 kilograma rezanog duvana. Protiv osumnjičenih će biti podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Rasvetljeno više krivičnih dela teške krađe na teritoriji Timočke krajine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru i Knjaževcu rasvetlili su više krivičnih dela izvršenih u prethodnom periodu. Zbog sumnje da su izvršili dve teške krađe na području Zaječara, policija je odredila zadržavanje do 48 sati sugrađanima B.S. ( 23 ), M.A. ( 25 ) i S.R. ( 22 ). Oni se terete da su iz jedne vikendice oduzeli motornu testeru, a iz automobila marke pasat akumulator, bušilicu i brusilicu. Izvršenjem ovih dela, osumnjičeni su pričinili veću materijalnu štetu. U Knjaževcu, policija je odredila zadržavanje do 48 sati sugrađaninu M.J. ( 23 ), zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i zloupotreba platnih kartica, kao i dela teške krađe i krađe u pokušaju. On se tereti da je iz kuće oštećenog protivpravno prisvojio torbu u kojoj su se nalazili novac, digitalna kamera i platna kartica. Sumnja se i da je u par navrata, protvpravno prisvojenu platnu karticu neovlašćeno upotrebio tako što je sa bankomata podizao novčana sredstva, koristeći sigurnosni PIN koji se nalazio u torbi. Pričinjena šteta ovim delima procenjuje se na oko 100.000 dinara. Osumnjičeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnim osnovnim javnim tužiocima.