Mesečna Arhiva: maj 2017

Oglas za kafe-bar na gradskom bazenu za sezonu rada 2017. god

„Sportsko poslovni centar Timok“ doo objavljuje oglas za izdavanje u zakup kafe – bara na bazenu putem prikupljanja zatvorenih ponuda.
Kafe-bar na gradskom bazenu za sezonu rada 2017. god
– Početna cena zakupa je 400 000,00 din.bez PDV- a
– Period zakupa obuhvata rad bazena u letnjoj sezoni 2017.god
– Podnosioci ponuda su dužni položiti depozit u iznosu od 10 %  od početne cene na račun 170 -30020610000 – 89 mogućnost plaćanja  zakupa na rate.
Uslovi oglasa
– Pravo učešća imaju pravna lica koja su registrovana za obavljanje ugostiteljskih delatnosti u skladu sa zakonom.
– Prijavljivanje na oglas vrši se dostavljanjem ličnih podataka u zatvorenoj koverti i to naznačiti na koverti objekat za koji se podnosi zatvorena ponuda.
– Izvod iz APR-a
– Ponuđenu cenu zakupa, ne manje od početne
– Dokaz o uplati depozita.
– Podnosioci ponuda mogu biti samo pravna lica koja nemaju nikakva dugovanja prema SPC Timok doo.
Ponuda za učešće na oglas se podnosi u pismenoj formi, u propisano zatvorenoj koverti sa naznakom  „ponuda za zakup ne otvaraj“
Zatvorene ponude dostaviti u prostorijama sportske hale do 28.05.2017.god. Ponude se mogu dostaviti i poštom zaključno sa datumom 28.05.2017.god.  na adresi SPC Timok doo Park šuma Kraljevica bb Zaječar. Objekat koji je predmet zakupa može se videti svakog dana od 8 – 15 časova. Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cena zakupa. U slučaju da je ponuđen isti iznos zakupa, zakupac će biti ponuđač sa licitiranom višom cenom.Licitacioni krug iznosi 5 000,00 din. Otvaranje i utvrđivanje najpovoljnijeg ponuđača obaviće se komisijski dana 30.05.2017.god. u 12 časova u prostorijama sportske hale. Sva bliža obaveštenja mogu se dobiti na telefon  432- 329, 064 833 43 43 ili lično u prostorijama sportske hale.

Sportski savez grada Zaječara dobitnik „Majske nagrade“

Sportski savez grada Zaječara dobitnik je „Majske nagrade“, najprestižnijeg društveno sportskog priznanja u oblasti sporta u Republici Srbiji, kao najuspešnija teritorijalna sportska organizacija u državi. Nagradu će u ime Saveza, primiti generalni sekretar Igor Božinović sa saradnicima u subotu 20. maja u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u Beogradu. „Majska nagrada“, kao najviše društveno sportsko priznanje dodeljuje se od 1961. godine, pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos razvoju i promociji sporta i pravih sportskih vrednosti.

Ples Maturanata u petak na Trgu Oslobođenja

U petak, 19.05.2017. na Trgu Oslobođenja u Zaječaru biće održan Ples Maturanata. Učesnici su učenici završnih razreda srednjih škola a satnica programa izgleda ovako:
10.00 – Okupljanje učesnika u dvorištu srednjoškolskog centra
10.30 – Defile učesnika od Srednjoškolskog centra do Trga Oslobođenja ulicama:
Knjeginje Ljubice, Timočke bune i Nikole Pašića
11.00 – Generalna proba na Trgu Oslobođenja
11.50 – Početak manifestacije na Trgu Oslobođenja
12.00 – Početak programa

Podela košnica pčelarima

Danas će u 11:30 u prostorijama bivše Timočanke stići prve količine košnica. Pčelarima će biti podeljene nakon završetka konkursa.

Sutra okružno takmičenje u streljaštvu

Okružno takmičenje u streljaštvu biće održano sutra 16. maja na gradskom strelištu na Kraljevici. Od 10 sati takmičiće se učenici osnovnih škola a od 12 sati učenici srednjih škola. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara.

Izložba fotografija, koje su nastale tokom kreativnih radionica u Omladinskom centru

Danas će u Omladinskom centru u Zaječaru biti otvarana izložba fotografija koje su nastale tokom kreativnih radionica u Omladinskom centru. Posetioci će ovom prilikom moći da vide radove učesnika radionica, nastalih u periodu februar – april 2017. godine. Događaj se organizuje u okviru projekta „Kreativna zona“, koji sprovodi udruženje Zaječarska inicijativa, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Početak je 18h.

Za vikend nastavak prolećnog dela prvenstva Fer plej lige Timočke Krajine

Fer plej liga Timočke Krajine nastavlja se utakmicama prolećnog dela prvenstva. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice su na programu u subotu 13. i nedelju 14. maja na pomoćnom terenu gradskog stadiona na Kraljevici. Učestvuju fudbaleri iz mlađih kategorija klubova iz Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina. Prvog dana na programu su mečevi dečaka rođenih 2006. i 2008. godine, dok će u nedelju snage odmeriti fudbaleri rođeni 2007. i 2009. godine. Utakmice oba takmičarska dana počinju od 9 sati.

Opštinsko takmičenje u atletici i tenisu za osnovce i srednjoškolce

Opštinsko takmičenje u atletici na programu je u ponedeljak 15. maja na gradskom stadionu na Kraljevici. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a učestvuju sve zaječarske osnovne i srednje škole . Početak takmičenja zakazan je za 10 časova. Istog dana na Popovoj plaži biće održano i opštinsko takmičenje u tenisu. Mečevi počinju takođe od 10 časova.

Komad „ZAR I TI, SINE NORMANE“ na međunarodnom festivalu komedije u Bugarskoj

Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ odlazi na turneju od 14. do 17. maja po Bugarskoj , u okviru koje će učestvovati i na Desetom jubilarnom međunarodnom festivalu komedije u Gabrovu 16. maja. U konkurenciji pozorišta iz Bugarske, Nemačke, Makedonije i Srbije. Zaječarci će se predstaviti komadom „ZAR I TI, SINE NORMANE“. Domaćin i organizator festivala je DRAMSKI TEATAR “RAČO STOJANOV”. Pre učešća na festivalu zaječarsko pozorište predstavaviće se i pozorišnoj publici u Montani.

B.T. iz Zaječara fizički napao dva policajca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B.T. (1975) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice prilikom vršenja službene radnje. Osumnjičeni se tereti da je noćas uznemiravao svoj komšiluk, a nakon dolaska patrole neprimereno se ponašao i fizički napao dva policajca. B. T. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom javnom tužilaštvu.