Mesečna Arhiva: јун 2017

Bora Đorđević se ošišao na centralnom gradskom trgu u Zaječaru

Zaječarsko pivo, zajedno sa Gitarijadom i udruženjem Budimo zajedno, danas su na centralnom gradskom trgu u Zaječaru organizovali humanitarnu akciju „Ošišaj se – budi rOker“. Reč je o akciji u kojoj su frizeri iz Saveza frizera Srbije šišali građane Zaječara i sve posetioce Gitarijade, sa ciljem da se prikupe perike za žene obolele od raka dojke. Za svaki centimetar ošišane kose, biće doniran centimetar perike za udruženje „Budimo zajedno“. Akciju su podržati i članovi grupe Riblja Čorba koji su se među prvima ošišali i tako dati svoj doprinos.

Uspešno završen prvi dan 51. Gitarijade u Zaječaru

Odlukom žirija u finale 51. Zaječarske Gitarijade plasirala su se 4 benda i to „Antidepresiv“ (Kikinda), „Aritmia“ (Beograd), „Bob Rok“ (Jagodina) i „Ljudi u glavi“ (Trstenik). Riblja čorba otvorila je 51.Gitarijadu hitom  „Ja ću da pevam“ sa albuma Južna Afrika iz 1985 godine. Ređali su se hitovi poput „R`N`R za kućni savet“, „Amsterdam“, „Volim volim žene“,“Pogledaj dom svoj anđele“ koje je publika znala da pozdravi i odpeva zajedno sa Borom koji je ponovio da se u Zaječaru oseća kao kod kuće i da je uvek srećan kada svira na Gitarijadi.

Boško Ničić o teškoj finansijskoj situaciji i planovima za naredni period

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić juče je u maloj sali gradske uprave upoznao predstavnike javnog informisanja, da je grad Zaječar u teškoj finansijskoj situaciji. Dugovi grada iznose 2 i po milijarde dinara, da je grad u blokadi 19 miliona dinara i da svakodnevno na naplatu stižu nove rate kredita. „Veliki problem s kojim se grad suočava jesu potpuno nesređeni likvidacioni postupci u 10 javnih preduzeća i Direkcije za izgradnju kojoj se u ovom trenutku ne zna status“ rekao je Ničić. Na konferenciji se govorilo i o investicijama u ovoj i narednoj godini a vrednosti tih investicija iznosi milijardu i 805 miliona dinara. Reč je o uređenje atarskih puteva (koji su u toku), nastavak rekonstrukcije ulica na teritoriji grada Zaječara, rekonstrukcija zdravstvene ambulante u Kotlujevcu, kao i završetak sportske  hale u naselju Kotlujevac, pokrivanje i završetak radova na zaječarskoj pijaci, javne garaže ali i uređenja sadašnje hale sireva.

„Ošišaj se – budi rOker“

Zaječarsko pivo, zajedno sa Gitarijadom i udruženjem Budimo zajedno, organizuje humanitarnu akciju „Ošišaj se – budi rOker“, koja će biti održana u petak, 30.6.2017. sa početkom od 12 časova na centralnom gradskom trgu u Zaječaru. Reč je o akciji u kojoj će frizeri iz Saveza frizera Srbije šišati građane Zaječara i sve posetioce Gitarijade, sa ciljem da se prikupe perike za žene obolele od raka dojke. Za svaki centimetar ošišane kose, biće doniran centimetar perike za udruženje „Budimo zajedno“. Akciju će podržati i Riblja Čorba, čiji članovi će se među prvima ošišati i tako dati svoj doprinos. Za sve koji su u prilici, pozivamo vas da nam se pridružite i podržite akciju „Ošišaj se – budi rOKer“.

Prava istina o Kosovskom boju i Vidovdanu

Danas je Vidovdan,jako bitan dan za Srbiju i srpski narod. Svi znamo za Kosovski boj i slušali smo razne teorije,dan danas mi još uvek tragamo za istinom. Ako se pitate da li su Srbi pobedili ili izgubili pročitajte autorski tekst koji je napisao Dr Jovan I. Deretić.
Unutrašnji sukobi i deobe stvorili su krizu srpske države. Sa nestankom carstva, posle iznenadne smrti Dušana Nemanjića, a potom i Cara Uroša (1355—1371), mnogi krupni i sitni feudalci, srbska vlastela ili „velikaši“, kako ih pamti narodno predanje, ugrozili su jedinstvo srpskih zemalja.
O srbskim podelama jasno govori i vizantijski car Jovan Kantakuzin sledećim rečima: „I na hiljadu strana rastureni počeše međusobno gloženje.“ (Jovan Kantakuzin, Istorija) Slika raspada jasno

Podela sportske opreme deci korisnika Narodne kuhinje

Crveni krst Zaječar sutra, 29. juna u 10 sati u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru organizuje podelu dodatne sportske opreme deci korisnika Narodne kuhinje. Podeli opreme prisustvovaće Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport. Nakon podele biće održan i sastanak sa trenerima klubova u kojima deca treniraju.  Crveni krst Zaječar je 19. aprila 2017. godine u prostorijama Crvenog krsta izvršio prvu podelu sportske opreme deci korisnicima Narodne kuhinje. Podršku celom programu pružili su sportski klubovi grada: FK “Timok“, KK “BIN“ KK „Timok“, OK „Zaječar“ i Karate klub „Lavlje srce“ Crveni krst Zaječar je na osnovu višegodišnjeg rada na Programu za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa kao i kroz rad sa korisnicima Narodne kuhinje i uključivanje njihove dece u razne aktivnosti i radionice, prepoznao potrebu za veću podršku marginalizovanim porodicama sa decom prvenstveno u smislu zadovoljavanja osnovnih uslova za život, socijalizacije i integracije dece u društvo kao i usvajanje zdravih stilova života i navika. Grad Zaječar pružiće podršku ovakvim akcijama, jer je vrlo važno da se deca integrišu u društvo, da se sklone sa ulice i da se smanji mogućnost njihovog rizičnog ponašanja.

Radomir Mihajlović Točak ovogodišnji rokonačelnik

Povodom održavanja 51. Gitarijade gradonačelnik Zaječara Boško Ničić 29. juna prirediće svečani prijem u Euroklubu na Kraljevici. Svečani prijem počinje u 18 sati, a ovom prilikom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručiće ključeve grada Radomiru Mihajloviću Točku ovogodišnjem rokonačelniku, koji će za vreme trajanja Gitarijade obavljati funkciju rokonačelnika, počasnog upravitelja grada.

Kompletan program 51. Gitarijade

29.06.2017. Četvrtak
– 21:00h BAJAGA/RIBLJA ČORBA
– 22:00h PRVO POLUFINALNO VEČE GITARIJADE
– 23:00h BAJAGA/RIBLJA ČORBA
– 00:30h PSIHOBILJE
30.06.2017. Petak
– 21:00h HADŽI PRODANE DUŠE
– 22:00h POLUFINALISTI GITARIJADE
– 23:00h THE CULT
– 00:30h DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BEND
01.07.2017. Subota
– 21:00h GENERACIJA 5
– 22:00h FINALISTI GITARIJADE
– 23:00h NAZARETH
– 00:30h HUTI OTA TRE

Zbog tretmana dezinfekcije i dezinsekcije večeras i sutra ujutru izbegavati prostor oko stadiona

Od danas, 27. juna biće sprovodena akcija dezinfekcije i dezinsekcije prostora koji je predviđen za održavanje 51. Gitarijade na Kraljevici. Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar u cilju što bezbednijeg boravka posetilaca Gitarijade i prevencije zaraznih bolesti, izvršiće pomenute tretmane na površini Stadiona, prostora oko i iznad Stadiona predviđenog za kamp, kao i zelenih površina između Stadiona i Izviđačkog doma.
Tretmani će se vršiti u sledećim terminima:
27. juna (danas) od 20 do 24 sata – dezinfekcija površina
28. juna (sutra) od 6 do 12 sati – dezinsekcija površina
Obaveštavaju se građani da u pomenutim terminima i nekoliko sati posle, ne izlaze, ne izvode decu u šetnju i ne borave na pomenutim lokacijama.
Takođe se obaveštavaju vlasnici pčelinjih društava da preduzmu mere zaštite, a vlasnici pasa i drugih kućnih ljubimaca iste ne izvode u šetnju u navedenim terminima.

Prateći program 51.Gitarijade

28.6.2017, Radul begov konak, 18h – Svečano otvaranje izložbe Rok muzej
Govore:  Miroslav Cvetković Cvele, Goran Lončar, Vladimir Janković Džet, Branko Marušić Čutura, Jova Rašić, Zoran Aleksić i Momčilo Radenković

28.6.2017, Trg oslobođenja, 20h – Rok stejdž na Trgu oslobođenja
Nasupaju: Vlada Džet bend, Branko Marušić Čutura i 21 gram, Patrias

29.6.2017, Radul begov konak, 18h – Promocija knjiga:  „Izabrana pisma“ (Alen Ginzberg,Džek Keruak) i „Queen“ (Vilijam Barouz)
Govori: Živko Ivković (rok kritičar)

30.6.2017, Radul begov konak, 18h – Promocija 50.broja časopisa „Buktinja“  (temat o rokenrolu Leonard Koen, Velvet andergraund, NIk Kejv itd, temat o panku, temat o istoriji rokenrola u Negotinu)  Govore: Miljan Ristić, Saša Skalušević

1.7.2017, Radul begov konak, 18 h – Promocija knjige „Koncert za ludi mali svet“, povodom 50 godina od emitovanja prve emisije posvećene rokenrolu na Radio Televiziji Srbije (plus, emitovanje video materijala)  Govore: Marko Perić (autor), Dragan Inđić (direktor izdavaštva RTS-a ) i Zoran Simjanović (kompozitor)