Dnevna Arhiva: 20. јуна 2017.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion na prijemu u Gradskoj upravi u Zaječar

U salonu Gradske uprave u Zaječaru danas je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa pomoćnikom gradonačelnika za verska pitanja Milanom Stankovićem priredio prijem za Njegovo Preosveštenstvo Episkopa timočkog Gospodina Ilariona i sveštenstvo. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima uputio je Episkopa timočkog u planove Grada Zaječara za naredni period i izrazio želju za saradnjom sa verskom zajednicom. Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion poželeo je gradonačelniku Zaječara i njegovim saradnicima puno sreće u daljem radu i podržao je novo rukovodstvo grada. Na sastanku se razgovaralo o budućim zajedničkim projektima Grada i Crkve, ali i o predstojećem Festivalu hrišćanske kulture koji će u septembru biti održan u Zaječaru. Takođe, na sastanku je usaglašeno i da 7. septembar više ne bude datum kada se proslavlja Dan grada Zaječara. Dogovorena je bliska saradnja i međusobna podrška Grada Zaječara i Crkve u narednom periodu.

Prijem za članove Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara

Danas je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u salonu Gradske uprave priredio prijem za članove Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara. Živorad Branković član Upravnog odbora Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ sutra sa svojim planinarima ide u pohod na najveći vrh Evrope -Elbrus. Žika Branković biće prvi Zaječarac koji je ikada izveo uspon na ovu planinu. U protekle dve godine on je izveo uspon na više od 20 vrhova viših od 2000 metara, i njegovo životno iskustvo je sjajna motivaciona priča za sve: pre oko 3 godine uspeo je da se izbori sa rakom, i od tada hrabro obilazi vrhove širom Evrope. Brankoviću je gradonačelnik Boško Ničić poželeo puno sreće u planinarskoj akciji i ovom prilikom mu uručio zastavu Grada Zaječara, da se vijori na vrhu Evrope. Gradonačelnik Boško Ničić je pružio puno podršku planinarima i istakao da je u planu da se obezbedi jedan Dom planinara, koji će omogućiti bolji rad i funkcionisanje svih planinarskih udruženja u Zaječaru. Na sastanku se govorilo i o uređenju zapadne i istočne tvrđave, platoa. Bolja saradnja Grada Zaječara i planinarskih udruženja je nešto na čemu će se sigurno poraditi u narednom periodu.

Grad Zaječar obustavio sve finansijske isplate prema fudbalskom sportu

Nakon saznanja da je juče, 19. juna održana izborna Skupština Fudbalskog saveza grada Zaječara, a da na istu nije pozvan niko od predstavnika grada odgovornih za sport, te nakon uvida u snimak sa održane Skupštine, Grad Zaječar kao organ odgovoran između ostalog i za razvoj i finansiranje sporta , uputio je zahtev Fudbalskom savezu grada Zaječara u kome se traži dostavljanje Statuta ove organizacije koji je važio u trenutku izbora na održanoj Skupštini. Takođe, u zahtevu se navodi da se Fudbalski savez grada Zaječara pismeno izjasni o tome koja su lica i na osnovu kojih važećih propisa onemogućila kandidovanje osoba zainteresovanih za funkcije koje je Skupština ovog Saveza birala, kao i da se imenom i prezimenom navedu osobe, a na osnovu tvrdnji iznesenih na Skupštini od strane delegata, da je vršen pritisak na bilo koga od delegata, ali i da se takođe navede i to da li je od strane odgovornih ljudi iz Okružnog fudbalskog saveza Zaječar vršen pritisak na samoj sednici na delegate. Do dobijanja ove informacije i svih traženih dokumenata Grad Zaječar će, shodno ovlašćenjima ovog organa, obustaviti sve finansijske isplate prema fudbalskom sportu.

Večeras komedija „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića

Večeras će u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru biti izveden pozorišni komad (komedija) „SVAŠTA“ u režiji Laneta Gutovića a po tekstu Samuela Drosta. Igraju: Milutin Vešković, Dragana Jovanović, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović.  Početak je u 20 sati.