Mesečna Arhiva: oktobar 2017

Zaječar: Humanitarna izložba fotografija Ljiljane Jovanović

U sredu, 1. novembra, u zaječarskom Domu zdravlja biće organizovana humanitarna prodajna izložba fotografija, autora Ljiljane Jovanović. Kompletan prihod namenjen je kupovini aparata za inhalaciju potrebnih Dečijem dispanzeru. Istovremeno za najmlađe će biti otvoreno igralište koje su izradili volonteri “Dečijeg centra Zaječar”. 

Boljevac: Tribina o kreditirаnju poljoprivredne proizvodnje od strаne poslovnih bаnаka

Opštinskа uprаvа u Boljevcu u sаrаdnji sа filijаlom Nаrodne bаnke Srbije iz Nišа, orgаnizovаlа tribinu nа kojoj je bilo reči o kreditirаnju poljoprivredne proizvodnje od strаne poslovnih bаnаkа i mogućnostimа osigurаnjа i sаrаdnje sа osigurаvаjućim kućаmа. Pogodnosti i rizici krаtkoročnih i dugoročnih kreditа, kаo i mogućnosti korišćenjа sаvetodаvnih uslugа NBS, predočeni su poljoprivrednim proizvođаčimа na ovom područiju. Cilj je između ostаlog, zаštitа korisnikа finаnsijskih uslugа. Edukаtivnom skupu je prisustvovаlo pedesetаk proizvođаčа sа teritorije boljevačke opštine.

Sabirni centar oduševio publiku. Treći Zoranov brk ponovo Piksiju

„Odlučili smo da se vratimo u ne tako davnu prošlost, u Banju Luku i Krajinu 1990. godine, uoči rata u Hrvatskoj i BiH, u doba početka privatizacije i pljački velikih firmi pod maskom „stimulisanja privatnog biznisa“, i kroz ideju profesora istorije o stvaranju Gradskog muzeja narodne revolucije u želji da očuva tekovine NOB-a, lociramo kada je i kako (ponovo!) počelo i kako se razvijalo ludilo na ovim prostorima”, kažu autori predstave “Sabirni centar” Dušana Kovačevića u režiji Marka Misirače. Jednog od najangožovanijih, reklo bi se sa razlogom, pozorišnih reditelja

Saopštenje Udruženja radio stanica RAB Srbija

Udruženje radio stanica RAB SRBIJA izražava žaljenje što je četvoro medijskih profesionalaca, nakon tri meseca rada, izašlo iz Radne grupe za izradu Medijske strategije jer je reč o jednom
od najvažnijih strukovnih dokumenata, koji se donosi u trenutku kada je prethodni prestao da važi 2016. godine. Medijska strategija treba da unapredi medijske slobode i položaj novinara, poboljša profesionalne standarde u medijima, ali i omogući fer tržišnu utakmicu. To znači da utvrđivanje smernice razvoja sistema informisanja u Srbiji jedino treba i može da uradi struka – medijski profesionalci, i to bez ikakvog uplitanja politike. Predstavnica RAB SRBIJA u Radnom telu za izradu Medijske strategije je Maja Rakovic, dugogodišnja

Negotin: Realizacija projekta „Carpathians Connests“

Sutra, 31. oktobra, u Maloj sali zgrade opštine Negotin sa početkom u 11 sati biće održana konferencija za novinare, povodom realizacije projekta  “CARPATHIANS CONNECTS”. Projekat se realizuje u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. Partneri koji realizuju projekat su RARIS i Rumunska asocijacija za inovacije i transfer tehnologija – filijala Mehedinci

 

 

Zaječar: Hrаni se prаvilno i budi zdrаv

Povodom obeležаvаnjа mesecа prаvilne ishrаne pod slogаnom “Hrаni se prаvilno i budi zdrаv“  u utorаk, 31. oktobra, u svečаnoj sаli Zаvodа zа jаvno zdrаvlje “Timok“ u Zаječаru biće održana zаvršnа mаnifestаcijа . Tom prilikom, uz prigodаn progrаm zа decu, biće uručene nаgrаde zа nаjbolje dečije likovne i literаrne rаdove . Početаk mаnifestаcije zаkаzаn je zа 11 sаti.

Danas deo Zaječara bez vode

Zbog kvаrа nа vodovodnoj mreži u ulici 29. Novembrа U Zaječaru, bez vode su potrošači u sledećim ulicama: 29. Novembrа, deo Omlаdinske, deo Vlаdimirа Nаdzorа, Rаtnih vojnih invаlidа, Lenjinovа, deo Prvomаjske i Nušićevа. Normalizacija snabdevanja vodom najavljena je za 13 časova.

Dani Zorana Radmilovića: Zoranov Brk druge večeri Festivala pripao Dušanu Matejiću

Zaječarska publika, druge večeri festivala Dani „Zorana Radmilovića, koji se ove godine održavaju po 26. put, imala je priliku da uživa u sjajnom komadu Narodnog pozorišta iz Niša. Nišlije su se ovaj put predstavili Gogoljevim komadom „Mrtve duše“ u adaptaciji, režiji i po scenografskim instrukcijama Ane Đorđević. U sjajnog glumačkoj podeli, svi glumci skoro igraju po dva lika, pa i tri, po oceni žirija Zoranov brk pripao je, reklo bi se više nego zasluženo, Dušanu Matejiću za tumačenje uloge Čičkova.

Srpska Liga Istok: Fudbaleri Rtnja ostvarili još jednu pobedu

Proteklog vikenda u utakmicama Srpske Lige Istok, FK Rtanj trijumfovao je protiv ekipe Radničkog iz Svilajnca rezultatom 2:0, čime se popeo za mesto više na tabeli. Fudbaleri Timoka izgubilis su od tima Jedinstva (B) sa 2:1, dok je ekipa Ozrena iz Sokobanje izgubila od niškog Cara Konstantina sa 2:3. Prvi na tabeli trenutno je FK Jedinstvo iz Paraćina.

Zaječar: Promocija knjige „100 senki nad Beogradom“ Aleksandra Diklića

Danas, 30. oktobra, u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće organizovana promocija, kao i potpisivanje knjige „100 senki nad Beogradom“ autora Aleksandra Diklića. Na promociji će govoriti: dr Ddejan Krstić, Miloš Petković i Aleksandar Diklić. Početak promocije najavljen je za 18 časova. Organizatori su, Ustanova Centar za kulturu i turizam CEKIT Zaječar, Grad Zaječar i Skordisk.