Dnevna Arhiva: 13. oktobra 2017.

Sutra u podne na skveru u Zaječaru defile i kraći umetnički program

Članovi folklornih ansambala Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ će u subotu 14. oktobra sa početkom u 12,00 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru prirediti defile i kraći kulturno-umetnički program. Ovaj program će biti organizovan u okviru velike jednočasovne akcije kulturno-umetničih društava u preko 150 gradova Srbije. Akcija se sprovodi uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kako bi se u doba industrije spektakala i opšte komercijalizacije, skrenula pažnja države, lokalnih samouprava i šire javnosti na potrebu snažnije podrške i podsticaja razvoja amaterizma kao značajnog segmenta kulture. Najavljujući ovaj događaj, ministar Vladan Vukosavljević, je naglasio da upravo kulturno-umetnička društva decenijama

Ovog vikenda nastavak „Fer plej“ lige

Fer plej liga Timočke Krajine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 3. i 4.  kola jesenjeg dela prvenstva. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice su na programu u subotu 14. i nedelju 15. oktobra na pomoćnim terenima gradskog stadiona na Kraljevici. Učestvuju fudbaleri iz mlađih kategorija klubova iz Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina. Prvog dana na programu su mečevi dečaka rođenih 2007. i 2009. godine, dok će u nedelju snage odmeriti fudbaleri rođeni 2008. i 2010. godine. Utakmice u subotu kreću od 13 časova, dok će u nedelju program početi u 10 sati.

Boško Ničić preuzeo dužnost regionalnog koordinatora Srpske Napredne Stranke

U maloj sali Gradske uprave u Zaječaru, održan je sastanak predsednika opštinskih i gradskih odbora SNS sa teritorije Borskog i Zaječarskog okruga na kome je izvršena primopredaja dužnosti regionalnog koordinatora Srpske Napredne Stranke za oba okruga, između Luke Petrovića i Boška Ničića. Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske Napredne Stranke istakao je da se dosta toga u regionu dobro uradilo, ali i da ima prostora da se stvari dovedu u još bolje stanje.