Dnevna Arhiva: 16. oktobra 2017.

Vladimir Milošević Dicko: „Boljevački Mandanda“

Vladimir Milošević Dicko, golman i kapiten boljevačkog fudbalskog kluba Rtanj stekao je širu popularnost nakon nedavno održanog meča za Kup Srbije protiv Partizana. I ako su izgubili utakmicu, fudbaleri Rtnja odigrali su odličan meč, na kojem je više nego fantastičan bio upravo Milošević. Tribine prepune, igrači i jednog i drugog tima zadovoljni. Međutim, ono što je privuklo pažnju stranih medija, pre svega francuskih, koji su samo dva sata nakon završetka utakmice došli do broja telefona i prvi pozvali golmana ekipe iz Boljevca, a o čemu svi mediji bruje ovih dana, jeste činjenica da je nosio dres Olimpika iz Marseja. Kako je izjavio za Tempo Naxi radio, plan je bio da brani u drugom dresu, ali je pred početak meča protiv Partizana, sudija tražio da golman Rtnja promeni plavi komplet

Zaječar: Sportski dan na Popovoj plaži

U subotu. 21. oktobra, sa ciljem popularizacije sporta, zdravog rasta i razvoja naše dece, zdravog načina života, usmeravanjem kako mlađe tako i starije populacije ka fizickoj aktivnosti, okretanjem prirodi i razvoju kako fizickih tako i duhovnih vrednosti drustva teniski klub AS Timok u saradnji sa S.P.C. Timok organizuje Sportski dan u prelepom kompleksu na Popovoj plaži u Zaječaru. Pored teniskog turnira biće organizovane aktivnosti u košarci, odbojci na pesku, fudbalu, rukometu, zumbi, rolerima.

Zaječar: Biblioteka šabačka – Primeri dobre prakse u očuvanju kulturne baštine

U petak, 20. oktobra, u čitalištu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru biće održan stručni seminar pod nazivom Biblioteka šabačka – Primeri dobre prakse u očuvanju kulturne baštine.
Početak  je u 10 sati.

Stradanje Srba u Topličkom ustanku

U sredu, 18. oktobra, u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće otvorena izložba „Stradanje Srba u Topličkom ustanku“ autora Darka Žarića i Milana Stojanovića iz Prokuplja. Početak je u 13 sati.