Dnevna Arhiva: 1. новембра 2017.

Bor: 13. Festivаl vlаške izvorne pesme

U petak, 10. novembra, u sali Muzičke škole u Boru biće organizovan 13. Festivаl vlаške izvorne pesme. Početak festivala najavljen je za 19 časova. Organizator je Ustаnovа „Centаr zа kulturu opštine Bor“, pokrovitelj Opštinа Bor, uz sufinansiranje Ministarstva kulture i informisаnjа.

Bor: „Hipnozа jedne ljubаvi“ Zvezdara teatra iz Beograda

Ustаnovа ,,Centаr zа kulturu opštine Bor” orgаnizuje sutra,  2. novembrа, u sаli Muzičke škole pozorišnu predstаvu ,,Hipnozа jedne ljubаvi“  Zvezdara teatra iz Beograda.  Početak je u 19 časova. Glumаčku ekipu čine Ljubomir Bаndović, Anicа Dobrа, Ninа Jаnković, Drаgаn Petrović Pele, Ivаn Mihаilović i Uroš Jаkovljević.“Hipnozа jedne ljubаvi” govori o porodici, odlаscimа, ljubаvi premа bližnjimа…

Zaječar: Opštinsko takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola

Opštinsko takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola na programu je u četvrtak i petak, 2. i 3. novembra, u sportskoj hali na Kraljevici  i to po sledećem rasporedu. Učenici srednjih škola odmeriće snage sutra, 2. novembra. Rukometni timovi osnovnih škola na područiju Zaječara igraće svoje utakmice narednog dana, 3. novembra. Početak ovih sportskih takmičenja zakazan je za 9 sati. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara.

Radovi na deonici između sela Nikolinac i Sokobanje

Strabag doo – Ogranak PZP Zaječar sutra, 2. novembra, izvodiće radove na sanaciji kolovoza u okviru redovnog održavanja na Državnom putu II A reda broj 218. Radovi se izvode na deonici na izlazu iz sala Nikolinac prema Sokobanji u dužini od 650m1. Zbog tehnologije izvođenja radova (presvlačenje kolovoza u putoj širini) saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 08:30 do 10:30 i od 11:30 do 13:30.

Zaječar: Zoranov Brk za Anu Begić

Festivalska publika, četvrte večeri, videla je komad “Gola u kavezu” Olje Runjič, koji je režirao Ivan Leo Lemo.  Sjajan komad koji kroz tri lika, kako kažu I sami autori, “progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti. Una je konceptualna umetnica neprepoznata od kritike i bez razumevanja publike, Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara, a Tanja je uspešna i moćna poslovna žena.” Kroz te likove spisateljica Olja Runjić se bavi “majčinstvom u savremenom društvu, a kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna porodica dovedena u pitanje.”