Dnevna Arhiva: 2. новембра 2017.

Erika Kin sutra u Zaječaru

Erika Kin, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, boraviće sutra, 3. novembra u Zaječaru, povodom početka realizacije projekta “Amerika-Srbija 1918-2018, diplomatski i kulturni odnosi”, autora Bore Dimitrijevića. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić će za atašea Ambasade SAD-a prirediti svečani prijem u salonu Gradske uprave. Početak prijema zakazan je za 11 sati.

Zoranov Brk za Davora Golubovića

Reditelj Saša Peševski je napravio priču o  “društvu u kojem vlada kriminal, u kojem se posao ne može dobiti na pošten način, gdje ljudi ne žive, nego preživljavaju, a pri tome su vrlo kreativni, pronicljivi i duhoviti”. Kako kaže namera je bila da ovaj komad bude njegovo ogledalo. “Pričajući priču o dvije socijalno ugrožene porodice koje se spajaju u jednu, da bi preživjeli, na način kojim se preživljavalo u ratu,  preispituje se mir u kojem sada živimo, te se predstava, između ostalog, zbog toga zove “Mirna Bosna”. 

Bor: Ponovo rade bazeni

Nova sezona kupanja na zatvorenim bazenima u Ustanovi Sportski Centar Bor uskoro počinje. Sezona kupanja na zatvorenim bazenima Sportskog centra u Boru počinje sutra, 3. novembra. Kao poklon građanima, omogućen je besplatan ulaz. Bazeni su otvoreni radnim danima od 15 sati do 19 časova, a vikendom od 11 sati do 19 časova.

Boljevac: Nacrt budžeta Opštine Boljevac za 2018. godinu

Opštinsko Veće u Boljevcu utvrdilo je nacrt odluke o budžetu za 2018. godinu i usvojilo devetomesečni izveštaj o realizaciji budžetskih sredstava za tekuću godinu. Takođe, usvojen je i predlog odluke o visini stope poreza na imovinu za narednu godinu i odluke o kreditnom zaduženju za završetak predviđenih infrastrukturnih projekata.

Zaječar: Crveni Krst danas organizuje promociju

Volonteri Crvenog krsta Zaječar danas, 2.novembra,  sa početkom u 10 sati i 30 minuta u prostorijama Crvenog krsta promovisaće aktivnosti ove humanitarne organizacije. Predavanje je namenjeno svim učenicima prve i druge godine srednjih škola. Svako ko to bude želeo,  moćiće da se pridruži organizaciji i postane volonter.

Zoranov Brk ovog putu otišao u ruke Miloša Đorđevića

Miloš Đorđević, po oceni stručnog žirija, dobio je Zoranov brk za ulogu Alekse Žunjića u predstavi “Sumnjivo lice” Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Andraša Urbana. “Zaista sam presrećan, ja nemam reči. Ova nagrada mi mnogo znači jer nosi ime glumca poznatog po komičnom repertoaru, po improvizaciji, po velikoj hrabrosti I slobodi na sceni da pusti publici nešto lično, nešto svoje. U tom smislu ja sam se tu prepoznao. Mi glumci, iako ja vise nisam toliko mlad glumac, koji učimo I gledamo starije kolege, volimo kod tih velikih glumaca da prepoznajemo neke zajedničke crte ubeđujući sebe da možda i mi možemo jednog dana da postanemo tako veliki I tako jačamo svoje samopuzdanje. Tako da meni ova nagrada zaista puno znači”, rekao je Đorđević na pres konferenciji nakon predstave.