Dnevna Arhiva: 4. novembra 2017.

Miloš Đuričić – glumac sa četiri brka

Ceremoniju dodele otvorio je  Vladimir Đuričić, direktor festivala i upravnik zaječarskog pozorišta. „Bila je suša premijera par godina, što iz objektivni što iz subjektivnih razloga, što smo prekinuli. Za kratko vreme smo uradili dve premijere, a uskoro počinjemo i rad na trećoj“, rekao je Đuričić i dodao:
„Što se tiče ovog festivala mi smo se potrudili da bude različit od prethodnih i akcenat smo stavili na međunarodnu dimenziju i imali ste priliku, što u glavnom što u pratećem programu, da vidite 12 predstava i čak šest zemalja i brojne druge prateće programe. Nadam se da smo opravdali ove godine vaša očekivanja. Ovo je, po mom mišljenju i mišljenju ljudi, koji godinama prate festival, da je ovo jedan od programski gledano najboljih festivala. A nadam se da će svaki sledeći biti bolji od prethodnog. Zahvaljujem vam se što ste bili sa nama svih ovih dana, svih ovih godina, a vaše

Sedme večeri Festivala Zoranov brk pripao Draganu Petroviću

Publika ovacijama ispratila glumce Zvezdara teatra, koji su izveli komad „Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića – “Zoranov brk” pripao Draganu Petroviću Peletu za tumačenje uloge doktora Vase – U pozorišnom klubu večeras održano i javno čitanje drame „Gorocvet 2012“ dr Milivoja Mladenovića. Briljatna priča Dušana Kovačevića, našeg najvećeg saveremenog dramskog pisca, koju nam je na scenu doneo ansambl Zvezdara teatra. Komad „Hipnoza jedne ljubavi“  govori o “ljubavi prema bližnjima i zemlji, kojoj dugujemo sve što imamo”, kako kaže i sam pisac i reditelj predstave. To je priča o životu u planini dve porodice čija su deca u inostranstvu ili se spremaju da odu.  Ali i ljubavi između devojke iz te i takve sredine i mladića iz svemira. Nije nikakvo čudo što je ovaj komad na nendavno završenim Danima komedije u Jagodini napravio žetvu nagrada.

Zaječar: Održana konferencija povodom početka realizacije projekta “SAD – Srbija 1918-2018 diplomatski i kulturni odnosi”

Gospođa Erika Kin, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, tokom svog boravka u Zaječaru, prisustvovala je i konferenciji za novinare u Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ koja je organizovana povodom početka  realizacije projekta “SAD – Srbija 1918-2018 diplomatski i kulturni odnosi” autora Bore Dimitrijevića. Projekat se sastoji iz dva dela, izložbe koja će biti organizovana u februaru mesecu i to prvi put u Zaječaru, a onda još u 15 gradova Srbije kao video prezentacija. Partneri na projektu su Istorijski arhiv „Timočka krajina“, Arhiv Jugoslavije, Arhiv Srbije, Timočki Omladinski Centar, a koautor je pored Bore Dimitrijevića i gospodin Miladin Milošević.