Dnevna Arhiva: 5. новембра 2017.

Srpska Liga Istok: Rtanj savladao OFK Sinđelić

U utakmicama Srpske lige Istok, FK Rtanj pobedio je OFK Sinđelić sa 2:1, dok su fudbaleri Timoka izgubili rezultatom 5:0 u Mrštanima od ekipe Moravac Orion. Istim rezultatom izgubio je i tim sokobanjskog Ozrena od tima Trajala. Ekipa Dunava iz Prahova izgubila je od Radničkog iz Svilajnca rezultatom 4:2. Kruševački Trajal trenutno je prvi na tabeli sa 27 bodova, dok je FK Rtanj na petom mestu sa 6 bodova manje.

Zaječar: Francuski filmski karavan: Ciklus „Udahni život“

Francuski filmski karavan ponovo stiže u Zaječar! Francuski institut i Zaječarska inicijativa vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevnicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora.

Knjaževac: Prvog vikenda decembra susreti etno udruženja i asocijacija Srbije

Udruženje za negovanje tradicije „Izvor“ u Knjaževcu organizovaće prvog vikenda u decembru, 2. i 3. decembra 2017. godine susrete etno udruženja i asocijacija Srbije, koji predstavljaju Međunarodnu, turističku i tardicionalnu manifestaciju. Pored brojnih izlagača iz Srbije,  etno susrete uveličaće i gosti iz Mađarske, Rumunije i Bugarske. Među njima su razna udruženja i zanatlije, ljudi koji se bave zdravom hranom, porizvodnjom vina, rakija, sireva, šumskih plodova, gljiva ali i mnogo toga drugog. Svečano otvaranje biće upriličeno u subotu, 2. decembra, na velikoj sceni Doma kulture, a početak je u 12 sati.

RARIS Zaječar: Radionica za internet marketing

Sutra, 6. novembra, u prostorijama RARIS-a u Zaječaru biće organozovana radionica za internet marketing. Nakon održanih prezentacija o mogućnostima internet marketinga za uspešnost poslovanja, u svakoj od opština u istočnoj Srbiji, RARIS sada organizuje radionice „Društvene mreže u službi vašeg poslovanja“. Na radionici će učestvovati petnaest firmi  iz regiona koje su se prijavile i uspunile uslove za učešče. Oni će uz pomoć stručnjaka za internet marketing na samoj radionici napraviti reklamnu kampanju za svoju firmu i objaviti je na internetu. Početak radionice zakazan je za 9 sati i 30 minuta.