Dnevna Arhiva: 9. новембра 2017.

Održana 9. sednica Skupštine opštine Boljevac

Odbornici SO Boljevаc su verifikovаli tri novа mаndаtа, pа će umesto Zvokа Mаrkovićа, Ivаnа Milutinovićа i Milice Mikulović, koji su podneli ostаvke nа prethodnoj sednici, u odborničkim klupаmа sedeti Robert Jovаnović, profesor engleskog jezikа sа liste „Aleksаndаr Vučić – Srbijа pobeđuje“, Silvijа Milijić, fizioterаpeut, sа liste „Sаvez zа bolji Boljevаc dа živimo normаlno –Ivаn Milutinović“ i Slаvišа Perić, penzioner, sа liste „Zаjedno zа Boljevаc –to je to“.

Koncert klasične muzike Osnovnoj muzičkoj školi ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru

U petak , 10. novembra, u sali Osnovne muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru , biće održan koncert klasične muzike. Nastupiće Trio Unique, koji čine Una Stanić – violina, Irena Josifoska – violončelo i Uki Ovaskainen – klavir. Na programu su dela kompozitora Johanesa Bramsa i Sergeja Rahmanjinova. Početak koncetra je u 19 časova.

Zaječar: Humanitarni koncert „Zemlja – Vazduh“

U subotu, 11. novembra, od 22 sata, u Omladinskom centru nastupiće zaječarski  sastav „Zemlja-vazduh“. Oni će svojim koncertom pružiti podršku udruženju hraniteljskih porodica „Iskrica“, koje prikuplja sredstva za svoje aktivnosti. „Iskrica“ se bavi poboljšanjem položaja dece, kao i hraniteljskih porodica na teritoriji grada Zaječara.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar obeležiće slavu Sveti Kozma i Damjan

U utorak, 14. novembra, Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar obeležiće krsnu slavu Sveti Kozma i Damjan, slavu poznatu kao Vračevi. U 12 sati biće izveden obred rezanja slaskog kolača u sali Zavoda, nakon čega će biti upriličen i svečani ručak.

Zaječar: Digitalna transformacija kao četvrta industrijska revolucija

Kompanija Positive d.o.o, u saradnji sa partnerima iz industrije, organizuje seminar i edukaciju na temu  Digitalna transformacija kao četvrta industrijska revolucija. Na primeru sopstvene transformacije poslovanja kompanije, kao i modelima vodećih svetskih poslovnih lidera, Positive d.o.o. će edukovati sve interesne grupe, koje još uvek nisu prepoznale važnost ove transformacije, ili ukoliko jesu, ne poznaju adekvatne metode za implementaciju. Gde grešimo? Da li idemo u korak sa vremenom, dovoljno brzo? Kako sistemski urediti poslovanje javnih i privatnih preduzeća?-neka su od pitanja na koje su lideri IT industije, spremili revolucionarne odgovore.