Dnevna Arhiva: 17. novembra 2017.

Srpska Liga Istok: Satnice utakmica

Fudbalski klub Rtanj odmeriće snage sutra, 18. novembra, sa niškim Car Konstantinom na gradskom stadionu u Boljevcu. Ekipa Ozrena iz Sokobanje gostovaće istog dana timu Jedinstva, dok će Fudbalski klub Timok igrati protiv Radničkog u Svilajncu. Dunav Prahovo igraće na domaćem terenu protiv ekipe iz Jagodine, Tabane 1970. Početak svih utakmica je u 13 sati. Prva na tabeli Srpske Lige Istok je ekipa Trajala iz Kruševca.

Zaječar: U Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ otvoren EUteka kutak

U Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru otvoren je EUteka kutak, posebno opremljen deo biblioteke namenjen informisanju građana o Evropskoj uniji. U EUteka kutku svi zainteresovani mogu naći raznovrsne publikacije i knjige o EU – od toga kako ova zajednica funkcioniše, preko toga šta koje pregovaračko poglavlje tačno znači do jasnih uputstava za korišćenje fondova EU za preduzetnike, poljoprivrednike, medije, udruženja građana.

Boljevac: Delegacija iz rumunskog grada Mioveni u poseti Boljevcu

Predstavnici rumunskog grada Mioveni, poznatog po fabrici Dačia i razvijenoj auto industriji, boravi u zvaničnoj poseti Boljevcu. Gradonačelnik Miovenija Jon Georgesku, članica rumunskog parlamenta Simona Bucura Opresku, potpredsednik okruga Argeš Jon Minžana i ostali članovi delegacije, sutra će obići Fabriku poljoprivrednih mašina “Agromehanika”, a predviđen je i obilazak turističkih i istorijskih znamenitosti na području Boljevca. Tokom trodnevne posete rumunske delegacije biće definisani i modeli buduće saradnje dve opštine.

Bor: Oproštаjni bаletski gаlа koncert Konstаntinа Kostjukovа

Ustаnovа ,,Centаr zа kulturu opštine Bor“ orgаnizovaće u četvrtak, 30. novembra, u sali Muzičke škole oproštаjni bаletski gаlа koncert Konstаntinа Kostjukovа. Početak je u 19 časova, a cena karte iznosi 400 dinara. Ulaznice su u prodaji od danas, 17. novembra. 

Zaječar: Međunarodna kružna izložba fotografije „Dete 2017“ Srbija i Rusija

U Radul begovom konaku u Zaječaru 17. novembra biće otvorena Međunarodna kružna izložba fotografije „Dete 2017“ Srbija i Rusija. Svečano otvaranje biće u 19 časova, a organizatori su Ustanova Centar za kulturu i turizam „CEKIT“, Zaječar i Foto klub 202.