Dnevna Arhiva: 20. novembra 2017.

Regionalna futsal liga: KMF Timok 2013 – AS Bujanovac 6:5

U poslednjoj utakmici 7. kola Regionalne futsal lige KMF Timok 2013 je na svom terenu pobedio ekipu AS iz Bujanovca rezultatom 6:5. Veoma neizvesna utakmica do samog kraja sa puno preokreta. Timok 2013 je poveo 2:0 i očekivala se laka pobeda ali gosti iz Bujanovca su smanjili na 2:1 pred sam kraj prvog poluvremena. Nakon odmora za samo 40-tak sekundi gosti su dali tri gola 2:4. Velika borba na terenu rasplamtala se nakon 5:5 ali veoma korektna bez faulova i prekršaja. Šest minuta pred kraj meča KMF Timok 2013 je uspeo da postigne gol za 6:5 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Zaječarska inicijativa raspisala konkurse u okviru Zimanovog fonda

Zaječarska inicijativa nastavlja da podržava kreativne ideje mladih ljudi. Tokom prethodnih 11 godina u projekte udruženja mladih i đačke parlamente uloženo je preko 157.000 dolara u vidu donacija. Sada su raspisani novi konkursi, a krajnji rok za podnošenje nacrta projekta je 20. decembar. 

Bor: Sneg neće iznenaditi putare

Borske službe koje su aktivne u zimskim uslovima spremne su za sneg i eventualnu pomoć građanima ukoliko bude većih padavina, rečeno je na šestoj redovnoj sednici Štaba za vanredne situacije. JKP 3. oktobar. Na zalihama ima dovoljno soli,a uskoro stiže još stotinu tona, što je najveća količina kojom raspolaže u poslednjih desetak godina. Spremna su i vozila koja se za čišćenje puteva u gradu i u okolnim selima.

Otvaranje izložbe u Zaječaru: „Kaliope Austrije. Žene u društvu, kulturi i nauci“

U sredu, 22. novembra, u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru biće otvorena izložba „Kaliope Austrije. Žene u društvu, kulturi i nauci“. Izložbu će otvoriti gospodin Johanes Iršik, direktor austrijskog kulturnog foruma, pri ambasadi Austrije u Beogradu. Otvaranje izložbe najavljeno je za 13 sati.

Boljevac: Završetak radova na Svetosavskoj ulici i putu ka selu Rujište

Sutra, 21. novembra, biće završeni radovi na Svetosavskoj ulici u Boljevcu, koja je rekonstruisana od strane Javnog preduzeća „Puteva Srbije“ s obzirom na to, da je deo regionalnog puta. Ulica će u toku sutrašnjeg dana dobiti i poslednji sloj asfalta, što je jako važno za grad, jer će se njenim asfaltiranjem i uređenjem pešačke zone stvoriti i više mesta za parkiranje što je predstavljalo veliki problem,  rekla je za Tempo Naxi radio Javorka Gojković, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac za informisanje i društvo. Svetosavska ulica kao deo regionalnog puta, vodi i do nekoliko boljevačkih sela i naravno do Knjaževca.

Knjaževac: Transparentno o budžetu: Tribina o komunalnim delatnostima i infrastrukturi

Opština Knjaževac organizovaće u petak, 24. novembra, u Društvenim klubu Doma kulture, tribinu na temu “Komunalne delatnosti i infarstruktura“. Tribina je deo priprema za izradu budžeta za 2018. godinu.Početak je u 19 časova. Poziv za učešće na tribini upućen je svim stanovnicima knjaževačke opštine, koji svojim predlozima i sugestijama žele da doprinesu izradi najvažnijeg dokumenta lokalne samouprave. Kako je najavljano, sa građanima će razgovarati predsednik opštine Milan Đokić, direktor “Standarda“ Omil Ranđelović, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju Mladen Radosavljević, direktor “Toplane“ Ljubodrag Tričković, direktor Agencije za razvoj opštine Vlada Mitić, načelnica Opštinske uprave Emilija Tasić i drugi predstavnici opštinskog rukovodstva

Zaječar: Demokratski otpori normalizaciji autoritarizma

U utorak, 21. novembra, u prostorijama Omladinskog centra Zaječar biće održan razgovor na temu „Demokratski otpori normalizaciji autoritarizma“ koji orgаnizuje Udruženje zа političke nаuke Srbije (UPNS) u sаrаdnji sа lokаlnim orgаnizаtorimа. Početak je u 19 časova. Poslednjih godinа, аutoritаrne vlаsti ugrozile su slobodu štаmpe i oslаbile demokrаtske ustаnove u više evropskih zemаljа. U nekimа od njih, nаročito u nаšem regionu, uzdrmаni su sаmi temelji demokrаtije. Autoritаrne vođe i strаnke efektivno koriste populističke teme dа umаnje i podriju nаpredаk u demokrаtskom i ekonomskom rаzvoju iz dvehiljаditih. Klijentelizаm i korupcijа, koje su rаnije demokrаtske vlаsti tolerisаle, sаdа se koriste kаo bitnа oruđа političke kontrole i hvаtаju duboke korene u društvu.

Knjaževac: Hrišćansko kulturno nasleđe na području Timočke eparhije

U Zavičajnom muzeju u Knjaževcu otvorena je izložba Hrišćansko kulturno nasleđe na području Timočke eparhije kroz vekove, autora dr arheologije Maje Živić. Na izložbi je, odabranim predmetima iz Narodnog muzeja u Zaječaru, Zavičajnog muzeja u Knjaževcu, Muzeja Krajine u Negotinu i manastira i crkava na teritoriji Timočke eparhije, predstavljeno bogato hrišćansko nasleđe na teritoriji Timočke eparhije od vremena pozne antike do današnjih dana. Izložbu je otvorio Njegovo Preosveštenstvo, episkop timočki gospodin Ilarion.

Bor: Koncert polаznikа etno rаdionice

Ustаnovа ,,Centаr zа kulturu opštine Bor” organizovaće u četvrtak. 23. novembra, Koncert polаznikа etno rаdionice. Dirigent jeTаmаrа Glišić. Početak je u 19 časova.