Dnevna Arhiva: 23. novembra 2017.

Zaječar: Promocija monografije Zaječarski Strip i knjige Stripovanje

Sutra, 24. novembra, u galeriji Radul begovog konaka u Zaječaru biće održana promocija monografije Zaječarski Strip, kao i promocija knjige Stripovanje. Na promociji će govoriti, Marko Stojanović i Miloš Petković. Početak je u 18 časova.

TOC i NBS realizovali tribinu o Finansijskoj pismenosti

Timočki omladinski centar i Narodna banka Srbije održali su danas tribinu o Finansijskoj pismenosti. Tokom tribine predstavnici Narodne banke Srbije govorili su na temama Finansijske edukacie. Cilj organizatora je da u okviru ove i još jedne tribine koja će biti održana u narednom periodu, unapredi znanje mladih o finansijskoj pismenosti, o čemu nam je više rekao Ivan Živković, predsednik Timočkog Omladinskog Centra

Održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova borskog i zaječarskog okruga

Oko 30  predstavnika  11 zdravstvenih ustanova iz borskog i zajecarskog okruga prisustvovalo je sastanku koji je u Zavodu za javno zdravlje  Timok u Zaječaru održan na inicijativu Komore zdravstvenih ustanova Srbije.

Sastanak je jedan u seriji regionalnih susreta koje organizuje Komora zdravstvenih ustanova Srbije,  čiji je cilj bolja saradnja sa ustanovama , upoznavanje sa konkretnim problemima koje ustanove imaju, stručna pomoć u rešavanju tih problema ali i predstavljanje aktivnosti Komore u proteklom periodu i najavljivanje novih.

Zaječar: Gradonačelnik Boško Ničić najavio realizaciju velikog broja projekata

Prema rečima Boška Ničića, gradonačelnika Zaječara danas su krenuli prvi radovi na realizaciji projekta atarskih puteva na područiju grada Zaječara, čija vrednost iznosi oko 8 miliona dinara, gde je grad obezbedio 75% sredstava, dok je ostatak novca obezbeđen iz budžeta Republike Srbije.

Veliki projekat koji će početi da se realizuje u naradnih dvadesetak dana, vrednosti 174 miliona dinara jeste sanacija objekta Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ gde će biti urađena kompletna fasada, stolarija, krov, enterijer u školi i školsko dvorište. Kako je gradonačelnik Ničić rekao, uspeli su da spase projekat u poslednjem trenutku

Naučno poslovna saradnja Fakulteta za menadžment Zaječar i Ugovorno okružne privredne komore Pirot

Fakulteta za menadžment Zaječar Univerziteta Megatrend u Beogradu i Ugovorno okružne privredne komore Pirot potpisali su juče Ugovor o naučnoj i poslovnoj saradnji. Cilj ugovora je razvijanje potencijala u oblasti biznisa i menadžmenta, ekonomije, regionalne i međunarodne saradnje i zajedničkog nastupa prilikom prijavljivanja za dobijanje sredstava iz državnih i međunarodnih fondova i fondacija. Ugovorom su definisane zajedničke aktivnosti u naučno – istraživačkoj i stručnoj problematici i obrazovanju, kao što su:
– rad na naučno – istraživačkim i razvojnim projektima
– organizovanje profesionalnih manifestacija
– obrazovanje kadrova
– ulaganja u naučno – istraživačku i nastavnu delatnost

Za vikend startuje MiniMaksi liga

Mini maksi liga Timočke Krajine startuje ovog vikenda utakmicama 1.i 2.  kola jesenjeg dela prvenstva. Organizator je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice su na programu u subotu 25. i  nedelju 26.novembra u hali SPC „Timok“ na Kraljevici. Učestvuju fudbaleri iz mlađih kategorija klubova iz Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina. Prvog dana na programu su mečevi dečaka rođenih 2007. i 2009. godine, dok će u nedelju snage odmeriti fudbaleri rođeni 2008. i 2010. godine. Utakmice oba takmičarska dana počinju od 9 sati.

Uskoro formiranje socijalno – ekonomskog saveta u Zaječaru

Juče je u Beogrаdu održаn sаstаnаk Socijаlno-ekonomskog sаvetа i Ministаrstvа zа rаd, zаpošljаvаnje, borаčkа i socijаlnа pitаnjа nа temu „Znаčаj lokаlnih Socijаlno -ekonomskih sаvetа“ kome su prisustvovаli grаdonаčelnici i predstаvnici svih opštinа i grаdovа u Srbiji. Sаstаnku je prisustvovаo i grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić. Ministаr zа rаd, zаpošljаvаnje, borаčkа i socijаlnа pitаnjа u Vlаdi Srbije Zorаn Đorđević otvorio je sаstаnаk i ovom prilikom izjаvio dа je formirаnje i аktivаn rаd lokаlnih socijаlno-ekonomskih sаvetа od velikog znаčаjа zа unаpređenje socijаlnog dijаlogа u Srbiji. Problemi lokаlnih sаmouprаvа su rаzličiti, vаžno je dа se sаstаjemo, dа budemo više operаtivni, rekаo je Đorđević.

Zaječar: Danas je dan za rukomet

Danas, 23. novembra, na programu je Okružno takmičenje u rukometu za učenike i učenice osnovnih i srednjih školau hali SPC „Timok“ na Kraljevici. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara, a utakmice počinju u 10 časova. Učestvuju školske ekipe iz Boljevca, Knjaževca i Zaječara.

Zaječar: Matična biblioteka „Svetozar Marković“ neće raditi sa korisnicima zbog obeležavanja Dana Biblioteke

U ponedeljak 27. novembra 2017. godine Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar neće raditi sa korisnicima zbog obeležavanja Dana Biblioteke.

Zaječar: Gnjilak i Pazarište danas (23. 11. 2017.) bez struje

Pojedini delovi Zaječara danas bez električne energije. Zbog radova na dalekovodu bez električne energije biće potrošači u naseljima Gnjilak i Pazarište. Struje u ovim naseljima neće biti u periodu od 11 sati do 15 časova.