Dnevna Arhiva: 30. novembra 2017.

Zaječar: “Posredovanjem do promene“ na temu “Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’

Danas je u prostorijama Regionalne Privredne komore u Zaječaru održana Konferencija  u okviru projekta “Posredovanjem do promene“ na temu Aktivno učešće strana u sporu/konfliktu – posredovanjem brže i jeftinije do rešenja i zajedničkog sporazuma’’ koju  zajedno organizuju UG “Kokoro“ – Bor i Timočki klub Knjaževac u saradnji sa Regionalnom Privrednom komorom Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, Nacionalnom asocijacijom medijatora Srbije i Centrom za socijalni rad Bor. Šta je medijacija  rekla je ispred Nacionalne asocijacije medijatora Srbije, Ana Toskić

TOC: Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a u Zaječaru

Timočki omladinski centar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće Međunarodni dan borbe protiv HIV- a i AIDS-a – 1. decembar. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a biće održana u petak 1. decembra 2017. godine, u periodu od 14 do 16 časova, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Tom prilikom biće organizovano besplatno dobrovoljno poverljivo testiranje na HIV, kao i deljenje prezervativa i edukativnog materijala. Takođe u petak, aktivisti TOC-a u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u periodu od 9:35 – 9:55 časova, razogovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

Zaječar: „Sportske početnice“ u OŠ Ljubica Radosavljević Nada

Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Školskom upravom Zaječar, Predškolskom upravom „Đulići“ i osnovnim školama sa teritorije grada Zaječara i ove godine realizuje program „Sportske početnice“. Danas je ovaj progrma realizovan u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru. Koordinator programa je Ljiljana Subić ispred Sportskog saveza, a ona ističe da je veoma važno početi sa vežbama odnsono zdravim načinom života u ranom detinjstvu.

Fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа

Sutrа, 1. decembrа u velikoj sаli Grаdske uprаve u Zаječаru sа početkom u 15 sаti svim fudbаlskim klubovimа sа teritorije grаdа Zаječаrа biće dodeljenа sportskа opremа. Dodeli sportske opreme prisustvovаće grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić, pomoćnik grаdonаčelnikа zа omlаdinu i sport Milаn Stаnković i Milorаd Vučković predsednik Grаdskog fudbаlskog sаvezа u Zаječаru.

Crveni Krst Zaječar: Predavanje povodom Svetskog dana borbe protiv side

Svetski AIDS dan  okuplja ljude sirom sveta sa ciljem usmeravanja pažnje na HIV pandemiju. Ovaj dan, koji se ove godine  29. put obeležava u svetu pruža priliku da se osobe infornišu  o aktuelnoj epidemioloskoj situaciji, značaju testiranja na HIV i nacinima zastite od navedene infekcije.Ovogodišnja kampanja u Republici Srbiji se realizuje pod sloganom “Testiraj se na HIV jer je važno da znas“.

Knjaževac: Javna rasprava o nacrtu Odluke o lokalnim administrativnim taksama

Opštinsko veće opštine Knjaževac je, na sednici održanoj 29. novembra 2017. godine, utvrdilo Nacrt Odluke o lokalnim administrativnim taksama. Odluka se objavljuju na javni uvid i javna rasprava se zakazuje za petak,  8. decembar. Početak je u 11 sati, u sali Opštinskog veća. Pozivaju se svi zainteresovani građani da uzmu učešće u javnoj raspravi. Nacrt odluku preuzmite OVDE

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ proslaviće 39. godišnjicu rada i Krsnu slavu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ proslaviće  39. godišnjicu rada i Krsnu slavu Vavedenje Presvete Bogorodice u ponedeljak, 4. decembra. Obred rezanja slavskog kolača je u 12 sati. U okviru proslave biće priređeno i otvaranje restorana „Atrijum“ u sklopu Specijalne bolnice, kao i otvaranje Staze zdravlja.