Knjaževac: Poziv za učešće u projektu „Podrška za budućnost“

Projekat „Podrška za budućnost“ koji se realizuje u saradnji sa opštinom Sokobanja, Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS, Centrom za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP – „Rural HUB“ i Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Zaječar, a koji se finansira sredstvima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, poziva sva zainteresovana lica da se PRIJAVE ZA UČEŠĆE U PROJEKTU ukoliko spadaju u kategoriju teže zapošljivih koja su određena kao prioritetna, i to:

Opširnije

Knjaževac: Umesto novogodišnjih koncerata ulaganje u Fondaciju za povećanje nataliteta

Opština Knjaževac iz Fondacije za povećanje nataliteta daje finansijsku podršku sa svako novorođeno prvo dete 35.000din, za drugo dete 35.000din i 100.000 din za treće dete. Fianasira lečenje steriliteta i lečenje dece. Svaka nezaposlena majka koja rodi treće dete dobija 480.000 dinara pomoći koja se isplaćuje u 24 rate. Umesto novogodišnjih koncerata Opština Knjaževac će sredstva u visini 2.000.000 dinara koja su bila planirana za te namene prebaciti u Fondaciju za povećanje nataliteta kako bi povećali obim aktivnosti i nastavili da ulažemo u ovu najvažniju stvar za naš grad, a…

Opširnije

Zaječar: Završena i 10. sednica Skupštine grada Zaječara

Dnevni red 10. sednice Skupštine grada Zaječara dopunjen je sa sedam tačaka, te je ukupan broj tačaka bio 17. Odbornici zaječarske Skupštine usvojili su Predlog Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara. Zbog prestanka radnog odnosa pojedinih članova pomenuti Savet činiće sledeći članovi:Slađana Karan, Marko Đuričić, Branislav Andrejević, Suzana Krstić, dr Slađana Joković Krstić, dr Miljan Jović, dr Dijana Miljković i Gordan Vukić. Usvojene su i Odluke o finansiranju i uslovima rada Savetnika za zaštitu prava pacijenata, o osnivanju Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju,…

Opširnije

Zaječar: Nedozvoljenа proizvodnjа, držаnje, nošenje i promet oružjа i eksplozivnih meterijа

Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа u Zаječeru, po nаlogu nаdležnog tužilаštvа, podneli su krivičnu prijаvu u redovnom postupku protiv pedesetdvogodišnjeg muškаrcа, zbog postojаnjа osnovа sumnje dа je počinio krivično delo nedozvoljenа proizvodnjа, držаnje, nošenje i promet oružjа i eksplozivnih meterijа. Policijа je prilikom pretresа stаnа i drugih prostorijа osumnjičenog pronаšlа i oduzelа 13 električnih detonаtorskih kаpisli, 23 detonаtorske kаpisle zа štаpin, četiri metrа detonirаjućeg štаpinа, 12,20 metаrа sporogorećeg štаpinа, 109 komаdа municije od čegа je 12 metаkа rаzličitog kаlibrа i 97 lovаčkih pаtronа, kаo i nož zа аutomаtsku pušku.

Opširnije

Ko neće moći da koristi „WhatsApp“ u 2018.

„WhatsApp“ tvrdi da aplikacija na uređajima kojima su ukinuli podršku u svakom trenutku može da prestane sa radom. „WhatsApp“ će 31. decembra ukinuti podršku za telefone „Blackbery OS“ i „Windows Phone 8.0“. Korisnici ovih uređaja moći će da nastave da koriste aplikaciju, ali neće biti moguće kreiranje novih naloga. Takođe, „WhatsApp“ tvrdi da aplikacija u svakom trenutku može da prestane sa radom. Fejsbuk je već jednom produžio podršku za „BlackBerry 10“, ali je sada sa time gotovo. Podsetimo, „WhatsApp“ je nedavno dobio novu opciju koja korisnicima omogućava da „YouTube“ snimke…

Opširnije

Knjaževac: Potpisan Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“. Knjaževac je prva opština u Srbiji koja se priključila olimpijskom timu. Opština Knjaževac stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju  kajakaše Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju, kao i evropskog šampiona u džudou, Aleksandra Kukolja.

Opširnije

Knjaževac: „Dečiji likovni sаlon Sv. Sаvа“

Zаvičаjni muzej Knjаževаc povodom Dаnа Svetog Sаve, 27. jаnuarа 2018. godine, orgаnizuje trаdicionаlni „Dečiji likovni sаlon Sv. Sаvа“. Obzirom nа dvаdeset i šest godinа uspešne sаrаdnje, brojnih nаgrаdа i otkrivenih tаlenаtа među knjаževаčkim mаlišаnimа i omlаdinom, pozivаmo Vаs dа i ove godine učestvujete nа konkursu zа nаjlepši likovni rаd u okviru 27. dečijeg likovnog sаlonа Sv. Sаvа.

Opširnije

Zaječar: Postanite deo Regionalne EU platforme istočne Srbije

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije poziva zainteresovane da se prijave za učešće u radu radnih grupa za Poljoprivredu i ruralni razvoj i Životnu sredinu, u okviru Regionalne EU platforme istočne Srbije. Regionalna EU platforma istočne Srbije predstavlja mehanizam formulisanja stavova, interesa i kritika lokalnih aktera vezanih za proces pridruživanja istočne Srbije EU.

Opširnije