Dnevna Arhiva: 6. decembra 2017.

Uhapšeno 97 osoba za krivična dela teške krađe i razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim
tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da
su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo. U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Кragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.

Zaječar: Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar

Opština Vidin u svojoj ulozi kao vodeći partner u okviru programa Program prekogranične saradnje Bugarska -Srbija 2014-2020 realizuje projekat pod nazivom: „Prevencija i ublažavanje posledica katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom u prekograničnom regionu Vidin -Zaječar”. Projektni partner sa srpske strane je Grad Zaječar. Projekat predviđa ulaganja za nabavku mašina za odlaganje otpada za potrebe opština Vidin i Grada Zaječara.

Boljevac: Sutra sednica Opštinskog veća

Sutra će u Boljevcu biti održana sednica Opštinskog veća u ovom gradu, na kojoj će se između ostalog diskutovati o izmeni plana javnih nabavki, u delu koji se tiče nabavke soli za posipanje puteva u zimskom periodu. Biće razmatran i Izveštaj o prodaji nekretnina, o sprovedenom postupku javnog nadmetanja i prodaji kompleksa vojnih zgrada sa zemljištem, iz svojine Opštine Boljevac. Kompleks je nakon sprovedenog postupka prodat zainteresovanom investitoru, a koji je već u zakupljenom prostoru počeo da radi program koji se tiče mašinske industrije u saradnji sa ovdašnjom fabrikom Agromehanika, rekla je za Tempo Naxi radio Javorka Gojković, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac za informisanje i društvo. Početak sednice je u 9 sati.

Bor: Zoološki vrt slavi šesti rođendan

U petak 8. decembra, borski Zoološki vrt slavi šesti rođendan. Kao i prethodnih godina, ulazak u  “carstvo životinja”  neće se naplaćivati. Rukovodstvo Zoološkog vrta poziva sve građane Bora i okolnih gradova da dođu i da svojim prisustvom uveličaju proslavu rođendana.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Negotin

Negotin je posetio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. U pratnji Vladimira Veličkovića, predsednika Privremenog organa opštine Negotin, Miroslava Kneževića, načelnika Borskog upravnog okruga i Merline Selenić, člana Privremenog organa, ministar Šarčević obišao je Negotinsku gimnaziju i Osnovnu školu „Vuk Karadžić“. Ministar Šarčević istakao je da je zadovoljan onim što je video u negotinskim obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su prilikom spoljašnjeg vrednovanja ocenjene najvišim ocenama.