Dnevna Arhiva: 8. децембра 2017.

Negotin: Počeli radovi u Dаničićevoj ulici

Vlаdimir Veličković, predsednik Privremenog orgаnа Opštine Negotin i Miroslаv Knežević, nаčelnik Borskog uprаvnog okrugа u prаtnji Drаgаnа Mijucićа, izvršnog direktorа JKP „Bаdnjevo“ i Brаnke Bаjčetić, predstаvnikа Ministаrstvа privrede obišli su Dаničićevu ulicu u kojoj su počeli rаdovi nа rekonstrukciji u vrednosti blizu 53 milionа dinаrа. Rаdove finаnsirаju Ministаrstvo privrede i Opštinа Negotin. Prilikom obilаskа Dаničićeve ulice i uvođenjа izvođаčа rаdovа u posed, Veličković je istаkаo dа se nа rekonstrukciju ulicа u ovom delu grаdа čekаlo skoro desetаk godinа id а je sigurаn dа će po zаvršetku rаdovа, grаđаni biti zаdovoljni. Milinkovu ulicu, kojа se nаdovezuje nа Dаničićevu, biće tаkođe uređenа u nаrednom periodu, аli sredstvimа iz budžetа opštine Negotin.

Knjaževac: Održana 18. sednica Skupštine opštine Knjaževac

Održana 18. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su odlučivali o Izveštaju o radu i pripremljenosti osnovnih i srednjih škola. Razmatrano je i izvršenje budžeta u prvih devet meseci ove godine. Nije bilo saglasnosti prilikom glasanja o rešenju o imenovanju Milene Milošević Micić na funkciju direktorke Zavičajnog muzeja, protiv koga se izjasnila većina odbornika vladajuće Srpske napredne stranke. O izvršenju budžeta u za prvih devet meseci ove godine govorila je Ankica Marković, načelnica Odeljenja za budžet. Ona je podsetila na tri rebalanasa i prihode koji su se u opštinsku kasu slevali iz republike, ili kroz donacije i projekte. 

Zaječar: Promocija knjige „Dragi Rajkoviću” – izbor iz prepiske (AUDIO i FOTO)

U Galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru priređena je promocija knjige „Dragi Rajkoviću” – izbor iz prepiske (1985-1995), koju je  priredio Ljubiša Rajković Kozeljac. U ovoj knjizi je objavljeno oko 150 pisama. U pitanju su  pisma koja je  Rajković dobijao od svojih saradnika, prijatelja, mahom su to bili književnici i naučnici. 

Zaječar: Tekijanka prvi put u Zaječaru (AUDIO, FOTO)

Tekijanka je otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Zaječaru. Ovo je prva opština i grad u kojoj Tekijanka ulazi na novi teren sa manjim objektom, a kao razlog tome leži u molbama velikog broja Zaječaraca koji znaju kako Tekijanka posluje u drugim mestima. Nešto više o samom objektu, koliko je ljudi ovom prilikom dobilo i posao rekla je za Tempo Naxi radio Danijela Caranović, PR kompanije Tekijanka