Dnevna Arhiva: 10. децембра 2017.

„Deca iz vode“ u Zaječaru, Vranju i Leskovcu

Naš najbolji EKV tribute „Deca iz vode“ polovinom decembra gostuje u tri grada u južnoj i jugoistočnoj Srbiji i to: 14. decembra – Omladinski centar u Zaječaru, 15. decembar – Klub Darkwood u Vranju i 16. decembar – Tesla bar u Leskovcu. Bend unazad dve godine dana beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i na ex-YU prostoru u većim koncertnim salama od kojih je većina bila rasprodata. 

Bar dve stvari koje volite biće sigurno skuplje u 2018.

Naplata akcize na kafu počinje prvog januara, a maloprodajna cena ovog proizvoda skočiće za minimum deset odsto, poručuju stručnjaci. I akcize na domaća žestoka pića i cigarete biće povećane od Nove godine.  U jeku novogodišnjih praznika, prvi udar po džepu u novoj, 2018. godini osetiće svi ljubitelji kafe, kada bi cena ovog proizvoda mogla da poskupi za preko 100 dinara po kilogramu. To znači da, ukoliko ste za pakovanje od 200 grama kafe izdvajali 220 dinara, od januara ove godine to zadovoljstvo će vas koštati 242 dinara. Iako su izmene Zakona o akcizama stupile na snagu još u januaru ove godine, sama primena ove odredbe odložena je za narednu.

Bor: Novogodišnje ukrašavanje grada

Borska preduzeća, Jeftović i Fortuna, postaviće do 20. decembra novogodišnje ukrase u ovom gradu. Ukrašavanje grada povodom novogodišnjih i božićnih praznika počelo je prvih dana decembra. Iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko milion i  700 hiljada dinara. a 400 hiljada dinara uloženo je u nabavku novih ukrasa. Prioritet su glavne ulice u Boru, kao i Trg ispred Doma kulture.

Knjaževac: Konkurs za dodelu novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima

Komisija za dodelu novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima za opštinu Knjaževac, na osnovu člana 14. Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom („Sl. list opštine Knjaževac“, broj 10/2011, 20/2013, 22/2013 , 11/2014, 17/2015), objavljuje KONKURS ZA DODELU NOVČANE POMOĆI TALENTOVANIM UČENICIMA I STUDENTIMA ZA OPŠTINU KNjAŽEVAC ZA ŠKOLSKU 2017/2018. GODINU. Kompletan tekst Konkursa možete preuzeti OVDE

Zaječar: Saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila jedna ženska osoba

Zaječarka Đ.R. (68) preminula je na licu mesta kada je  na nju naleteo auto marke Reno kojim je upravljao  S.P (39). Prema nezvaničnim saznanjima, nesreća se dogodila oko 19 časova u blizini zaječarske kasarne, na izlazu iz grada.  Prema nezvaničnim podacima, od zadobijenih povreda Đ.R. preminula je na licu mesta. Vozač S.P. pozvao je odmah hitnu pomoć. U toku je istraga ove nesreće koja će utvrditi činjenice.

Knjaževac: Novogodišnji vašar na Trgu

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika na gradskom trgu od 15. decembra do 13. januara, biće organizovan novogodišnji vašar. Opština Knjaževac obezbedila je besplatne tezge za sve zainteresovane izlagače. Svi zainteresovani izlagači i prodavci za rezervaciju štanda mogu da se prijave u Turističkoj organizaciji  (Knjaza Miloša 37), ili na telefon 735 230. Najam štandova je besplatan.

 

Zaječar: Svečano otvaranje Internet marketing centra istočne Srbije

U sredu, 13. decembra, u Prostoru za POMAK (Timočki omladinski centar) u Zaječaru svečano će biti otvoren Internet marketing centar istočne Srbije. Početak je u 12 sati. 

Knjaževac: Najviše glasova dobio je projekat brane na Svrljiškom Timoku

Zaključno sa šestim decembrom završeno je glasanje za projekat koji će biti finansiran sredstvima opštinskog budžeta u okviru programa “Participativno budžetiranje”. Najviše glasova dobio je projekat brane na Svrljiškom Timoku. O ovom i drugim projektima, koji će biti predviđeni budžetom za 2018. godinu, biće reči na javnoj raspravi, koja će u Društvenom klubu Doma kulture biti održana u ponedeljak, 11. decembra, u 19 časova.