Dnevna Arhiva: 21. децембра 2017.

Grlište sutra bez struje

Sutra, 22. decembra, zbog radova na mreži bez električne biće potrošači u zaječarskom selu, Grlište. Struje neće biti od 10 do 11 sati.

Hapšenje zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom  uhapsili su odgovorno lice Agencije za registraciju vozila „Nebe plus“ iz Knjaževca N.J. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebivši službeni položaj oštetio tri osiguravajuće kuće za više od milion i po dinara.
Postoje osnovi sumnje da je N.J. od oktobra 2015. do avgusta ove godine, prisvojio novac od prodatih polisa koje su referenti za prodaju polisa, protiv kojih je podneta krivična prijava u redovnom postupku, naplatili i predali mu.

Zaječar: Hapšenje u poslovnici „Oportuniti banke“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su zaposlenog u poslovnici „Oportuniti banke“ u Zaječaru I.J. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sumnja se da je I.J. od avgusta 2014. do juna 2016. godine, u proceduri odobravanja pet poljoprivrednih kredita, prikrio činjenicu da će lično koristiti deo novca od odobrenog kredita.
Nakon isplate kredita korisnicima, kako se sumnja, osumnjičenom je od odobrenih sredstava predato 794.450 dinara, čim je postupio suprotno Proceduri za agro kreditiranje propisanoj od strane banke.
I.J. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Zaječar: Poljoprivredni proizvođači potpisali ugovore o dodeli subvencija

Danas je u maloj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora o dodeli subvencija poljoprivrednicima za razvoj voćarstva po drugom konkursu u 2017. godini i potpisivanje ugovora po konkursu za subvencionisanje kamata na poljoprivredne kredite. Više o svemu rekla je Vesna Stanković, član Gradskog veća grada Zaječara i magistar poljoprivrednih nauka iz Zaječara.

Zajecar: Održana 27. sednica Gradskog veća

Na početku 27. sednice Gradskog veća usvojeni su zapisnici sa poslednjih pet sednica ovog organa. Usvojen je nacrt Odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara, kao i nacrt Odluke o organizovanju, finansiranju i uslovima rada savetnika za zaštitu prava pacijenata. U sastav Saveta se imenuju: Slađana Karan, Marko Đuričić, Branislav Andrejević, Suzana Krstić, dr Slađana Joković Krstić, dr Miljan Jović, dr Dijana Miljković i Gordana Vukić. Za obavljanje poslova Savetnika pacijenata određuje se Jasmina Gačević Mladenović. Doneta je i Odluka o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Zaječara javnim nadmetanjem. Data je saglasnost i na Program poslovanja Javno  komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar za 2018. godinu , koji je usvojio Nadzorni odbor JKP „Vodovod“ Zaječar. Data je saglasnost na JKP „Higijena Zaječar“ Zaječar za određivanje cene grobljanskih usluga. Za funkciju Pravobranioca grada Zaječara izabrana je Svetlana Lukić, diplomirani pravnik.

Zaječar: Uhapšen likvidacioni upravnik “Ustanova za sport Zaječar – u likvidaciji’

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su likvidacionog upravnika “Ustanova za sport Zaječar – u likvidaciji“ G.M. (1970), osumnjičenu da je zloupotrebivši službeni položaj oštetila budžet Grada Zaječara za 4.962.463 dinara.

MUP: U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije uhapšeno 38 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

Boljevac: Konkurs za stipendiranje učenika i studenata za školsku 2017/2018.

Opština Boljevac je raspisala Konkurs za stipendiranje učenika i studenata za školsku 2017/2018. godinu, kojim su precizirani uslovi i način konkurisanja zainteresovanih za dodelu stipendija. Detalji Konkursa se mogu videti putem linka i na oglasnoj tabli u holu Opštinske uprave.

Boljevac: Usvojen budžet od oko 538 miliona dinara za narednu 2018. godinu

Na desetoj redovnoj sednici odbornici  Skupštine opštine Boljevac usvojili su Odluku o budžetu za 2018. godinu, koji je projektovan na iznos od 538 miliona 364 hiljade 309 dinara. Ovim sredstvima finansiraće se sve lokalne institucije, kapitalni projekti i preostala davanja iz budžeta, a osim redovnih transfernih i izvornih prihoda, u budžet bi naredne godine trebalo da se slije 70 miliona dinara iz evropskih fondova, za realizaciju započetih projekata prekogranične saradnje sa Bugarskom. Osim budžeta na dnevnom redu sednice je bilo tridest tačaka vezanih za odluke iz domena rada lokalne administracije, inspekcijskih i komunalnih službi. Odlukom Skupštine predviđeno je takođe da naredne godine nezaposlena lica, građani lošeg materijalnog stanja i penzioneri sa najnižim primanjima na području opštine, koriste subvencije za autobuski prevoz.

Negotin: Obaveštenje građanima

Ministarsvo državne uprave i lokalne samouprave dostavilo je kontakt telefone preko kojih građani, u nedelju 24. decembra u periodu od 7-20 časova, povodom održavanja izbora za odbornike Skupštine opštine Negotin, mogu dobiti informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska. Brojevi telefona na koje građani mogu dobiti informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska: