Dnevna Arhiva: 25. децембра 2017.

Gamzigradska banja: Doček Nove godine u restoranu „Atrijum“

Restoran „Atrijum“ koji je u sklopu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji nudi, da na najlepši način proslavite doček predstojeće 2018. godine. Očekuje vas, muzika uživo, svečana večera sa početkom u 19 časova i 30 minuta, komlet meni i piće u neograničenim količinama. Cena novogodišnjeg paketa iznosi 3000 dinara i prenoćište po želji 1000 dinara. Reprizirajte se, 1. januara, uz muziku uživo. Ulaz je slobodan, uz važeće cene menija restorana „Atrium“. Rezervacija je obavezna.

Božić po gregorijanskom kalendaru

Rimokatolička crkva, protestantske i Anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju Božić. U hrišćanstvu se veruje da je Hristovo rođenje donelo svetlost istine ljudskom rodu i da je tim događajem ispunjeno starozavetno proročanstvo o rođenju Spasitelja. Vernici u katoličkim i drugim crkvama zapadnog obreda na Božić se klanjaju jaslama, u kojima je simbolično predstavljena scena rođenja sa Bogomladencem, Marijom i Josifom.

Zaječar: U Domu zdravlja implementirana tri „panik tastera“

U zaječarskom Domu zdravlja implementirana su tri panik tastera i to, u Hitnoj sluzbi, u Urgentnom centru i na odeljenju Psihijatrije. Tim povodom danas, 25. decembra, u Urgentnom centru načelnik ove službe  Miljan Jović i predsednica Sindikata medicinakih sestra Danijela Grečić održaće konferenciju za novinare. Početak je u 12 sati.

Boljevac: Dr Nebojša Marjanović „Veoma uspešna 2017. godina, a u planu su i novi projekti u 2018“

Za Opštinu Boljevac godina koja je na izmaku biće upamćena kao vrlo uspešna godina. Između ostalog uspešno su dobijeni novi privredni subjekti, od kojih su neki započeli svoju delatnost i u ovoj godini. Između ostalog tu je korporacija iz Nemačke koja radi metalski kompleks, a koja će u naredne tri godine raditi u zakupljenom prostoru preduzeća KTK. Pre izvesnog vremena kupili su i vojni komleks koji je Opština pribavila od Ministarstva odbrane gde planiraju i sopstvenu fabriku koja će proizvoditi delove za mulčare. Više o svemu učinjenom u 2017. godini za Tempo Naxi radio govorio je dr Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac.