Dnevna Arhiva: 26. децембра 2017.

Zaječar: U četvrtak sednica Skupštine grada Zaječara

U četvrtak, 28. decembra, biće održana 10. sednica Skupštine grada Zaječara. Početak je u 10 sati. Na dnevnom redu su pretres Predloga Odluke o osnivanju Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar kao i pretres Predloga Odluke o otuđenju nepokretnosti. Odbornici će odlučivati i o Rešenju o davanju saglasnosti na program poslovanja JKP „Vodovod“ Zaječar za 2018. godinu, kao i o postavljanju vršioca funkcije Pravobranioca grada Zaječara. Takođe, na dnevnom redu su i Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje, kao i organizovanju, finansiranju i uslovima rada Savetnika za zaštitu prava pacijenata.

Zaječar: Uhapšena jedna osoba zbog proizvodnje, držanja, nošenja i promets oružja i eksplozivnih materija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla i oduzela dva lovačka karabina, 53 metka različitog kalibra i lovačku pušku.

Knjaževac: „Veliki broj planova za 2018.“

Na kraju 2017.  osim sumiranja rezultata svega što je  više nego upešno učinjeno u godini na izmaku Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac, spomenuo je samo neke od projekata koji će biti realizovani u 2018. godini. 

Zaječar: Zdravstveni centar dobio 3 panik tastera

U zaječarskom Zdravstvenom centru implementirana su 3 panik tastera, u hitnoj službi, urgentnom centru i na Odeljenju psihijatrije. Tim povodom u Urgentnom centru održana je konferencija za novinare. Danijela Grečić, predsednica Izvršnog odbora sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije  i glavna sestra pneumofiziologije Zdravstvenog centra Zaječar, rekla je da zbog nažalost loših dešavanja u Zdravstvenim ustanovama, bilo je potrebno poboljštati bezbednost zaštite na radu. 

Crveni krst Zaječar: Pomoć porodici Živković

Crveni krst Zaječar otpočeo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć šestočlanoj porodici Živković iz Zaječara čija je kuća izgorela. Kako živi od minimalnih primanja, porodica nema dovoljno sredstava kako bi sanirala štetu. Crveni krst Zaječar sproveo je akciju i svojim aktivnostima uspeo da prikupi pomoć u iznosu od 39 500 dinara. Sredstva su utrošena za kupovinu građevinskog materijala koji će biti isporučen danas, 26.decembra, u 10 sati, u Durmitorskoj ulici broj 75.

Zaječarska pivara: „Nema uticaja na druge potrošače vode u Zaječaru“

Rad bunara IEB-6K iz kojeg Zaječarska pivara crpi vodu za proizvodnju piva nema uticaja na druge potrošače vode u Zaječaru, zaključak je studije pod nazivom Ekspertska analiza uticaja eksploatacije podzemnih voda putem bunara IEB-6K na ostala  izvorišta podzemnih voda u Zaječaru, rečeno je juče na konferencije za novinare održanoj u prostorijama pivare. 

Hapšenja na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja. U saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.