Dnevna Arhiva: 27. децембра 2017.

18 godina Hip Hop kulture u Zaječaru

Povodom 18 godina postojanja Hip Hop kulture u Zaječaru u četvrtak, 28. decembra, u Omladinskom centru nastupiće: Odred Loših Navika, Bingo, Piksi, Rastaman, Ziggy, Jić, El Chupacabra, Bezdušni Djon, Kai, MC Džoni… Muziku vrte Kick Kong i Fokus. Početak je u 21 sat. 

Praznično raspoloženje u Tekijanki

Zaječar: Bez vode deo naselja Kraljevica

Usled kvara na vodovodnoj mreži u ulici Ljube Nešića br. 155 u Zaječaru, bez vode od 9 sati do 16 časova biće stanari sledećih zgrada u naselju Kraljevica: A1, B1, B2 i C2.

Negotin: Nagrada „Stojan Novaković“ dodeljena dr Branki Dragosavac

Bibliotekarsko društvo Srbije, na svečanoj sednici, povodom Dana bibliotekara i obeležavanja 70 godina postojanja BDS-a, 14. decembra 2017. godine, dodelilo je nagradu „Stojan Novaković“ dr Branki Dragosavac, za knjigu „Javne biblioteke u Srbiji od 1901. do 1818. godine“, ocenjenu kao poseban doprinos razvoju bibliotečko informacione delatnosti. Knjigu je objavila Biblioteka Pančevo, a suizdavači su Narodna biblioteka „Stevan Sremac“, Niš i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, Negotin. 

Rešena dugovanja prema fabrici kablova u Zaječaru

Vlada Republike Srbije  donela je Odluku prema kojoj je gradu Zaječaru uplatila 55 miliona dinara, kako bi bio vraćen dug fabrici kablova u Zaječaru „TF Kable“. Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, podsetio je da su Poljaci obećali da ukoliko Grad Zaječar ispuni obećanje i vrati novac fabrici Kablova za ekološku taksu, da će fabrika iz Krakova biti preseljena u Zaječar,  zato što nemaju dovoljan broj radnika.

Zaječar: Održana sednica Gradskog veća (Foto, Audio)

Na sednici Gradskog veća u Zaječaru razmatrani je Nacrt Odluke o izmenama Odluke o osnivanju Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Nacrta Odluke o izmeni odluke o okončanju postupka likvidacije nad Fondacijom za podsticanje radjanja dece u likvidaciji, Nacrta Programa za sprovodjenje mera za podsticanje radjanja dece na teritoriji grada, Nacrta Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2018.godinu, Nacrt Odluke  o osnivanju Ustanove Narodno Pozorište Timočke Krajine Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, Nacrt Odluke o utvrdjivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih izvan Zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti na teritoriji grada Zaječara. Razmatran je Predlog Rešenja o obrazovanju Žalbene komisije , Predlog zaključka o pokretanju postupka pribavljanja kp. Br:11076/2 KO Zaječar u ulici Ljuba Nešića u javnu svojinu, neposrednom pogodbom.