Dnevna Arhiva: 5. јануара 2018.

Boljevac: Odluka o budžetu Opštine za 2018. godinu

Budžet Opštine Boljevаc zа 2018. godinu premа Odluci koju je usvojilа Skupštinа opštine, nа sednici održаnoj 20. decembrа, iznosi 538 milionа dinаrа. Odlukа je objаvljenа i može se pogledаti putem linkа.

Knjaževac: Idejna rešenja pešačkog mosta preko Svrljiškog Timoka

Konkurs koje je raspisan krajm novembra prošle godine, a koji se tiče idejnih rešenja za most preko Svrljiškog Timoka u Knjaževcu je završen. Nagrađeni i otkupljeni radovi arhitekata i studenata arhitekture izloženi su u velikoj galeriji Doma kulture i biće osnovaza izradu novog projekta pešačkog mosta koji će se graditi u 2018. godini. Na Konkurs se javilo devet autora. Žiri, kojim je predsedavao dr Mikca Vidojević u svojstvu predsednika opštinske komisije za idejno uređenje grada i u kome su sedeli stručnjaci za građevinarstvo i arhitekturu Jasmina Rakočević, Letica Mihajlović, Đorđe Ćirković i Nebojša Ivanković, odabrao je šest radova koji će biti nagrađeni, ili otkupljeni.

Zaječar: Tekijanka darovala prve bebe u 2018. godini

DOO “Tekijanka” tradicionalno je darovala novogodi[nje paketiće u opštinama u kojima posluje, a među kojima je sada i Zaječar. U Zaječaru je rođeno pet beba. Prvorođenoj bebi, malom Lazaru, osim paketića dodeljen i vrednosni vaučer u vrednosti od 30.000 dinara. Ovim poklonima kompanija “Tekijanka” iz Kladova nastavlja tradiciju da kao porodična kompanija podržava porodične vrednosti.