Megatrend univerzitet: „Praksa za studente vazduhoplovstva“

Na Megatrend univerzitetu u sredu je potpisan ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji između ove institucije i Aerodroma „Nikola Tesla“. Potpisivanju protokola prisustvovali su Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, i Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta. Studenti najstarijeg privatnog univerziteta ubuduće će stečeno teorijsko znanje moći da primene i u praksi, radeći u vazdušnoj luci.

Opširnije

Bor: Doček Srpske Nove godine

Pod pokroviteljstvom Opštine Bor, a u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“ 13. januara biće organizovan doček Srpske Nove godine na platou Doma kulture. Borani i njihovi gosti će u ovoj noći imati priliku da uživaju u muzici sa razglasa, nastupu trubača i ponoćnom vatrometu. Posetioci programa će uživati uz kuvanu rakiju, kuvano vino i čaj.  Početak programa je zakazan za 22 sata. U realizaciji Srpske Nove godine učešće će uzeti veliki broj Ustanova, javnih i javno komunalnih preduzeća opštine Bor.

Opširnije

Priručnik Janga Trovača ponovo na sceni

Nedavno je u zaječarskom Omladinskom centru, između ostalih fantastičnih koncerata, održan još jedan. Ne samo da je bio odličan, već je koncert određene skupine momaka bio i više nego potreban. Naravno, govirim o bendu „Priručnik Janga Trovača“ iz Zaječara. Mada, nisu viđeni od 2008. godine to ih nije sprečilo da Omladinski centar ispune do poslednjeg mesta. Za neke mlađe generacije koje nisu imale prilike da ih upoznaju, možemo reći nešto o njima, a što se može i pročitati u kratkom tekstu, u vidu biografije, koji su objavili na svojoj fejsbuk…

Opširnije

Negotin: Obeležen Dаn rođenjа Stevаnа Stojаnovićа Mokrаnjcа

Polаgаnjem cvećа nа spomenik nаšeg slаvnog kompozitorа u dvorištu njegove rodne kuće, promocijom novog brojа čаsopisа „Mokrаnjаc“, koncertom studenаtа Fаkultetа Muzičke umetnosti Beogrаd i sečenjem slаvskog kolаčа obeležen Dаn rođenjа Stevаnа Mokrаnjcа. Cveće su položili Vlаdimir Veličković, predsednik Privremenog orgаnа Opštine Negotin i dr Sonjа Mаrinković, selektor Festivаlа „Mokrаnjčevi dаni“, delegаcije Domа kulture „Stevаn Mokrаnjаc“, Muzejа Krаjine, Umetničke škole „Stevаn Mokrаnjаc“, kobišničke osnovne škole, Horа Hrаmа Svete Trojice i kulturno-umetničkih društаvа iz Negotinа i Mokrаnjа. U gаleriji Domа kulture svečаni čin rezаnjа slаvskog kolаčа, povodom slаve negotinskog Domа kulture, u…

Opširnije

Zaječar: Plivanje za Časni krst na Bogojavljanje

Na Bogojavljenje, 19. januara, biće organizovano plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku na Popovoj plaži u Zaječaru. Plivanje za Časni krst organizuje se nakon četiri godine pauze. Svetkovanje Bogojavljenja počinje u 8 sati Svetom Arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogoridice u Zaječaru, nakon čega će u 9 sati i 30 minuta, u porti Saborne crkve, biti organizovano veliko vodoosvećenje.

Opširnije