Zaječar: Održana 32. sednica Gradskog veća

Na danas održanoj sednici Gradskog veća usvojen je Nacrt programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Zaječara, Predlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa za određivanje doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji grada. Odbijena je žalba Slavoljuba Božinovića iz Malog Izvora, izjavljene na Odluku o dodeli subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća iz sredstava budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada Zaječara u 2017. godini kao neosnovana.

Opširnije

Kladovo: Promocija romana Vladimira Pištala

Biblioteka u Kladovu tradicionalno organizuje književne susrete sa dobitnicima prestižne NIN-ove nagrade za najbolji roman godine, 25. januara 2018. godine u 19 časova kada će se predstaviti Vladimir Pištalo sa novim romanom „Sunce ovog dana: Pismo Andriću“. Na promociji će uz autora govoriti Nenad Šaponja književni kritičar i urednik izdavačke kuće „Agora“ i Žaklina Nikolić direktor biblioteke u Kladovu.

Opširnije

Bend New Deal nastupa u Omladinskom centru

U subotu, 20. januara, u Omladinskom centru Zaječar nastupiće borski bend NEW DEAL i to nakon gotovo godinu dana. Početak je najavljen za 22 časa. New Deal je do sada u svojoj dugoj karijeri nastupao na Festivalima, Moto skupovima i u klubovima na ex – Yu područiju, kao i u Bugarskoj i Rumuniji. New Deal je nastavak autorskog benda „Lizard“ iz devedesetih, koji je imao dobrog odjeka kod publike, a kako Slobodan Radojković, gitarista benda kaže:

Opširnije