Bogojavljenske svečanosti u Zaječaru: Uroš Živanović pobednik Bogojavljenskog plivanja (Foto i Audio)

U velikom broju gradova u Srbiji na Bogoljavljenje, veliki hrišćanski praznik,  organizovano je tradicionalno plivanje za Časni krst. Uroš Živanović iz Bora inače veroučitelj, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za Časni krst u Zaječaru. Urošu je ovo treća pobeda, a druga u Zaječaru. Plivali su učesnici iz Zaječara, Bora i Kraljeva. Od 25 prijavljenih, u trci se nadmetalo njih osamnaestoro. Najmlađi učesnik u nadmetanju za Časni krst bio je, dvadesetčetvorogodišnji Đorđe Hadžić iz Zaječara, dok je najstariji učesnik četrdesetčetvorogodišnji Vuk Veteha iz Bora. Uroš Živanović  izrazio je zahvalnost, pohvalio organizatore i dodao da…

Opširnije

Fakultet za menadžmet Zaječar: „Takmičenje u rešavanju studije slučaja“

„Takmičenje u rešavanju studije slučaja“ u februaru i martu biće održano u Zaječaru pod pokroviteljstvom Fakulteta za menadžment. . Pravo učešća imaju učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, a prema rečima organizatora, tim može imati najviše četiri člana, i to, tri takmičara i jednog mentora. Oni će rešavati konkretne poslovne slučajeve, koje će zadati poslodavac, u roku od 14 dana, nakon čega će rešenja biti predstavljena žiriju. Svi zainteresovani timovi mogu se prijaviti za učešće na takmičenju do 8. februara, lično u prostorijama studentske službe Fakulteta, putem telefona: 019/430-800 i…

Opširnije

Knjaževac: Onlajn kursevi za članove Biblioteke

Narodna biblioteka „Njegoš“  u saradnji sa IT Academy za svoje članove obezbedila je besplatne  kurseve za usavršavanje profesionalnih veština. U ponudi su besplatni onlajn kursevi: Word, Excel, PowerPoint, Photoshop, kao i kurs engleskog jezika, prilagođen nivou predzanja polaznika. ITAcademy želi da podrži i nagradi aktivne članove biblioteke.

Opširnije

Negotin: Sedmа „Veselа čаršijа“

Mаnifestаcijа „Veselа čаršijа“, i ove godine 19. jаnuаrа, nа Bogojаvljenje, po sedmi put, okupiće u srcu vаroši negotinske, u ulici Knezа Mihаilа, brojne grаđаne koji iz godine u godinu pokаzuju sve veće interesovаnje i želju dа budu deo veselog čаršijskog druženjа. Pokrovitelj opštinа Negotin i orgаnizаtori i Turističkа orgаnizаcijа i Dom kulture „Stevаn Mokrаnjаc“, nаjаvili su tim povodom bogаt i sаdržаjаn večernji progrаm.

Opširnije

Zaječar: Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije sprovešće akciju dobrovoljnog davanja krvi u sklopu desete Zimske kampanje koja je predviđena za 24. januar. Davaoci mogu donirati krvu periodu od 9 do 16 časova u maloj sali Gradske uprave. Cilj kampanje je promocija dobrovoljnog davalaštva i obezbeđenje dovoljnih količina krvi za lečenje naših sugrađana.

Opširnije

Zaječar: Danas se održava Plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku

Plivanje za Bogojavljenski Časni krst biće održano danas, 19. januara,  na Crnom Timoku na Popovoj plaži u Zaječaru u 10 sati i 30 minuta. Podsećanja radi, svetkovanje Bogojavljenja počinje u 8 sati Svetom Arhijerejskom liturgijom Svetog Jovana Zlatoustog u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogoridice u Zaječaru, nakon čega će u 9 sati i 30 minuta, u porti Saborne crkve, biti organizovano veliko vodoosvećenje. 

Opširnije