Dnevna Arhiva: 22. јануара 2018.

Zaječar: Raspisivanje izbora za članove Saveta mesnih zajednica

Predsednik Skupštine grada Zaječara, Stefan Zankov, raspisaće sutra 23. januara 2018. godine izbore za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara. Sastanak ovim povodom biće održan u maloj sali Gradske uprave. Početak je u 11 sati.

Zaječar: Teniski turnir OP Zaječara AS Timok Crveni nivo

Teniski klub AS Timok i ovog vikenda nastavio je tradiciju jako dobre organizacije turnira iz programa mini tenis, tennis 10s. U kategoriji crveni nivo za male tenisere do 8 godina, na turniru iz kalendara teniskog saveza Istočne Srbije učestvovali su takmičari iz Dimitrovgrada, Knjaževca, Sokobanje i Zaječara. Bilo je puno lepih poena, neizvesnih mečeva, i naravno organizator je sve učesnike obradovao nagradama, dilpomama, medaljama i peharima.

Knjaževac: Android aplikacija Timacum minusa

Knjaževački Zavičajni muzej uradio je trojezičnu android aplikaciju za pametne uređaje, e-vodič kroz arheološko nalazište Timacum minus i Arheo – etno park u Ravni. Trojezična aplikacija sadrži, na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku, najvažnije informacije o najstarijem vojnom utvrđenju u timočkoj oblasti kod sela Ravna. Tu su, uz podaci o utvrđenju,  arheološka mapa, informacije o otkrivenim predmetima, kao i o prirodnim karakteristikama okoline Timacum minusa.