Dnevna Arhiva: 30. јануара 2018.

Zaječar: SNS, SPS, JS, Pokret snaga Srbije zajedno će  izaći na izbore

U Zaječaru je danas potpisan koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke , Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Pokreta snaga Srbije. Koalicija će zajedno  izaći na izbore za Savete mesnih zajednica pod imenom „Naša kuća Zaječar – SNS, SPS, JS, Pokret snaga Srbije –Boško Ničić “. Četiri političke stranke  čine i većinu u gradskom Parlamentu. 

Kladovo: 51. Sednicа Opštinskog većа

Nа 51. sednici Opštinskog većа u Klаdovu jednoglаsno je usvojen Plаn jаvnih nаbаvki zа Opštinsku uprаvu zа 2018. godinu.Tim dokumentom regulisаne su tаkozvаne mаle nаbаvke čiji iznosi se kreću od 500.000 do 5 milionа dinаrа. Zа tu nаmenu u budžetu opštine Klаdovo zа ovu godinu plаnirаno je nešto više od 111 milionа dinаrа. Podršku člаnovа Opštinskog većа dobile su i odluke o sprovođenju jаvnog konkursа zа izbor direktorа Jаvnih preduzećа „Jedinstvo“ i „Komunаlаc“. Člаnovi Većа dаli su sаglаsnost i nа Rešenje o obrаzovаnju komisije zа sprovođenje jаvnog konkursа zа izbor direktorа Jаvnih preduzećа „Jedinstvo“ i „Komunаlаc“. O tim predlozimа izjаšnjаvаće se I odbornici Skupštine opštine Klаdovo, nа prvoj nаrednoj sednici.

Kladovo: Januarski klub ljubitelja čitanja

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo u sredu 31. januara sa početkom u 18 časova, najavljuje okupljanje Kluba ljubitelja čitanja, koji će ovom prilikom razgovarati o romanu „Idiot“, ruskog književnika Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Fjodor Mihajlovič Dostojevski je rođen 11. novembra (30. oktobra po starom kalendaru), u delu stare Moskve koje je od starine smatrano najtužnijim, pa je taj deo nazivan „Ubogi dom“. Mesto rođenja, nesređena porodica sa ocem tiraninom i alkoholičarem, je ovog budućeg umetnika obeležilo za ceo život, tako da su najniži slojevi društva, takozvani “Sivi svet“ ostali tema njegovog stvaralaštva.

Zaječar: Bend Stoned Heads uživo u Omladinskom centru

U petak, 2. februara, u Omladinskom centru u Zaječaru ponovo će nastupiti sastav STONED HEADS. Razapeti između vremenskih drvenih dvokolica prošlosti i čeličnih sunđera sadašnjice sa kolektivnom percepcijom da prostor i vreme postoje da bi se shvatilo to da je nihilizam prijatno popodne u poređenju sa njihovim performansom. Ovaj bend prihvata današnje poimanje muzike putujući od bluza, džeza, drum n bass, do trip- hopa, ambijentala. Kao što već znate, ovaj sastav čine: Željko Ljubić (guitar), Bojan Bojkovic (synth) i Miloš Vojvodić (drums). Početak koncerta zakazan je za 22 sata.

Knjaževac: Kuće za raseljene porodice

U Knjaževcu su uručena četiri Ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjinih izbegličkim porodicama, koje imaju prebivalište na područiju opštine Knjaževac, a u  okviru Regionalnog stambenog programa. Obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za najugroženije porodice je u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije. Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donatar, Sjedinjenih Američkih Država i nekoliko evropskih zemalja. Potpisivanju ugovora prisustvovao je Miroljub Mihajlović, zamenik predsednika opštine.