Dnevna Arhiva: 1. марта 2018.

Održana 12. sednica Skupštine grada Zaječara

Na 12. sednici Skupštine grada Zaječara, odbornici su usvojili izmene Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije u grada Zaječara, a pored ostalog i Predlog Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Društvom sa ograničenom odgovornošću Biznis inkubator centar Zaječar u ovom gradu i u likvidaciji. Na ovoj sednici većinim glasova data je saglasnost na Program poslovanja JKP Timok – održavanje Zaječar za tekuću godinu kao i na Poseban program korišćenja subvencija  iz budžeta grada Zaječara ovom preduzeću, što su pojedini odbornici iz opozicije kritikovali.  Na dnevnom redu je  bila tačka i zapisnik  Budžetske inspekcije grada Zaječara od 15. 12. 2017. godine o kontroli primene zakona u oblasti materijalno finansijskog poslovanja, namenskog i zakonitog korišćenja sredstava kod Narodnog muzeja „Zaječar“ Zaječar za period od 1.1.2016. godine do 29.11.2017. godine.

Tekijanka obeležila dan firme

U nedelju, 25. februara kompanija Tekijanka je proslavila još jedan rođendan. Porodična kompanija “Tekijanka” iz Tekije proslavila je u nedelju, 25. februara, svoj 28. rođendan. U prisustvu zaposlenih i kupaca, članovi porodice Bolbotinović su u tekijskoj crvkvi Sveti Nikola obavili svečani obred rezanja slavskog kolača.
Čestitajući dan firme, sveštenik Bogdan Tomić je poželeo Živojinovim unucima da budu vredni, radni i još uspešniji od dede i svojih roditelja.

Vozila koja budu ometala mehanizaciju Štaba za vanredne situacije biće uklonjena službom parking servisa

Štab za vanredne situacije u Zaječaru doneo je obaveštenje po kome se upozoravaju vlasnici vozila u ulicama: Ljube Nešića, Generala Gambete, Svetozara Markovića, Nikole Pašića, Dositejeva, Hajduk Veljkova, 7. Septembra, Čupićeva i Dobrivoja Radosavljevića, kako bi se pristupilo nesmetanom čišćenju snega. Naredba važi do 1. marta u 16 sati. Vozila koja budu ometala mehanizaciju Štaba za vanredne situacije prilikom čišćenja snežnih nanosa biće uklonjena službom parking servisa.