Dnevna Arhiva: 2. марта 2018.

Zbrinjavanje pacijenta iz sela Tabakovac

U toku je akcija pomoći bolesnom meštaninu sela Tabakovac nadomak Zaječara. Zbog dijalize koju je potrebno primeniti, a zbog nepristupačnosti terena i velikih snežnih nanosa, ekipa Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta , članova Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zaječara i Urgentnog centra krenula je za Tabakovac u zbrinjavanje pacijenta i rešavanje ove situacije.

Vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Boljevac

Opštinski štab za vanredne situacije je zbog obilnih snežnih padavina i mećave koja otežava rad svih službi i život građana u dvadeset naseljenih mesta, uveo vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Boljevac. To znači, da su osim postojeće mehanizacije kojom raspolaže lokalna samouprava, a koju čini deset različitih mašina i vozila za čišćenje snega, angažovana i dodatna, koja neprekidno čiste sve lokalne puteve do seoskih naselja. Angažovane su mašine privatnih firmi i Šumskog gazdinstva Timočke šume. Za dostavljanje hrane, lekova i drugih namirnica, starijim licima u udaljenim selima, zadužena je je ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice i Centra za socijalni rad, a Dom zdravlja je obezbedio tri dežurne ekipe za zbrinjavanje hitnih slučajeva. U svim školama na području opštine je obustavljena nastava, pošto većina učenika putuje iz okolnih mesta. Visina snega u Boljevcu dostigla je jedan metar, a u planinskim delovima nanosi su od dva do četiri metra.

Izvor: boljevac.org.rs

Otvoren konkurs za finansiranje projekata u Negotinu

Opština Negotin raspisala je javni konkurs za raspodelu sredstava za projekte nevladinih organizacija i udruženja građana. Ukupan iznos opredeljenih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata udruženja građana je 6 miliona dinara, a krajnji rok za dostavljanje predloga projekta je 16. mart.

Prekograničnom saradnjom do bolje turističke ponude

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS u saradnji sa rumunskom asocijacijom za transfer tehnologija i inovacije, filijala Mehedinci – AROTT realizuje projekat ’’Carpathians Connects’’. ’’Carpathians Connects’’ predstavlja podršku razvoju turističkih potencijala i bolje turističke ponude u prekograničnoj oblasti Srbije i Rumunije. U cilju unapređenja razvoja turističke ponude, izrađena je studija koja predstavlja analizu stanja planinskog turizma u Srpsko – Rumunskoj prekograničnoj

Donacija Zdravstvenom centru Knjaževac

Knjaževački zdravstveni centar dobio je donaciju u vidu špric infuzne pumpe, dva oksimetra, otoskopa, kao i digitalnu vagu za bebe. Pokrovitelj donacije je kompanija Falc East. Po rečima doktora Željka Milojića nabavkom ovih aparata Zdravstveni centar ide u korak sa savremenimi tendencijama u lečenju najtežih pacijenata.

Irish Stew u Omladinskom centru

Večeras u Omladinskom centru biće održan koncert beogradskog sastava Irish Stew, koji će ovom prilikom promovisati svoj novi album City of Grigs. Početak nastupa je nakon 22 sata, a cena ulaznice je 300 rsd.