Dnevna Arhiva: 9. марта 2018.

Ukinuto vanredno stanje u Negotinu

Predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, na predlog Štaba za vanredne situacije na 4. vanrednoj sednici Štaba doneo je Odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji opštine Negotin. Zbog izlivanja Timoka na snazi je i zabrana saobraćaja ne putnim pravcima Rajac-Aleksandrovac, Železnička stanica Rogljevo – Kovilovo i Crnomasnica- Braćevac.

Večeras u Negotinu promocija knjige „Ludilo ljubavi“

U galeriji Mokranjčeve kuće u Negotinu večeras će biti organizovana promocija zbirke poezije i proze Miljana Ristića pod nazivom „Ludilo ljubavi“. Početak je predvidjen za 18. sati.Po rečima autora izdanje “Ludilo ljubavi” je svojevrsna zbirka pesama i priča koja u svojoj osnovi ima ljubav kao inspiraciju i lajtmotiv piščevog stvaranja. Zbirka prati autorovo viđenje ljubavi kroz razne životne dobi, od  i plahovitih mladalačkih zanosa, do poimanja Platonske i porodične ljubavi.
“Ludilo ljubavi” je peto delo Miljana Ristića, a njemu su predhodile ostvarenja Uvertira (2001), DemoNkratija (2004), Nitogen (2013) i Vizije (2013), kao i knjiga dečije poezije Ekstra nemirci (2009).Miljan Ristić rođen je 3. 11. 1974. godine u Negotinu, gde i dalje živi i stvara. Interent publika ga prepoznaje pod pseudonimom eXperiment, njegovi radovi obljavljivani su u više književnih listova, publikacija i web magazinima. Svoje radove, recenzije i zapažanja redovno sa publikom deli na svom blogu experiment blog.

Predavanje na temu „Kako je nastao Kotlujevac“

U čitalištu matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru u četvrtak 15. marta od 18 sati  održaće se predavanje doktora  Miodraga Velojića na temu „Kako je nastao Kotlujevac“.
Kako u naučnoj literaturi još uvek ne postoji jedinstven, sistematizovan i precizno formulisan skup znanja o novijim srpskim naseljima, ova priča o Kotlujevcu ima posebno značenje. Priprema samog predavanja trajala je više meseci.Obilje sakupljenog materijala ukazuje na činjenicu da je autor tokom svog istraživačkog rada ispoljio visok stepen odgovornosti i veliku želju da kompleksnu problematiku o razvoju ovog naselja obradi na najbolji mogući način.

 

Smešna bajka za mališane u Boru

Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ povodom četvrtog rođendana Udruženja roditelja „Bebironče“ u ponedeljak 12 marta u sali muzičke škole organizovaće predstavu za decu „Smešna bajka“. Početak predstave predviđen je za 19 sati, a ulaz je besplatan. „Smešna bajka“ nastala je pri radu dramskog studija, karakterišu je zanimljiva muzika i kostimi, kao i izražena interaktivnost sa publikom.