Dnevna Arhiva: 12. марта 2018.

Predavanje o biorazgradivom otpadu u Knjaževcu

U utorak 13. marta u sali opštine Knjaževac biće održan skup „Upravljanje biorazgradivim i ambalažnim otpadom u Istočnoj Srbiji“. Cilj skupa je da pomogne istočnoj Srbiji i lokalnim samoupravama da se bolje pripreme za promene u upravljanju komunalnim otpadom koje nastaju usled procesa EU integracija, sa akcentom na biorazgradivi i ambalažni otpad.

Sednica Gradskog veća Zaječara

Sa početkom od 18 sati  biće održana 38. sednica Gradskog veća Grada Zaječara. Pred zaječarske većnike biće predstavljen dnevni red sa sedam tačaka. A razmatraće se o Zapisniku sa proteklih veća, kao i Nacrtu Odluke o pristupanju detaljne regulacije privredne zone „ZAPAD“, kao i nacrtu odluke o poveravanju poslova i organizacije manifestacije „Gitarijada“.

OŠ „Djura Jakšić“ pobednik takmičenja u rukometu

Učenici zaječarske osnovne škole „Đura Jakšić“ zabeležili su uspešne nastupe na Međuokružnom takmičenju u Kuršumliji.Muška i ženska ekipa su osvojile prvo mesto na turniru i tako obezbedili učestvovanje na republičkom takmičenju osnovnih škola u rukometu, koje će se održati od 13. do 16 marta u Leskovcu.

 

 

 

Nastavljen niz pobeda zaječarskih rukometašica

Rukometašice Zaječara u sklopu 14. kola super B ženske lige pobedile su na svom terenu ekipu „Železničara“ iz Indjije rezultatom 33:23. U narednom 15. kolu rukometašice Zaječara gostovoće ekipi Pančeva. Titula najbolje igračice utakmice pripala je Anji Belić, koja je postigla osam golova. Ovo je bila šesta pobeda igračica RK „Zaječar 1949“, a trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli.

Nove knjige u biblioteci Kladovo

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladova povećala je svoj književni fond usled redovne nabavke knjige. Književni fond je povećan za preko 350 kniiga, a za ovu nabavku iz budzeta opštine Kladovo izdvojeno je 209. 000 hiljada dinara.

Biblioteka u Kladovu postaće bogatija za nove naslove izdavačkih kuća: „Kreativni centar „, „Vulkan“, „Laguna“, „Urban Reads“ i „Makart“.