Dnevna Arhiva: 19. марта 2018.

Održane konferencije za medije lista „Zaječar naša kuća“ i „Pobeda za naš grad“

Jučerašnji izbori za članove Saveta mesnih zajednica donele su zadovoljavajuće, prema komentarima na današnjim konferencijama, rezultate za dve vodeće liste. „Zaječar naša kuću“ sastavljene od kolicije stranaka (SNS, SPS, JS,PSS) osvojila je ubedljivu pobedu u 41-noj mesnoj zajednici od okupno 46. Koalicija „Pobeda za naš grad- dr Nenad Ristović“ osvojila je većinu u 4 od 5 gradskih mesnih zajednica. Gradska izborna komisija na današnjoj pres konferenciji objavila je da od 40152 upisanih birača, biračko pravo iskoristilo njih 6100, odnosno nešto više od 15%. Zajednički zaključak sa konferencija bio je da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi, kao i da nije došlo do povreda procesa glasanja.

Nastavljen niz pobeda ženskog tima RK „Zaječar 1949“

Ženski rukomentni klub „Zaječar 1949“ je na gostovanju za vikend bio bolji od ekipe Pančeva. Zaječarke su ostvarile još jednu pobedu u nizu rezultatom 27:22 i sa osvojenih 24 boda nalaze se na drugom mestu tabele Super B lige.
U narednom kolu na svom terenu Zaječarke dočekuju ekipu Požarevca.

Večeras KMF Timok 2013 (Zaječar) – KMF Gurgusovac (Knjaževac)

Večeras će u Hali sportova u Zaječaru biti odigrana utakmica u okviru 13. kola Regionalne futsal lige Istok. Domaćin KMF Timok 2013, lider na tabeli, dočekaće komšije iz Knjaževca KMF Gurgusovac koji su sa osvojenih 11 bodova predposlednji na tabeli. Utakmica počinje u 20:30 sati.

Prezentacija programa kulturne baštine Knjaževca pod nazivom „Šetajući gradom“

U utorak, 20. marta od 12 časova i 30 minuta u velikoj dvorani Doma kulture u Knjaževcu deseta generacija „Zavičajnog pojmovnika“ predstaviće svoj program „Šetajući gradom“.
„Zavičajni pojmovnik” zajednički je edukativni program Narodne biblioteke „Njegoš“ i Zavičajnog muzeja i realizuje se od 2008. godine. U programu učestvuju učenici šestog razreda osnovnih škola . Kroz 12 radionica, u kojima se obrađuju pojmovi od prvog do poslednjeg slova azbuke, deca stiču osnovna znanja iz opšte kulture i upoznaju kulturnu baštinu knjaževačkog kraja. Priče o znamenitim ljudima i mestima u Knjaževcu, biće propraćena i izložbom fotografija Narodne biblioteke „Njegoš“.

Centar za kulturu opštine Bor organizuje 29. marta pozorišne predstave za decu ,,Stop nasilju“

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizuje 29. marta 2018.godine u sali Muzičke škole dve pozorišne predstave za decu ,,Stop nasilju“. Ulaz je slobodan a početak je u 12 i 13 sati. Pozorišna predstava za decu „STOP NASILJU“ obrađuje veoma aktuelnu, a za čitavo društvo odgovornu temu. Namera je da se, kroz poruke koje prenose glavni junaci, doprinese sprečavanju vršnjačkog nasilja, a da se deca podstaknu da budu humanija i bolja. Vrlo edukativna i zabavna. Mornar Popaj, Mačak u

Tribina na temu “Kako pokrenuti svoj posao – izvori finansiranja”

Tribina „Kako pokrenuti svoj posao – izvori finansiranja“ biće održana u utorak, 20. marta 2018. godine, sa početkom u 12.00 časova u Prostoru za POMAK, Generala Gambete 44, 8. Sprat Zaječar.

Preliminarni rezultati izbora za članove Saveta mesnih zajednica

Po preliminarnim rezultatima izbora za članove Saveta mesnih zajednica u Zaječaru  koalicije „Naša kuća Zaječar -SNS, SPS, JS, Pokret snaga Srbije BK – Boško Ničić“,  odnela je pobedu je  u 41-noj   od 46 mesnih zajednica u gradu Zaječaru. Koalicija „Dr Nenad Ristović – Pobeda za naš grad“ ostvarila je većinu glasova u drugoj, četvrtoj, petoj i šestoj mesnoj zajednici.