Dnevna Arhiva: 22. марта 2018.

Odložene sve utakmice 18. kola u fudbalu

Sve utakmice 18. kola Srpske lige „Istok“ i zonskih liga „Istok“, „Jug“ i „Zapad“ odlažu se za sledeći vikend 31.03/01.04.2018. godine. Sva buduća kola se pomeraju u termin narednog kola. Nove rasporede možete preuzeti ovde. Odložene utakmice 16. i 17. kola Srpske lige „Istok“ i 16. kola zone „Istok“ igraju se u već određenom terminu 28. mart 2018. godine. FK Timok u sredu 28. marta dočekuje ekipu Tabane 1970 iz Jagodine, FK Rtanj ekipu Trajal iz Kruševca a Dunav ekipu Radan iz Lebana. U zoni „Istok“ u sredu u Bogovini se sastaju BSK i knjaževački Timočanin. Utakmice petlića i pionira Timoka zakazane za nedelju 25. mart na terenima u Zaječaru protiv ekipe Real Niš takođe su odložene zbog lošeg vremena.

U Tehničkoj školi u Zaječaru u subotu revijalno takmičenje Galaksija kup

U Tehničkoj školi u Zaječaru u subotu 24.03.2018 godine u 10.45 sati biće održano revijalno takmičenje Galaksija kup. Galaksija kup je takmičenje učenika elektrotehničkih škola u izradi projekata kojim se rešava problem na zadatu temu primenom mikroprocesorskih platformi. Takmičenje je prvi put održano prošle godine pod nazivom Arduino kup Srbije. Cilj takmičenja je popularizacija IT i praktična primena stečenog znanja učenika). Takmičenje organizuje Zajednica elektrotehničkih škola Srbije, Tehnička škola Zaječar i radio klub „Timok“ pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije u saradnji sa Elektronskim fakultetom iz

Zdravstveni centar Zaječar nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva

Zdravstveni centar Zaječar nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva sa područja Grada Zaječara u nedelju 25. marta 2018. u periodu od 8 do 16 sati.
Sadržaj preventivnih pregleda:
– ginekološki pregled
– dermatološki (dermoskopski) pregled mladeža
– ultrazvučni pregled abdomena
Preventivni pregledi biće obavljeni u Domu zdravlja, u odgovarajućim službama i u Radiološkoj službi u Bolnici. Mole se građani da sa sobom ponesu zdravstvenu ispravu (ako je poseduju) i neki od identifikacionih dokumenata. Osam sati pre ultrazvučnog pregleda trbuha ne treba konzumirati hranu.

Međusobna saradnja i položaj pripadnika bugarske nacionalne zajednice na teritoriji Zaječara

U ponedeljak, 26.03.2018. godine biće održan sastanak gradonačelnika Zaječara Boška Ničića sa Nj.E. Edvinom Sugarevim, konzulom Republike Bugarske u Nišu. Sastanak je zakazan za 15,00 sati u salonu GU. Tema sastanka je međusobna saradnja i položaj pripadnika bugarske nacionalne zajednice na teritoriji Zaječara.

Audicije za mešoviti hor i omladinski folklorni ansambl

Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“u Zaječaru organizuje audiciju za prijem članova u mešoviti hor Zaječarskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“. Audicija, koju će voditi tročlani stručni žiri biće održana u prostorijama Muzičke škole u Zaječaru, u subotu 31. marta od 11 sati.
Takođe ova institucija orgnizovaće audiciju za prijem članova u Omladinski folklorni ansambl i ukoliko volite da igrate i putujete, a imate izmedju 15 i 30 godina, možete aplicirati na ovu  audiciju koja će biti održana u utorak 3. aprila od 20 časova u sali pozorišta „Zoran Radmilović“.

Održano Gradsko veće u Zaječaru

Juče je u Zaječaru održana 42 sednica gradskog veća. Zaječarskim većnicima predložen je dnevni red od 37 tačaka, u kojima su se našli nacrti : Odluka o izmenama statua grada, nacrt odluke o izmenama odluke osnovanja saveta za mlade, razmatranje odluka o zaštiti arterskih  i subarterskih česama, kao i predlog rešenja o određivanju  autobuskih stajališta na teritoriji grada Zaječara.
Takođe u predlozima odluka koje će se naći pred odbornike Skupštine grada nalaze se: predlozi o utvrđivanju radnog vremena ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih radnji, predlog za sprovodjenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za 2018. godinu, predlog davanja saglasnosti na program poslovanja JKP „Zaječar parking“ za 2018. godinu.
Na sednici gradskog veća predloženi su i Finasijski izveštaji Predškolske ustanove „Đulići“, odnosno izveštaj o radu Ustanove za dnevni boravak osoba ometenih u razvoju „Oblutak“. Na dnevnom redu još su se našli predlozi o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja, kao i predlog o obroju stručnih i drugih radnika-izvršilaca koji se finansiraju iz budzeta.

Sat za našu planetu 24. marta (subota) od 20:30 do 21:30

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije i institucije sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo. Sat za našu planetu 2018. godine će se obeležiti 24. marta (subota), u vremenu od 20:30 do 21:30 časova po lokalnom vremenu. Kao i prethodnih godina grad Zaječar se priključio ovoj akciji tako što će isključiti