Dnevna Arhiva: 23. марта 2018.

Koncert Đorđa Davida sutra u Boru

Ustanova “Centar za kulturu opštine Bor” organizuje sutra u sali bioskopa “Zvezda”koncert Đorđa Davida. Početak koncerta planiran je za 20 sati, a ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara.
Đorđe Nikolić (Beograd, 5. novembar 1964) poznat pod umetničkim imenom Đorđe David, srpski je muzičar i glumac. On, koji je najveći deo karijere posvetio muzici,  tvrdi da je rokenrol neuništiv i da kao voda uvek nađe put do publike. Jer rokenrol je uvek pozitivna priča. Preko dvadeset godina neprestano je tu, jedan od moćnih glasova na sceni,. Igrao je u šest filmova i više pozorišnih predstava, takođe  je  svirao  i bio član grupe Generacija 5, Gang, Fuzzbox i Death saw i solo izvođač.

U Ždrelu održana radionica „Mobilni timovi za inkluziju Roma i uvod u operativno planiranje“

U Ždrelu je održana radionica sa predstavnicima relevantnih institucija iz Požarevca, Paraćina, Bora, Zaječara i Kraljeva sa ciljem formiranja Mobilnih timova za inkluziju Roma. Mobilni timovi su prepoznati kao efikasan model podrške na lokalnom nivou, koji povezuje ključne aktere u zajednici: koordinatore za romska pitanja, pedagoške asistente, zdravstvene medijatore, predstavnike Centra za socijalni rad i Nacionalne službe za zapošljavanje. Cilj osnivanja timova je prepoznavanje i sagledavanje realnih potreba romske populacije na terenu, kao i utvrđivanje podrške koja je potrebna kako bi se poboljšao njihov sveukupni položaj, a u skladu sa Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji 2016-2025.
Brankica Jeremić, ključni ekspert za socijalnu inkluziju, predstavila je ciljeve i svrhu obuke, i istakla: „Tokom radionice smo, između ostalog, razgovarali o konceptu

Obeležavanje 24. marta – Dana sećanja na žrtve NATO agresije

U sklopu obelažavanja značajnih istorijskih datuma i negovanja slobodarskih tradicija, a povodom 24. marta – Dana sećanja na žrtve NATO agresije, Komada za razvoj Timočke brigade u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar i SUBNOR-om Zaječar, dana 24.03.2018. godine realizovaće polaganje venaca i cveća na spomenik poginulim borcima u ratovima od 1991-1999. godine (spomenik kod Centra Ministarstva odbrane Zaječar). Početak je u 10.00 sati.

Izložba fotografija „Crkve i manastiri Toplice i Kosova i Metohije kroz vekove“

Danas će od 13 časova u Istorijskom arhivu „Timočka Krajina“ biti otvorena izložba fotografija „Crkve i manastiri Toplice i Kosova i Metohije kroz vekove“ autora Prof.dr Dragana Radovanovića. Na izložbi će učestvovati etno hor „Jelenak“ i KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine.