Dnevna Arhiva: 27. марта 2018.

Pravila za dobijanje čitalačkih povelja Zaječarske biblioteke

Zaječarska Matična biblioteka „Svetozar Marković“ (Dečje odeljenje) će i ove godine organizovati Čitalačku Povelju 5. Za laskavo priznanje, odnosno čitalačku povelju mogu se prijaviti učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Izabranu literaturu učenici mogu  pozajmiti do 21. maja, a pre toga trebaju i da se evidentiraju na Dečijem odeljenju biblioteke, kako bi stekli pravo učestvovanja za čitalačku povelju. Testiranje pročitane litarature biće održano 26. maja u biblioteci, sam test će sadržati pet pitanja i odnosiće se na likove, događaje i razumevanje pročitanog. Rezultati će biti poslati školama do 11. juna,dok će napisane „Povelje“ biti dostavljene svim školama  do 18. juna. Ogovore na dodatna pitanja možete dobiti na telefon 422-045 Dečje odeljenje.

Održano gradsko veće u Zaječaru

Juče  je sa početkom od 15 sati održano gradsko veće u Zaječaru. Zaječarskim većnicima predstavljeni su nacrti odluka: O prvom dopunskom budzetu grada Zaječara sa izmenom kadrovskog plana za 2018. godinu, kao i nacrt odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja Ustanove centar za kulturu i turizam Cekit.

Sastanak Medjuvladine komisije za unapređivanje položaja manjina sa Rumunijom

Sutra će u  Zaječarskom upravnom okrugu biti održan  sastanak kopredsednika Međuvladine mešovite komisije za unapređenje položaja manjina sa Rumunijom, državnog sekretara Ministarstva državne uprave u lokalne samouprave dr Ivana Bošnjaka sa generalnim konzulom Rumunije g-dinom Olyver Marius Dilofom. Sastanku će takođe prisustvovati predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici rumunske nacionalne manjine.Tema sastanka je saradnja Zaječarskog upravnog okruga i lokalnih samouprava sa Generalnim Konzulatom Rumunije kao i aktuelni izazovi u ostvarivanju prava pripadnika nacionalnih manjina.Početak sastanka  protokolom  je predviđen za 11 sati.