Dnevna Arhiva: 2. априла 2018.

Humanitarna prodaja uskršnjih jaja

Dečiji centar u sredu 04. aprila na Trgu oslobođenja u Zaječaru, u periodu od 11-14h, organizuje humanitarnu prodaju uskršnjih jaja na kreativan način obojenih na Montesori radionicama i radionicama Genijalne družine. Prihod od prodatih jaja namenjen je Udruženju L-DOWN.

Rad na novoj predstavi zaječarskog pozorišta

Povodom početka rada na novoj pozorišnoj predstavi „Bizarno“, u zaječarskom pozorištu održana je konferencija za novinare. Prema rečima autora i reditelja predstave Željka Hubača, ovo je njegova treća režija jer je on prvenstveno dramski pisac. Posle dobrih kritika i festivalskih priznanja usudio se da u Zaječaru, u prostoru gde ima adekvatan ansambl postavi komad „Bizarno“ i pohvalio petoro mladih edukovanih glumaca u predstavi. To su: Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Vujadin Milošević, Ana Tanasković i Miloš Tanasković. U Zaječaru postoji prostor za dobar i kreativan rad i nadam se da ćemo uspeti da napravimo dobru predstavu, rekao je Hubač. „Komad  „Bizarno“ pisan je kao refleksija na devedesete i govori o nagloj promeni društvenih i ekonomskih okolnosti.Predstava  ima niz bizarnih konteksta od sižea pa do

Velika Uskršnja akcija od 2. do 7. aprila u objektima Tekijanka

U susret najvećem i najradosnijem hrišćanskom prazniku Tekijanka je u svojim maloprodajnim objektima za lojalne kupce pripremila specijalnu uskršnju akciju. Da bi uskršnja trpeza bila što bogatija a povoljnija veliki broj artikala je na dodatnom sniženju, te su proizvodi za spremanje praznične trpeze i poslastica ovih dana pravi izbor u kupovini.

Maloprodajni objekti Tekijanka zaključno sa 7. aprilom rade uobičajeno, nedelja 8. april je neradan dan a u ponedeljak 9.aprila maloprodaje rade do 15 sati.

Srećne uskršnje praznike želi Tekijanka, najpovoljnija porodična kupovina.

Promocija knjige „Svi naši oslobodilački ratovi“

Sutra će u duhovno-misionarskom kulturnom centru Eparhije Timočke Gostoprimnici biti organizovana promocija knjige Slobodana Cokića „Svi naši oslobodilački ratovi“. O knjizi će govoriti autor a početak je u 19 sati.

57. Tradicionalna manifestacija ,,Susreti sela“

Manifestacija „Susreti sela” predstavlja jedan od najznajnijih događaja autentične narodne baštine, pesme, igre, običaja i izvornog stvaralaštva našeg kraja. Ovogodišnje otvaranje ove izuzetne tradicinalne manifestacije biće 13. aprila u selu Slatina u 20 sati. Tema običaja ovogodišnje manifestacije je: ,,KUMSTVO I BRATIMSTVO KAO OBLICI DUHOVNOG SRODSTVA U OKOLINI BORA“. Manifestacija „Susreti sela 2018“ se odvija po principu 2 puta domaćin i 2 puta gost, a  završna manifestacija  će biti  održana 25. maja u selu Donja Bela Reka. Organizatori manifestacije je Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ i kulturno umetnička društva a pokrovitelj manifestacije je Opština Bor.
Raspored takmičenja:
04. 2018. godine – Otvaranje tradicionalne Manifestacije ,,Susreti sela“ u Slatini u 20 sati. Susret između KUD iz Slatine i KUD iz Zlota
04. 2018. godine – Tradicionalna Manifestacija ,,Susreti sela“ u D.B.Reci u 20 sati. Susret između KUD iz D.B.Reke i KUD iz Bučja
04. 2018. godine – Tradicionalna Manifestacija ,,Susreti sela“ u Krivelju u 20 sati. Susret između KUD iz Krivelja i KUD iz Brestovca

Na sajmu obrazovanja u Kragujevcu uspešna prezentacija Fakulteta za Menadžment

Tradicionalni jedanaesti Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija i ove godine održan je u Kragujevcu na Šumadija sajmu, 29. i 30. marta 2018. godine. Sajam su otvorili direktor Nacionalne službe za zapošlјavanje Srbije, načelnica Šumadijskog upravnog okruga i predstavnici grada Kragujevca. U punoj sajamskoj hali predstavili su se učenici kragujevačkih osnovnih, srednjih škola, ali i visokoobrazovnih institucija. Na ovogodišnjem Sajmu u oblasti Visokog obrazovanja se predstavilo dvadesetak Fakulteta i Visokih škola iz Srbije. Fakultet za menadžment je imao svoj štand, gde je zainteresovanim posetiocima predstavio svoje studijske programe i uslove studiranja. Ovogodišnji sajam je odlično organizovan i imao je dobru posećenost.

 

Kvar na vodovodnoj mreži u Negotinskoj ulici

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Negotinskoj ulici bez vode biće meštani sledećih ulica: Negotinska, Sremska, deo Dunavske i deo Kosmajske. Vode neće biti do 16,00 sati.