Dnevna Arhiva: 4. априла 2018.

Komedija „ART“ u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“

U utorak, 10. aprila na pozorišnom repertoaru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaruje komad “A R T “ u režiji Miljana Prljete. Uloge tumače: Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta. Komedija “Art” zasnovana na jednostavnosti svakodnevice, jeste priča o tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu. Predstava se igra u sali pozorišta sa početkom u 20 časova. Ulepšajte sebi veče i dobro se zabavite i opustite uz zanimljivu, veselu i dinamičnu igru popularnih glumaca. Cena ulaznice je 500 dinara.

„Vlaška nošnja iz Kobišnice“ iz privatne zbirke Verice Todorović

U okviru 10. tradicionalnog Festivala vlaške muzike „Gergina 2018“ Muzej krajine, KUD Voja Čurić – Kobišnica i udruženje „Gergina“ organizuju izložbu „Vlaška nošnja iz Kobišnice“ iz privatne zbirke Verice Todorović. Izložba će biti otvorena u ponedeljak 9. aprila u holu Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu. Početak je u 18 sati.

Veoma uspešna audicija za članove Omladinskog folklora Grada Zaječara

U sali zaječarskog pozorišta sinoć je održana audicija za članove Omladinskog folklora Grada Zaječara na kojoj je odabrano 20-tak članova. Rukovodilac folklornog ansambla Nenad Petković izuzetno je zadovoljan prikazanom igrom kandidata. Kako kaže, većina njih je sa igračkim iskustvom, vrlo lako iznose korak na sceni i jako lepo odigravaju zadatu temu. S obzirom na to da je u toku raspust za osnovce i srednjoškolce i da su mnogi mladi zainteresovani za igranje u folkloru odsutni iz grada,
dogovoreno je da se u drugoj polovini aprila organizuje još jedna audicija. O terminu održavanja kastinga za folklor zainteresovani će biti blagovremeno obavešteni.
Organizator audicije je Ustanova Narodno pozorište „Timočke Krajine“ – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Obili porodičnu kuću u okolini Zaječara i izneli robu za oko 100.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.I. (29) i D.S (21), iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo teška krađa. Sumnja se da su oni u prethodnom periodu, iskoristivši odsutnost vlasnika, obili jednu porodičnu kuću u okolini Zaječara i iz nje izneli raznu tehničku robu, alat, nameštaj, posuđe i kuhunjske aparate, oštetivši pri tom vlasnika za oko 100.000 dinara. Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenom A.I. je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužilaštvu u Zaječaru, dok je D.S. po naredbi suda sproveden na izdržavanje kazne zatvora i njemu će prijava biti podneta u redovnom postupku.

Produženje rada ugostiteljskih objekata samo do 2 iza ponoći

Juče je u Zaječaru održana 14 sednica grada. Dnevni red je bio poprilično obiman i sadržao je 29 tačaka i tu su se našle odluke o dopunskom budzetu grada , finansijski izveštaju ustanova  za prolšlu i planovi za ovu godinu, kao i odluka o onivanju saveta za mlade, odnosno  izmeni statuta grada. Ipak skupštinsku raspravu je najviše raspršila odluka o promeni radnog vremene ugostiteljskih objekata u gradu na dva Timoka. Generalno i dalje se ugostiteljski objekti dele na dve kategorije dnevne i noćne klubove.

Upravo se ovom odlukom po mišljenu odbornika opozicije gradinačelnuki daje diskrediciono pravo odlučivanja o vremenu rada ugostiteljskih objekata. Odbornici vladajuće koalicije pravdali su ovu odluku sve većem brojem Zaječarca da svoje proslave poput venčanja ili drugih porodičnih proslava organizuju van samog grada.