Dnevna Arhiva: 10. априла 2018.

Saopštenje Udruženja RAB Srbija

Udruženje radio-stanica RAB Srbija poziva kolege da se tokom javne rasprave upoznaju s Nacrtom Strategije razvoja javnog informisanja do 2023. godine i eventualno daju predloge za njegovo poboljšanje.
Uvažene kolege koje su napustile radnu grupu, a čiji su do tada napisani predlozi, takođe, uvršteni u tekst Strategije, imaće priliku da u cilju, verujemo, dobijanja što kvalitetnije Medijske strategije od strane struke, a ne političara – iznesu svoje mišljenje, te očekujemo produktivne javne rasprave.
RAB Srbija je reprezentativno medijsko udruženje koje okuplja 128 radio-stanica. Naš predstavnik u Radnom telu za izradu Medijske strategije je Maja Rakovic i ona se, ponavljamo, zalagala da ovaj krovni dokument unapredi medijske slobode, položaj novinara, poboljša profesionalne standarde u medijima, ali i omogući fer tržišnu utakmicu.
Članovi RAB Srbija, a posebno kolege iz lokalnih radio-stanica, koji su u najtežem položaju, dostavljali su predloge i sugestije Maji Rakovic za novu strategiju.
Očekujemo da će UNS, kao što je i najavljeno, učestvovati u javnoj raspravi u vezi s Medijskom strategijom i da će dati predloge za njeno unapređenje.
Mišljenja smo da bi izrada potpuno nove strategije i s novom radnom grupom, što najavljuju pojedina udruženja, sasvim sigurno zadržala postojeće stanje u medijima, koje odgovara samo onima koji ni ne žele jaku medijsku scenu u Srbiji.

RAB Srbija
U Beogradu, 10. april 2018.

Timok raskinuo saradnju sa Konstantinom Đurićem

Konstantin Đurić nije se dugo zadržao na mestu prvog trenera fudbalskog kluba Timok. Nakon četiri odigrane utakmice u prolećnom delu prvenstva Srpske lige Istok uprava kluba raskinula je saradnju sa dosadašnjim trenerom. FK Timok sutra očekuje utakmica 20. kola protiv ekipe Ozrena iz Soko Banje. Ime kandidata koji će zauzeti trenersku poziciju „zaječarskog stogodišnjaka“ biće poznato u narednim danima.

Monodrama Anđelke Prpić „Šta me snađe“ u Boru

Od sutra svakog radnog dana od 8 do 14 sati u Cetnru za kulturu opštine Bor publika će moći da kupi ulaznice po ceni od 500 dinara  za monodramu „Šta me snađe“, Andjelke Prpić. Predstava je zakazana za 20. april u sali Muzičke škole u Boru, sa početkom od 20 sati.
Dramski tekst za ovu interaktivnu savremenu komediju u kojoj se popularna glumica Anđelka Prpić pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.
O samoj predstavi Andjelka Prpić je izjavila:
,, Volim kada se pred mene stavljaju teši zahtevi i koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku. Kroz monodramu “Šta me snađe” susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam susreću mnoge žene, a to je pitanje morala! Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega sto nam se nameće? Zadatak mi nije lak, a to je da se uglavnom žene ali i muskarci poistovete sa mojim problemom na sceni“.

 

Konkurs za učešće na 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije“

Ukoliko imate do 30 godina i talenat za pisanje poezije, a do sada nemate objavljenu knjigu, možete  se prijavite na konkurs 33. Festivala mladih pesnika „Dani poezije“koji sprovodi Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.
Potrebno je da ciklus od deset neobljavljenih pesama, podpisanih šifrom i umnoženim u četiri primeraka pošaljete na adresu:
Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar, Ul. Timočke bune 16, 19000 Zaječar,
sa naznakom „Za Festival mladih pesnika“.
Rok za prijavu je 25. april, a pesnici čije radove odabere stručni žiri Festivala stiču pravo učešća na 33. Festivalu mladih pesnika „Dani poezije“.
Dodatno informacije možete dobiti na broju 019/425-426, odnosno mail-u centarzakulturu019@gmail.com.

 

Prskanje voćaka – zatvorite pčele

Džervin DOO Novi Sad, ogranak proizvodnja Knjaževac će danas i sutra u sredu, 11. aprila, vršiti zaštitu voćaka na potesu Grezna i na potesu Boševo. Prskanje će se obavljati fungicidima koji nisu štetni za pčele, ali iz predostrožnosti  se preporučeje pčelarima da zatvore svoje pčele u periodu od 7:00 do 16.00 časova.

Izvor: knjazevacinfo.rs