Dnevna Arhiva: 12. априла 2018.

Subota 14. april: RK Zaječar 1949 – RK Jagodina

U subotu 14. aprila u Sportskoj hali u Zaječaru biće odigrana utakmica 9. kola Druge rukometne lige za muškarce između RK Zaječar 1949 – RK Jagodina. Početak je u 18:30 časova. Zaječarci zauzimaju lidersko mesto na tabeli sa 7 pobeda, 14 bodova i 200 postignutih golova.

400 miliona bespovratnih sredstava za inovativna preduzeća

Fond za inovacionu delatnost je 2. aprila 2018. godine objavio javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama – Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Ukupna sredstva namenjena za ova dva programa iznose 400 miliona dinara. Svrha programa je obezbeđivanje direktne finansijske pomoći preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa potencijalom za komercijalizaciju. Ukupan budžet za ova dva programa u 2018. godini iznosi 400 miliona dinara. Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu, dok je Program sufinansiranja inovacija namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija.U zavisnosti od programa, inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada do 300 hiljada evra.
Poziv za dostavljanje prijava za finansiranje inovativnih projekata otvoren je od 2. aprila do 1. juna 2018. godine do 15 časova. Više detalja o programu i uslovima zainteresovana preduzeća mogu pronaći na sajtu RARIS-a  ili na sajtu Fonda za inovacionu delatnost. Prijave se dostavljaju putem portala Fonda.

„Stand up“ Nikole Đurička u Boru

Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“ 25. aprila organizuje Stend up veče Nikole Đurička pod nazivom „Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikada da ga pitate“. Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti svakog radnog dana od 8 do 14 sati u prostorijama Centra za kulturu, po ceni od 300 dinara. Po rečima autora, Nikole Đurička, publika će imati priliku da sazna zašto je nosio helanke, kako je izgubio 40 klinaca, dobio dva nagradna izlaska iz vojske, odnosno za koliko je prodao kartu do Havaja. Đuričko je u karijeri ostvario veliki broj zapaženih uloga na filmu, pozorištu i TV-u, a ovo je njegov prvi stend-ap komad. Početka nastupa predviđen je za 20 sati.