Dnevna Arhiva: 18. априла 2018.

Promocija knjige

Zaječarska publika sa novim ostvarenjem profesora Ljubodraga Dimića moćiće se da se upozna sutra  na promociji knjige „Srpski 20.vek“ koja će biti održana u čitalištu matične biblioteke Svetozar Marković sa početkom od 18 sati.
Ljubodrag Dimić je član Odbora za istoriju 20 veka Srpske akademije nauke i umetnost, osnivač centra za istoriju Jugoslavije i Hladnog rata. Stručna interesovanja Ljubodraga Dimića prevashodno su usmerena ka izučavanju istorije Jugoslavije i Balkana, posebno odnosa politike i kulture, istorije društva, odnosa drža­ve i verskih zajednica, manjinskog pitanja.

Sutra KMF Timok 2013 gostuje u Bujanovcu

Futsal ekipa Timok 2013 sutra će gostovati ekipi AS iz Bujanovca. Utakmica će biti odigrana u okviru 16. kola regionalne futsal lige Istok. Ekipa Timoka zauzima prvo mesto tabele sa osvojenih 38 bodova.

U subotu dervi utakmica Super B rukometne lige za žene

U subotu 21.04.2018.godine od 18:30 časova u Sportskoj hali u Zaječaru biće odigrana DERBI utakmica 18.kola Super B rukometne lige za žene između RK Zaječar 1949 – ŽRK Minakva. Ovo je duel prvoplasirane i drugoplasirane ekipe. Minakva iz Novog Sada je neporažena u dosadašnjem delu prvenstva pa je prisustvo publike neophodno zaječarkama da pokušaju da preuzmu lidersko mesto na tabeli.

Nakon jučerašnje audicije postignut optimalan broj za kvalitetan rad Omladinskog folklora

U sali zaječarskog pozorišta sinoć je održana druga audicija za članove Omladinskog folklora Grada Zaječara na kojoj je odabrano 10  članova. Zajedno sa 20 članova koji su odabrani na predhodnoj audiciji 4.aprila, folklor broji 30 članova, što je prema rečima rukovodioca folklornog ansambla Nenada Petkovića optimalan broj za kvalitetan rad. Kako kaže, zadovoljan je prikazanom igrom kandidata. Većina je sa igračkim iskustvom, lako iznose korak na sceni i lepo odigravaju zadatu temu. Organizator audicije je Ustanova Narodno pozorište „Timočke Krajine“ – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Izložba arhivskih dokumenata i fotografija „Čuvari arhivskog nasleđa“(od 1948 do 2018 godine)

Istorijski Arhiv “Timočke krajine” Zaječar  proslavalja 70 godina postojanja. U sklopu ovog jubileja danas će biti otvorena izložba arhivskih dokumenata i fotografija  pod nazivom „Čuvari arhivskog nasleđa“(od 1948 do 2018 godine). Početak izložbe planiran je za 13 časova u Galeriji Istorjskog arhiva Timočke krajine u Zaječaru.

 

Humanitarni koncert za Petru

U sali muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru u ponedeljak 23. aprila biće održan humanitarni koncert polaznika radionice etno pevanja Centra za kulturu u Boru. Nastupiće etno grupe: „Izvor“, „Đurđevak“ , „Zdravac“ i „Vožd“. Dirigent je Tamara Glišić. Gosti će biti solisti na fruli Maja Kostandinović i Mladen Pacić. Početak je u 19 h. Ulaz je slobodan, a dobrovoljni prilozi koji budu prikupljeni biće uplaćeni za lečenje u Nemačkoj dvogodišnje Petre Vještice iz Boljevca, koja boluje od karcinoma mozga.