Dnevna Arhiva: 23. априла 2018.

Sutra sednica Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

Sutra će biti održana sednica Saveta Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. Tema sednice biće formiranje zajedničke turističke ponude oba okruga. Početak sednice je u 11 sati, u maloj sali Zaječarskog okruga.

 

Na teritoriji grada realizuje se program „Sportske početnice“

Sportski savez grada Zaječara u saradnji sa Školskom upravom Zaječar, Predškolskom ustanovom „Đulići“ i osnovnim školama sa teritorije grada Zaječara i ove godine realizuje program „Sportske početnice“. Program, koji traje od 16. aprila do 25. maja, biće sproveden u pet gradskih osnovnih škola i šest zaječarskih vrtića. Osnovama sporta predškolce iz Zaječara uče iskusni koordinatori Sportskog saveza. Koordinator Sportskog saveza grada Zaječara u osnovnim školama je Branislav Tasić, dok je u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ koordinator Ljiljana Subić.

 

Sutra na sceni zaječarskog pozorišta predstava “Nisam lud da umrem gladan”

Na sceni zaječarskog pozorišta sutra će biti izvedena predstava “Nisam lud da umrem gladan” Viktora Lanua, koju je adaptirao i režirao Ivan Bekjarev. Igraju: Branko Janković poznat po ulozi Džakovića u seriji “Vojna akademioja“ i Žarko Stepanov, zvezda serije „Istine i laži“. Radnja komada smeštena je u podrumu mesare, gde su se Žak i Žan našli zarobljeni nakon ogromne atomske katastrofe, srećni što su preživeli detonaciju, i pri tom su zatrpani izobiljem hermetički zatvorenih konzervi hrane. Ubrzo sledi momenat otrežnjenja: shvataju da su izgubili otvarač za konzerve! U pitanju  je sjajna i dinamična crnohumorna komedija sa klovnovskim elementima, u kojoj likovi svojim idejnim rešenjima, konstantno drže radnju predstave živom. Oni su svesni da nemaju šansu da prežive u datim okolnostima, zbog toga im je crni humor vrlo dragocen. Jer, ko je lud da umre gladan. Cena ulaznice je 250 dinara, a početak je u 20 h.