Dnevna Arhiva: 26. априла 2018.

Potpisan sporazum o saradnji arhiva iz Sofije i Zaječara

Povodom obeležavanja 70 godina rada Istorijskog arhiva Timočke Krajine potpisan je sporazum o saradnji arhiva iz Sofije i Zaječara. Ovaj sporazum je uvod u aktivnosti koje ce u narednim godinama biti pred ove dve institucije, poput digitalizacije arhivske gradje, kao i unapređenje saradnje kroz prekogranične projekte, kojima ce rad

Celovečernji koncert Paje Vučkovića u Boru

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ 1. maja organizuje celovečernji koncert Paje Vučkovića i Spiritus moment benda. Ulaz je slobodan a početak je u 20 sati u sali Muzičke škole u Boru. Informacije na telefon: 030/424-546; 030/458-546; 064/861-97-48. Vladan Vučković Paja (Bor, 16. maj 1968) je srpski gitarista, kompozitor, aranžer, multiinstrumentalista. Njegova gitarska instrumentalna muzika ima široki žanrovski spektar: etno-fjužn, fjužn, klasična muzika, džez. Njegovo stvaralaštvo može se definisati pojmom univerzalna muzika (engl. world music).

Rotari klub Zaječar nagrađuje najbolje maturante

Rotari klub Zaječar slavi Slavu sv. Nikolaj Velimirović 3. maja 2018. godine kada će proglasiti i nagraditi najbolje maturante srednjih škola u Zaječaru. Izbor najboljih maturanata izvršili su direktori i nastavnici srednjih škola u Zaječaru. Predstavljanje najboljih maturanata i dodela nagrada biće obavljeno u hotelu Hamburg 3. maja u 19 sati. Maturanti će dobiti tablet računare koje će im uručiti Predsednik kluba Branislav Đurić i poželeti uspešan nastavak školovanja.