Mesečna Arhiva: мај 2018

19. „Dani Adama Bogosavljevića“

U Koprivnici će u subotu 2.juna biti održani 19. „Dani Adama Bogosavljevića“. Na saboru  će učestvovati  kulturno umetnička društva „Adam Bogosavljević“ iz Koprivnice, Gradec „ iz Gradskova, „Penzioner“ iz Zaječara, „Milenko Stojković“ iz Kličevca kod Požarevca i „Branko Ćopić“ iz Majura kod Jagodine. Defile učesnika zakazan je za 15:30, a kulturno umetnički program počeće u 16 časova. Organizatori „Dana Adama Bogosavljevića“ su  Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Koprivnica, a pokrovitelj  je Grad Zaječar.

Danas 52. sednica Gradskog veća Grada Zaječara

52. sednica Gradskog veća Grada Zaječara zakazana je za danas 30. maj 2018. Sednica počinje u 13 sati.

Opština Knjaževac – pionir u primeni PEFA merenja na lokalnom nivou

Tri godine nakon prvog izveštaja, kroz projekat RELOF, ovih dana se vrše pripreme za ponovno sprovođenje PEFA merenja u Knjaževcu.
U sredu, 30. maja, predstavnici opštinske uprave Knjaževac učestvovaće na radionici „Metodologija za procenu javnih rashoda i  finansijske odgovornosti (skraćeno PEFA, od Public Finance and Financial Accountability) u lokalnim samoupravama u Srbiji“. Radionica se održava u okviru projekta Reforma lokalnih finansija – RELOF čija je prva faza otpočela maja 2016. a završava se decembra ove godine. Zbog čega je ova radionica posebno važna za projekat i predstavnike lokalnih samouprava koje u njemu učestvuju? Tokom 2015. izvršena je procena javnih rashoda i finansijske odgovornosti po PEFA metodologiji u Vranju, Osečini, Knjaževcu, Užicu, Paraćinu i Sremskoj Mitrovici. Tako su ovi gradovi i opštine postale pioniri primene PEFA metodologije na lokalnom nivou. Izveštaji koji su tada nastali, poslužili su kao osnova za planiranje

Sportske igre mladih 2018. nastavljaju se sutra na terenima na Popovoj plaži

Sportske igre mladih 2018. nastavljaju se sutra 31. maja na terenima na Popovoj plaži u tenisu i odbojci na pesku. Početak takmičenja u odbojci na pesku je u 10 sati dok je takmičenje u tenisu planirano za 11 sati. Ovo je drugi ciklus ove sportske manifestacije u Zaječaru a pobednici na ovim gradskim sportskim smotrama stiču pravo učešća na finalnom takmičenju „Igara mladih“ koje će sredinom jula biti održano na Adi Ciganliji.

Brilijantan nastup Ane i Miloša Tanaskovića

Na sceni pozorišta “Zoran Radmilović” Ana Tanasković i Miloš Tanasković briljirali su sinoć u ulogama mladog novinara i njegove zapostavljene supruge u psihološkoj duo drami po motivima komada Square One oskarovca našeg porekla Stiva Tešića. Pozorišna predstava „Iz početka” govori o savremenim muško-ženskim odnosima, priča o prihvatanju, ambiciji i o porodici. U nastavku predstave Ana Tanasković maestralno je izvela monodramsku pantomimu „Linija“čija je i autorka. Tako nešto zaječarska publika nije imala priliku da vidi do sada i bila je oduševljena Aninim imitacijama i akrobacijama. Predstava je rađena po motivima crtanog filma „La Linea”. Prati životni put jedne žene-Linije, koja nailazi na životne prepreke i savladava ih hodajući svojom već iscrtanom putanjom. Jezik koji koristi je univerzalan i razumljiv širom sveta.

ROMACTED: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou

U Beogradu je danas, 29.maja otvorena konferencija pod nazivom – ROMACTED: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou. ROMACTED je program usmeren na izgradnju političke volje i održivih politika kroz angažovanje lokalnih vlasti u unapređenju demokratske javne uprave i osnaživanja romske zajednice, jačanje posvećenosti institucija, njihovih kapaciteta, znanja i veština u radu na inkluziji Roma i Romkinja.

Avon karavan u Zaječaru!!!

Uživate u isprobavanju novih beauty proizvoda? Pratite make-up trendove i želite da saznate sve tajne i trikove šminkera? Posetite nas 29. maja, od 12 do 20 časova na Trgu Slobode, jer vam donosimo nezaboravno Avon iskustvo! Za sve Zaječarke, pripremili smo pravi ženski kutak za šminkanje i manikir, u okviru kojeg potpuno besplatno možete da isprobate naše najpopularnije proizvode, ali i naučite brojne trikove i tehnike ulepšavanja. Nakon brojnih gradova, Avon beauty karavan je došao i u vaš grad i zato ne propustite priliku da se upoznate i pridružite uspešnom timu koji već 130 godina slavi i osnažuje žene. Povedite drugarice i ponesite dobro raspoloženje. Čekamo vas!

Projekcije filmskih hitova u Domu kulture  u Kotlujevcu

U Domu kulture  u Kotlujevcu, u subotu 2. juna.2018. godine biće održane projekcije filmskih hitova. Od 16:30 časova  biće prikazan 3D  film „Čarobni princ“,  od 18:30 „Deadpool 2“ , a od 21:00 čas  3D film „Solo-star wars priča“. Karte po ceni od  250 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta do petka 1. juna, a 2. juna od 15:00 časova na blagajni Doma kulture u Kotlujevcu.

Na sceni narodnog pozorišta večeras predstava „Iz početka“

Na sceni narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ večeras će biti izvedena predstava „Iz početka“ i pantomima „Linija“. Pozorišna predstava „Iz početka” je psihološka duodrama po motivima drame Square One oskarovca našeg porekla Stiva Tešića koja govori o savremenim muško-ženskim odnosima. Priča o prihvatanju, ambiciji i o porodici. Igraju Ana i Miloš Tanasković. U nastavku predstave, bez pauze, biće izvedena monodramska pantomima „Linija“. po motivima crtanog filma „La Linea”. Predstava prati životni put jedne žene-Linije, koja nailazi na životne prepreke i savladava ih hodajući svojom već iscrtanom putanjom. Jezik koji koristi je
univerzalan i razumljiv širom sveta. Autorka i glumica je Ana Tanasković. Početak predstave koja je namenjena starijima od 16 godina je u 20 časova, a cena karte je 200
dinara.

Zdravstveni savet Srbije akreditovao Fakultet za Menadžment za obavljanje edukacije iz zdravstvenog menadžmenta

Zdravstveni savet Srbije je u aprilskom roku 2018. godine akreditovao Fakultet za menadžment, za obavljanje edukacije iz Zdravstvenog menadžmenta, odlukom broj: 153-02-3942/2017-01, evidencioni broj А-1-1281/18. Edukacija je akreditovana kao NACIONALNI KURS I KATEGORIJE ZA LEKARE I ZDRAVSTVENE SARADNIKE. Pozitivno mišljenje o edukaciji prethodno je dobijeno od: FARMACUTSKE KOMORE, KOMORE MEDICINSKIH SESTARA I MEDECINSKIH TEHNIČARA, STOMATOLOŠKE KOMORE i KOMORE BIOHEMIČARA. Akreditovanim programom polaznicima koji uspešno obave edukaciju dodeljivaće se bodovi: 12 bodova za predavače i 6 bodova za učešće. Više informacija na: http://www.zdravstvenisavetsrbije.gov.rs/